شناسه خبر : 48683 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

استاد سنجی

نام پیتر فیلیپس چگونه در میان 10 اقتصاددان برتر قرار گرفت؟

 

آزاده چیذری / نویسنده نشریه 

86پیتر چارلز بونِست فیلیپس، اقتصاددان سنجی متولد انگلستان است و اکنون 76 سال دارد. او در حال حاضر مدیر مرکز اقتصاد سنجی مالی موسسه Sim Kee Boon برای اقتصاد مالی در دانشگاه مدیریت سنگاپور و استاد کمکی اقتصاد سنجی در دانشگاه ساوتهمپتون است.

فیلیپس در دوران تحصیل خود، رئیس مدرسه گرامر مونت آلبرت (Mount Albert) در نیوزیلند بود. او مدرک لیسانس و کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه اوکلند دریافت کرد و برنده جوایزی هم در ریاضی و هم در اقتصاد شد. او دکترای خود را نیز از دانشکده اقتصاد لندن زیر نظر جان دنیس سارگان در سال 1974 دریافت کرده است.

فیلیپس استاد بازنشسته اقتصاد در دانشگاه ییل، استاد ممتاز در دانشگاه اوکلند و استاد دانشگاه مدیریت سنگاپور است. او سردبیر ژورنال نظریه اقتصاد سنجی (Econometric Theory) و عضو منتخب بسیاری از جوامع علمی از جمله آکادمی بریتانیا، آکادمی هنر و علوم آمریکا، انجمن سلطنتی نیوزیلند، موسسه آمار ریاضی، انجمن آمار آمریکا و انجمن اقتصاد سنجی و تعدادی دیگر است. علایق پژوهشی پیتر همه حوزه‌های اقتصاد سنجی را دربر می‌گیرد. آثار او بر روی نظریه نمونه محدود دقیق، بسط اج‌وورث (Edgeworth)، الگو‌سازی زمان پیوسته، سری‌های زمانی روند، ریشه‌های واحد، یکپارچه‌سازی، تشخیص حباب‌های مالی و الگوهای تا حدی شناسایی‌شده، به زمینه‌های اصلی تحقیقات علمی گسترش یافته و بر تحقیقات کاربردی در سراسر علوم اجتماعی و تجاری تاثیر گذاشته است.

پیتر فیلیپس برنده جایزه تامسون رویترز و دریافت‌کننده مدال علم و فناوری نیوزیلند است. استناد گوگل به آثار او بیش از 110 هزار مورد است. او بیش از 375 اثر منتشرشده در مجلات دارد که 38 مورد از آنها در اکونومتریکا (Econometrica)، مجله برجسته انجمن اقتصاد سنجی به چاپ رسیده و در 20 مورد از آنها تک‌نویسنده بوده است. او دارای یک بورسیه خانوادگی گسترده با بیش از 100 دانشجوی دکتراست که بسیاری از آنها اکنون اقتصاددانان سنجی برجسته‌ای هستند.

علایق اصلی پژوهشی او شامل تئوری اقتصاد سنجی، اقتصاد سنجی مالی، سری‌های زمانی، اقتصاد سنجی داده‌های مکانی و تابلویی، اقتصاد سنجی خرد و اقتصاد کلان کاربردی است. او بنیانگذار و ویراستار «نظریه اقتصاد سنجی» و موسس و سردبیر «درون‌مایه اقتصاد سنجی مدرن» برای انتشارات دانشگاه کمبریج است. او در سال 1999 جایزه Plurima Scripsit Econometric Theory را دریافت کرد و نویسنده برجسته مجله اقتصاد سنجی کاربردی و عضو برجسته انجمن اقتصاددانان نیوزیلند است. او عضو منتخب انجمن اقتصاد سنجی، موسسه آمار ریاضی، انجمن آمار آمریکا، بنیاد گوگنهایم، انجمن مدل‌سازی و شبیه‌سازی استرالیا و نیوزیلند، آکادمی هنر و علوم آمریکا، انجمن اقتصاد سنجی مالی، مجله اقتصاد سنجی، بررسی‌های اقتصاد سنجی، عضو افتخاری سلطنتی انجمن نیوزیلند و عضو مسئول آکادمی بریتانیاست.

او مدرس مارشاک (1993)، مدرس فیشر-شولتز (1994)، مدرس هانان (1997، 2018)، مدرس سارگان (2002)، مدرس مَدالا (2002)،. مدرس ای.دبلیو.اچ. فیلیپس (2005)، مدرس کلارِندون (2006)، مدرس FIRN (2007)، مدرس فوکوزاوا (2008) و مدرس دوربین1 (2009) بوده است.

او مدال علم و فناوری نیوزیلند را در سال 1998 دریافت کرد، اقتصاددان سال NZIER /QANTAS در سال 2000 بود، مدال دوسالانه انجمن مدل‌سازی و شبیه‌سازی استرالیا و نیوزیلند را در سال 2003 دریافت کرد و برنده جایزه تامسون رویترز 2013 بوده است.

او خوش‌شانس است که یک کمک‌هزینه تحصیلی گسترده خانوادگی متشکل از بیش از 95 دانشجوی دکترا در اقتصاد سنجی دارد که بسیاری از آنها اکنون اقتصاددانانی سرشناس هستند.

پنجمین اقتصاددان تاثیرگذار 

پیتر فیلیپس در 23 مارس 1948 در وِیموث، انگلستان به دنیا آمد.

او در سال 1966 وارد دانشگاه اوکلند، نیوزیلند شد و به تحصیل اقتصاد پرداخت. فیلیپس در سال 1968 موفق شد مدرک کارشناسی خود را از این دانشگاه دریافت کند. پس از آن، او در سال 1970 توانست با بالاترین نمره، در رشته اقتصاد از همان دانشگاه مدرک کارشناسی ارشد خود را بگیرد. سپس به انگلستان رفت و در سال 1974 دکترایش را از مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی لندن دریافت کرد.

او که از سال 1979 در دانشگاه ییل تدریس می‌کند، جایی که اکنون استاد بازنشسته اقتصاد است، انتصابات مستمری به عنوان استاد ممتاز در دانشگاه اوکلند و استاد دوره ممتاز در دانشگاه مدیریت سنگاپور دارد. او عضو منتخب بسیاری از انجمن‌های علمی در اقتصاد و آمار است؛ از جمله انجمن اقتصاد سنجی، موسسه آمار ریاضی و انجمن آمار آمریکا، و همچنین آکادمی هنر و علوم آمریکا، آکادمی بریتانیا و انجمن سلطنتی نیوزیلند. او یکی از اعضای مشهور انجمن اقتصاددانان نیوزیلند است.

کار او بر روی نظریه نمونه محدود، مدل‌سازی زمان پیوسته، روندها، ریشه‌های واحد، حباب‌ها و مدل‌های تا حدی شناسایی‌شده، به حوزه‌های اصلی مطالعات و پژوهش‌های علمی تبدیل شده است. کار اخیر او شامل تحلیل‌های اقتصاد سنجی حباب‌های املاک و بحران‌های مالی است که به سیستم هشداری منجر شده است که تیم‌های نظارتی بانک مرکزی برای نظارت بر زمان واقعی بازارهای مالی از آن استفاده می‌کنند.

او سردبیر مجله نظریه اقتصاد سنجی است. پیتر فیلیپس مقالات نظری زیادی منتشر کرده و بسیاری از زمینه‌های پژوهشی را در اقتصاد سنجی توسعه داده است. او مقالات مهمی در زمینه اقتصاد سنجی زمان پیوسته، نظریه نمونه محدود، بسط مجانبی، ریشه واحد و هم‌انباشتگی، سری‌های زمانی وابسته به برد بلند و اقتصاد سنجی داده‌های تابلویی منتشر کرده است.

او همچنین استفاده از قضیه حد مرکزی تابعی را برای استخراج توزیع مجانبی آزمون‌های ریشه واحد معرفی کرد. فیلیپس عمدتاً از روش‌های آماری فراوانی استفاده می‌کند. او همچنین دانشجویان دکترای متعددی را سرپرستی کرده است؛ از جمله استیو دورلوف. استیون نیل دورلوف، دانشمند علوم اجتماعی و اقتصاددان آمریکایی است. او در حال حاضر پروفسور خدمات برجسته فرانک پی. هیکسون و مدیر افتتاحیه مرکز استون برای تحقیق در مورد نابرابری ثروت و تحرک در دانشکده مطالعات سیاست عمومی هریس در دانشگاه شیکاگو است.

پیتر فیلیپس در سال 1993 به عنوان عضو انجمن آماری آمریکا برگزیده شد. بر اساس رتبه‌بندی اقتصاددانان در نوامبر 2015 از سوی پروژه «مقاله‌های پژوهشی در اقتصاد» (Research Papers in Economics)، او پنجمین اقتصاددان تاثیرگذار است.

در سال 2012، مجله اقتصاد سنجی دو یادنامه را با عنوان «پیشرفت‌های اخیر در سری‌های زمانی غیرثابت»: یک یادنامه به افتخار پیتر سی‌. بی. فیلیپس، به او اختصاص داد.

اقتصاددان پرارجاع

رشته‌های تحصیلی که او بیشتر به آنها شهرت دارد عبارت‌اند از:

 آمار

 توزیع نرمال

 تجزیه و تحلیل ریاضی

پیتر فیلیپس عمدتاً بر اقتصاد سنجی، آمار، ریشه واحد، ریاضیات کاربردی و برآوردگر تمرکز دارد. پژوهش‌های او در اقتصاد سنجی با موضوعاتی در آزمون فرضیه‌های آماری، نظریه مجانبی و رگرسیون تلاقی می‌کند. وی ریشه واحد را در چندین زمینه از جمله Power، آزمون KPSS، آزمون ریشه واحد و فرضیه صفر، فرضیه‌ی جایگزینِ تحقیق کرده است.

پراستنادترین آثار او عبارت‌اند از:

 آزمایش ریشه واحد در رگرسیون سری زمانی (11377 ارجاع)

 آزمایش فرضیه صفر ثابت بودن در برابر جایگزین ریشه واحد: چقدر مطمئن هستیم که سری‌های زمانی اقتصادی یک ریشه واحد دارند؟ (8711 ارجاع).

 استنتاج آماری در رگرسیون متغیرهای ابزاری با فرآیندهای I (1)  (2520 ارجاع).

مطالعات او با حوزه‌هایی مانند داده‌های پنل، تعیین اندازه نمونه، متغیر ابزاری و سری‌های زمانی و همچنین برآوردگر سروکار دارد. این مطالعه علاوه بر ریشه واحد، رشته‌هایی مانند توان، گاوس، مدل خودرگرسیون و آزمون ریشه واحد را نیز دربر می‌گیرد.

بین سال‌های 2012 تا 2021، محبوب‌ترین آثار او عبارت بودند از:

 آزمایش برای حباب‌های متعدد: اپیزودهای تاریخی شور و نشاط و فروپاشی در اس اند پی 500 (361 ارجاع).

 آزمایش برای حباب‌های چندگانه: نظریه حدی آشکارسازهای زمان واقعی (154 ارجاع).

 شناسایی ساختارهای پنهان در داده‌های پنل (85 ارجاع).

نظریه و عمل اقتصاد سنجی

در ژانویه سال 2006 انتشارات دانشگاه کمبریج کتابی با عنوان «نظریه و عمل اقتصاد سنجی: مرزهای تحلیل و تحقیقات کاربردی» منتشر کرد. نویسندگان کتاب دین کوربِی (Dean Corbae)، استیون ان. دورلوف (Steven N. Durlauf) و بروس ئی. هنسن (Bruce E. Hansen) هستند. این کتاب مجموعه‌ای از مقالاتی است که به افتخار پروفسور پیتر سی. بی. فیلیپس از دانشگاه ییل از سوی برخی از دانشجویان سابق وی نوشته شده است. این مقالات چندین موضوع پیشرفته در اقتصاد سنجی را تجزیه و تحلیل می‌کنند، که پروفسور فیلیپس مستقیماً از طریق مشارکت علمی و دستاوردهای چشمگیر خود به عنوان یک معلم بر همه آنها تاثیر گذاشته است.

مقالات برای پوشش موضوعات مجانبی مرتبه بالاتر، ابزارهای ناقص، غیرایستایی، حداقل انحراف مطلق (LAD) و رگرسیون کمی، و پنل‌های غیرثابت سازماندهی شده‌اند. این موضوعات هم رویکردهای نظری و هم کاربردی را در‌بر می‌گیرد و برای بهره‌مندی متخصصان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی پیشرفته در نظر گرفته شده است. دین کوربِی، استاد مدیریت بازرگانی در دانشگاه تگزاس در آستین است. او دستیار سردبیر «اینترنشنال اکونومیک ریویو» و همچنین «نظریه اقتصادی» است. علایق پژوهشی پروفسور کوربی شامل تحلیل سری‌های زمانی کاربردی در اقتصاد کلان و امور مالی بین‌المللی است.

استیون دورلوف، پروفسور اقتصاد در دانشگاه ویسکانسین، مدیسون است. او مدیر سابق برنامه اقتصاد در موسسه سانتافه است. پروفسور دورلوف، عضو انجمن اقتصاد سنجی و سردبیر مجله اقتصاد سنجی کاربردی است. زمینه‌های پژوهشی او شامل نابرابری درآمد، رشد اقتصاد و اقتصاد سنجی کاربردی است. بروس ئی. هانسن نیز، استاد اقتصاد در دانشگاه ویسکانسین، مدیسون است. او یکی از ویراستاران تئوری اقتصاد سنجی و دانشیار اقتصاد سنجی است. پروفسور هانسن، عضو انجمن اقتصاد سنجی و مجله اقتصاد سنجی است. او به طور گسترده در مجلات برجسته اقتصاد سنجی فعالیت می‌کند. در پیشگفتار کتاب، با عنوان «در ستایش یک معلم برجسته» آمده است:

این جلد منتخبی از مقالات پروفسور پیتر سی. بی. فیلیپس را ارائه می‌دهد. این مجموعه تا حدودی غیرعادی است، زیرا به مناسبت رسیدن او به سنی خاص یا تصمیم به بازنشستگی او ارائه نمی‌شود، بلکه برای به رسمیت شناختن دستاوردهای شگفت‌انگیز و مستمر او به عنوان معلم و مربی مطرح می‌شود.

پیتر فیلیپس به عنوان یکی از اقتصاددانان بزرگ در تاریخ حرفه ما شناخته شده است. کار او بر روی نظریه نمونه محدود، بسط مجانبی، سری‌های زمانی غیرایستا و با حافظه بلند -تنها زیرمجموعه‌ای از حوزه‌های پژوهشی او-، گواه ترکیب فوق‌العاده‌ای از تجزیه و تحلیل ریاضی با بالاترین مرتبه و همچنین سطحی از خلاقیت و بینش است که حتی در معمولی‌ترین تعاملات با پیتر روشن می‌شود. بیش از 170 مقاله پژوهشی منتشرشده و 30 مقاله کاری فعلی او نشان می‌دهد که درخششی باورنکردنی وجود دارد.

بنابراین، بسیار قابل توجه‌تر است که پیتر یکی از معلمان واقعاً بزرگ اقتصاددانان مشتاق بوده است. در 23 سال گذشته، او مشاور اولیه حداقل 45 دانشجوی کارشناسی ارشد بوده است. شاگردان او در سراسر جهان و در بسیاری از موسسه‌های پژوهشی پیشرو موقعیت‌هایی به دست آورده‌اند. کمک‌های غیرمستقیم پیتر به اقتصاد از طریق کالج اقتصاد سنجی به خودی خود جایگاه برجسته‌ای را در سالنامه دانش‌پژوهی برای او به ارمغان آورد.

اعداد ساده نمی‌توانند دلایل جذب بسیاری از دانش‌آموزان را به پیتر به عنوان مشاور، توصیف کنند. یکی از دلایلش فکری است. کار با پیتر، در هر مرحله از حرفه او، فرصتی برای شرکت در یک برنامه تحقیقاتی مهم است. در این راستا، پیتر به دلیل سخاوت باورنکردنی خود در ادغام دانش‌آموزان در برنامه تحقیقاتی کنونی‌اش -معمولاً از طریق تبدیل کردن آنها به نویسندگان همکار- مشهور است. چنین تجربه‌ای می‌تواند برای یک دانشجوی فارغ‌التحصیل هم هیجان‌انگیز و هم گاهی وحشتناک باشد، زیرا همکاری با پژوهشگری برجسته همچون پیتر ایجاب می‌کند که فرد در اوج فکری مطلق خود کار کند.

دلیل دوم، شخصی است. پیتر از هر نظر یک مشاور فوق‌العاده فداکار و دلسوز است. او فارغ از توانایی و موفقیت، قهرمان همه شاگردانش است و هر دانشجویی که با او کار می‌کند می‌داند که این آغاز یک تعهد مادام‌العمر است. دلیل سوم هم امر علمی و هم امر شخصی را با هم ترکیب می‌کند: پیتر آن عشق به کشف را تجسم می‌دهد که هوس‌های زندگی آکادمیک را ارزشمند می‌کند. او نه‌تنها می‌تواند همان عشق به کشف را به دانش‌آموزانش منتقل کند، بلکه نگرانی عمیقی برای حفظ بالاترین استانداردهای فکری و حرفه‌ای نیز در ما القا کرده است. جای تعجب نیست که بسیاری از شاگردان پیتر، خود معلمان و مشاوران بسیار فعالی بوده‌اند.

بنابراین، با عمیق‌ترین محبت و احترام، ما این مقالات را به عنوان بازتابی از قدردانی خود به پیتر فیلیپس ارائه می‌کنیم. 

پی‌نوشت:

1- Durbin lecturer

دراین پرونده بخوانید ...