تاریخ انتشار:
مهاجمی مناسب علیه نیروی دریایی آمریکا
جنگنده رادارگریز قاهر ۳۱۳
ایران به تازگی از قاهر ۳۱۳، جت جنگنده بومی خود رونمایی کرد.
ایران به تازگی از قاهر 313، جت جنگنده بومی خود رونمایی کرد. ماکت این جنگنده به عنوان هدیهای نمادین در طول جشنهای دهه فجر به رئیسجمهور اهدا شد. این جشنها به منظور گرامیداشت انقلاب اسلامی در 1979 برگزار میشوند. در روزهای قبل از آن سردار احمد وحیدی وزیر دفاع ایران اعلام کرد این جنگنده با سایر جنگندههای ساخت ایران تفاوت دارد. عکسهای اولیهای که توسط خبرگزاری فارس منتشر شد، نشان میدهد هواپیمای رادارگریز طرحی عجیب دارد. این هواپیما لبههای محکمی دارد و لبههای خاص و زاویههای آن مشابه هواپیمای F-22 آمریکایی است. شکل دنباله دوقلوی هواپیما هم شباهت زیادی به مدل F-35 دارد. قاهر 313 بالهای پهن و کوچکی دارد که بخش خارجی آنها به سمت پایین خمیده است. مواد سازنده آن هم عجیب به نظر میرسد و با توجه به شفافیت آن شباهت زیادی به پلکسی گلاس دارد. شکل دماغه هواپیما هم مطابق مدلهای پایه است. کشندههای هوا کوچک هستند و بخش موتور هم نازل ندارد. در مجموع هواپیما کوچک است. با وجود کوچکی و طرح خاص قاهر اخبار ساخت این جنگنده بومی اهمیت زیادی دارد چرا که تعداد هواپیماهای جنگی نیروی هوایی ایران بسیار اندک است. بسیاری از این
هواپیماها از رژیم سابق ایران باقی ماندهاند. تغییر رژیم در آن زمان و گروگانگیری آمریکاییها باعث شد نگهداری ناوگان هوایی F-14 با مشکل مواجه شود. ایران قبلاً هم جنگنده ساخته و تعداد اندکی از آنها را در نمایشهای هوایی و نمایشگاهها نشان داده بود اما این مدل جدید از نظر طراحی و قابلیت تفاوت زیادی دارد. همیشه درباره قابلیت طرحها و سامانههای ساخت ایران تردیدهایی وجود داشته است اما این جنگنده میتواند یکی از نیازهای اصلی ایران را برآورده کند. تسلط هوایی با وجود 200 جنگنده ناوگان پنجم آمریکا در بحرین نمیتواند هدفی واقعگرایانه برای ایران باشد. اما در صورت رویارویی مستقیم با ایالات متحده این جنگندهها میتوانند با همراهی قایقهای تندرو و موشکهای ساخت ایران کشتیهای آمریکایی را هدف قرار دهند.
شاید ایران قصد نداشته باشد ناوگانی از هواپیماهای کوچک رادارگریز مطابق این طرح بسازد اما میتواند تعداد اندکی هواپیمای تکصندلی بسازد که به موشکها و مسلسلهای مختلف مجهز باشند و بتوانند با ارتفاع اندک بر فراز خلیج فارس پرواز کنند. این هواپیماها میتوانند مکمل پروژههای نظامی دهه گذشته باشند. جت بومی دیگر ایران یعنی جنگنده صاعقه که به منظور مقابله با جنگندههای دیگر در نبردهای هوایی طراحی شده است نیز حریف مناسبی برای هواپیماهای آمریکا نیست اما بررسی پروژههای نظامی ایران ضروری است چرا که ایران مانند بیشتر کشورها کمتر از سلاحهای خود صحبت میکند. توانایی موشکی ایران هم از گستردگی، تنوع و قابلیتهای مرگبار فراوانی برخوردار است.
دیدگاه تان را بنویسید