تاریخ انتشار:
قطعهسازی به عنوان نبض صنعت خودرو در آستانه مرگ است
دو دیدگاه را باید در اینجا مطرح کنم؛ اول این است که باید به گسترش صنعت و صنایع پایه در کشور بیشتر کمک شود و دوم اینکه به بخش خصوصی کمک بیشتری شود تا بخشهای دولتی، چرا که بخشهای دولتی از مزایا و امکانات ویژهای بهرهمند هستند
دو دیدگاه را باید در اینجا مطرح کنم؛ اول این است که باید به گسترش صنعت و صنایع پایه در کشور بیشتر کمک شود و دوم اینکه به بخش خصوصی کمک بیشتری شود تا بخشهای دولتی، چرا که بخشهای دولتی از مزایا و امکانات ویژهای بهرهمند هستند اما در این میان بخش خصوصی است که در اکثر دورهها نادیده گرفته شده است که امید دارم در دولت یازدهم شاهد تفاوت عمل باشیم و تمام بخشهای خصوصی که در امر تولید سهیم هستند مورد حمایت قرار بگیرند و بهطورجدی در طرحها مطرح شوند.
پس با توجه به این نکته از دولت و دستاندرکاران انتظار میرود شرایط را به گونهای رقم بزنند و تصمیماتی اتخاذ کنند که لااقل خودروسازان انگیزههای لازم را برای تولید و بهبود بخش خودروسازی داشته باشند.
البته اضافه کنم که منظور از حوزه خودروسازی دو کارخانه مهم و مطرح کشور در این امر نیست، بلکه حوزه خودرو را در قطعهسازی میدانم که بیشترین فشار هم بر روی آنهاست و اگر هم میخواهد کمکی صورت بگیرد باید دولت به آن بخش کمک کند که با تحمل سختیهای بسیاری همچنان در تلاشاند تا خود را سرپا نگه دارند.
مسوولان و نهادهای ذیربط هم به جای رسیدگی به مشکلات این بخش مدام در پی این هستند که گذشته را مورد بازبینی قرار دهند که وضعیت صنعت خودروسازی یا کشاورزی به چه شکل بوده و اکنون چه تغییراتی کرده است اما باید در مقابل این افراد گفت ما نباید گذشته را کالبدشکافی کنیم و به این بپردازیم که در گذشته به این صنعت اهمیت داده میشده یا نه، بلکه باید نگاه و اثرگذاری ما برای آینده کشور و بهبود شرایط تولیدکنندگان در عمل باشد.
نکته مهم دیگر در این رابطه نقش مهم صنعت خودروسازی در ایجاد اشتغال برای جوانان کشور است و به همین دلیل نباید این موضوع را امری ساده تلقی کرد. اگر مسوولان به این نکته توجه نکنند یا توجه شود اما اهمیت لازم و کافی را به این مهم ندهند و اجازه دهند که خودروهای وارداتی، وارد کشور شود این موضوع در درازمدت برای کشور و مردم مشکل ایجاد میکند، از جمله از حیث اشتغال چرا که مساله اشتغال برای کشور در این برهه از زمان بسیار مهم است.
حال اگر تعرفه واردات به گونهای تنظیم شود که اشتغال در کشور حفظ شود باید یکطرف دیگر قضیه را هم ببینیم و آن بالا بردن کیفیت خودرو است. نباید شرایط را طوری تنظیم کنیم که خودروساز فکر کند درهای واردات خودرو به کشور بسته شده است و مردم مجبور هستند خودروهایی را که در داخل کشور تولید میشود خریداری کنند و به همین سبب خودروساز تولیداتش را بدون کیفیت و ملزومات لازم روانه بازار کند به خیال اینکه مشتری وجود دارد.
این موضوع برای مردم بسیار گران تمام میشود چرا که اموال و جان مردم در خطر میافتد و خانوادههای زیادی داغدار میشوند. اگر قرار بر این باشد که خودرو وارد کشور شود باید تعرفههای خودروهای وارداتی به صورتی در نظر گرفته شود که دو اتفاق صورت بگیرد، اول اینکه به تولیدات داخل کشور فشار وارد نشود و دوم اینکه سازنده داخل کشور احساس نکند هر جنسی که میسازد میتواند به مردم تحویل بدهد بلکه در تلاش و تکاپو باشد تا کیفیت اجناس تولیدی خود را بالا ببرد و خود را وارد میدان رقابت کند به هر صورت این موضوع تیغ دولبهای است و باید دقت شود که به مردم حداقل آسیبی وارد نشود.
دیدگاه تان را بنویسید