شناسه خبر : 2480 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

خوش‌بینی مردم آمریکا به اقتصاد در سال آینده

رویای آمریکایی

برای اولین بار از زمان استقرار اوباما در کاخ سفید، اکثر شهروندان آمریکایی از وضعیت اقتصادی کشورشان اظهار رضایت می‌کنند.

برای اولین بار از زمان استقرار اوباما در کاخ سفید، اکثر شهروندان آمریکایی از وضعیت اقتصادی کشورشان اظهار رضایت می‌کنند. بر اساس یک نظرسنجی که اخیراً توسط سی‌ان‌ان انجام و نتیجه آن منتشر شده است، حدود 52 درصد آمریکایی‌ها، وضعیت اقتصادی کشورشان را خوب ارزیابی می‌کنند و 48 درصد اعتقاد دارند وضعیت اقتصادی آمریکا همچنان بد است. این نتیجه بیشتر از اوباما، می‌تواند باعث خوشحالی حزب دموکرات و نامزد احتمالی آنها هیلاری کلینتون باشد. آمار در زمینه پیش‌بینی آینده اقتصادی، حتی از این هم بهتر است. چون بخشی از افرادی که وضعیت فعلی اقتصادی را بد ارزیابی کرده‌اند، اعتقاد دارند طی یک سال آینده، اوضاع رو به بهبود خواهد رفت. در واقع، طبق نتایج این نظرسنجی حدود دو‌سوم آمریکاییان اعتقاد دارند طی یک سال آینده اوضاع اقتصادی بهبود خواهد داشت و در مقابل تنها 38 درصد گفته‌اند فکر می‌کنند اوضاع رو به بدتر شدن می‌رود. مهم‌ترین بخش این قضیه این است که بهبود یا عدم بهبود اوضاع اقتصادی، به شدت به نظرات مردم بستگی دارد. در واقع مردم خوش‌بین به آینده، تصمیم‌های اقتصادی می‌گیرند که باعث می‌شود در عمل و در کل اجتماع نیز اوضاع اقتصادی به سمت بهبود حرکت کند و بالعکس. اما چه عواملی باعث این خوش‌بینی شده است؟ در زیر به بعضی از آنها به طور خلاصه اشاره می‌کنیم:

1- اشتغال: بعد از سال‌های متوالی از بین رفتن شغل‌های موجود، سال گذشته در ایالات متحده بیش از 95 /2 میلیون شغل ایجاد شد که بهترین آمار این کشور از سال 1999 به بعد محسوب می‌شود. در نظرسنجی سی‌ان‌ان هم 42 درصد پرسش‌شوندگان اظهار داشته‌اند وضعیت شغلی آنها در یک سال گذشته بهبود یافته و تنها 34 درصد اظهار داشته‌اند در حال حاضر اوضاع بدتری دارند.
2- سوخت ارزان: همه مردم عاشق کاهش قیمت کالاهای مصرفی خود هستند. در سال گذشته میلادی به کمک کاهش قیمت نفت در جهان، میلیون‌ها راننده آمریکایی توانسته‌اند به این عشق خود برسند. کاهش قیمت سوخت نه‌تنها به خودی خود به آنها احساس بهتری می‌دهد، بلکه باعث می‌شود پول بیشتری برای هزینه کردن در جاهای دیگر داشته باشند. بله، درست است که اوباما و سیاست‌های اقتصادی وی در کاهش قیمت نفت نقشی نداشته است اما به هر حال رضایت مردم، نتیجه‌ای است که سود آن به دولت هم می‌رسد.
3- رشد اقتصادی: اگرچه هنوز برای رسیدن به مرحله پیش از بحران اقتصادی راه طولانی در پیش است اما به هر حال طی سال گذشته میلادی اقتصاد ایالات متحده رشد مثبت قوی را تجربه کرده است. رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا در سال 2014 میلادی 4 /2 درصد بوده است و مهم‌تر از آن، رشد اقتصادی سه‌ماهه سوم سال 2014 حدود پنج درصد بوده است که بیشترین نرخ رشد از سال 2003 به بعد محسوب می‌شود.
4- دیگر عوامل: افزایش ثبات و ارزش در بازار سهام، در کنار افزایش ارزش دلار در بازارهای جهانی (که همزمان با کاهش ارزش یورو رخ داد) نیز باعث افزایش اعتماد شهروندان آمریکایی به اقتصاد این کشور شده است. افزایش ارزش دلار به معنای افزایش قدرت خرید مردم است و در کنار این موضوع، هنوز هزینه بهره وام‌های بانکی برای خرید اتومبیل و خانه، بسیار اندک است.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها