در اجلاس بهاره ۲۰۱۵ صندوق بینالمللی پول و گروه بانک جهانی چه گذشت
مجمع سیاستگذاران
نشست بهاره ۲۰۱۵ گروه بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول سالانه هزاران مقام دولتی، خبرنگار، سازمانهای مدنی اجتماعی، دانشگاهیان و فعالان بخش خصوصی را گرد هم میآورد.
نشست بهاره 2015 گروه بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول سالانه هزاران مقام دولتی، خبرنگار، سازمانهای مدنی اجتماعی، دانشگاهیان و فعالان بخش خصوصی را گرد هم میآورد. کمیته پولی و مالی بینالمللی (IMFC) و کمیته مشترک بانک جهانی و توسعه (DC) در خصوص پیشرفتهای صندوق بینالمللی پول و گروه بانک جهانی به بحث میپردازند. سمینارها، جلسات توجیهی منطقهای، نشست مطبوعاتی و بسیاری از وقایع دیگر که بر اقتصاد جهان، توسعه بینالملل و بازارهای مالی جهان متمرکزند، در این نشست مطرح میشود. اینگونه نشستها همهساله در دو نوبت و با حضور روسای کل بانکهای مرکزی و وزرای اقتصادی و دارایی کشورهای عضو برگزار میشود.
اجلاس بهاره در اواخر فروردینماه و اجلاس پاییزه (سالانه) به طور معمول در اواسط مهرماه در واشنگتن برگزار میشود و هر سه سال یک بار نیز یکی از کشورهای عضو به عنوان میزبان اجلاس سالانه تعیین میشود. در اجلاس بهاره امسال نیز که در روزهای 15 تا 21 آوریل برگزار شد، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و هیات همراه حضور داشتند. در این نشست، شرکتکنندگان از افزایش عدم تعادل در اقتصاد جهانی ابراز نگرانی کردند. به گفته سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، اختلاف درآمد در کشورهای صنعتی به بالاترین حد خود در 50 سال گذشته رسیده است. دبیرکل این سازمان با تاکید بر لزوم حل فوری این معضل گفت: این اعتقاد مشترک وجود دارد که این مسائل به لحاظ اقتصادی ناخوشایند و از لحاظ سیاسی غیرقابل دفاع هستند، بنابراین باید به آنها رسیدگی شود. از دید سازمان همکاری و توسعه، برای حل بحران اقتصادی باید سرمایهگذاری بیشتری در بخش آموزش انجام داد. در همین راستا به کشورهای عضو توصیه شده است امکانات و بودجه بیشتری به زیرساختها اختصاص دهند. ولیالله سیف نیز در جلسه روسای کل بانکهای مرکزی گروه ۲۴ ضمن اعلام اهمیت موضوع توسعه در سالهای آتی و با تاکید
بر مشکلات موجود در جامعه بینالملل، اظهار داشت سیاستها باید در جهت کاهش آسیبپذیری و مقاومسازی اقتصاد در مقابل شوکهای خارجی تعیین شوند. این امر مستلزم تجدید منابع بودجهای مورد استفاده در زمان بحران، تقویت چارچوب نهادی و همچنین اصلاحات ساختاری است که از طریق بهبود محیط کسب و کار موجب افزایش رشد و اشتغال شده و به سرمایهگذاری بخش خصوصی و توسعه منتهی شود. ایشان همچنین اهمیت سرمایهگذاری در آموزش و بهداشت و تلاش برای بهبود سیستم تامین اجتماعی را مورد تاکید قرار داد. رئیس کل بانک مرکزی ایران همچنین در جلسه ناهار کاری رئیس اداره خاورمیانه و آفریقای جنوبی صندوق بینالمللی پول که با حضور روسای کل بانکهای مرکزی کشورهای عضو برگزار شد، شرکت کرد. در این جلسه، آقای مسعود احمد مروری بر مسائل مبتلابه بانکها با توجه به استانداردهای مقرراتی و تحریمهای تجاری و اقتصادی داشتند. از جمله این موارد لزوم اجرای قانون مالیاتی آمریکا موسوم به (FATCA)، اجرای قانون مبارزه با پولشویی و تروریسم مالی و تبعیت از قوانین وضعشده توسط وزارت خزانهداری آمریکاست که فعالیت مالی بانکها به صورت بینالمللی بهویژه در استفاده از دلار
آمریکا در معاملات را با ریسک بالایی مواجه کرده است. با توجه به نقشی که بانکها در تجارت جهانی دارند، این موضوع نگرانیهایی را برای آنها به وجود آورده است. رئیس کل بانک مرکزی نیز در بیاناتی ضمن تایید مطالب عنوانشده اظهار داشت جمهوری اسلامی ایران پیش از این با چنین مشکلاتی مواجه بوده است. ایشان راهحل مناسب برای این امر را تقویت همکاریهای بانکی منطقهای و ایجاد خطوط اعتباری به ارزهای محلی به منظور تصفیه مبادلات تجاری تحت نظارت بانکهای مرکزی عنوان کرد.
ایشان همچنین در ملاقات با خانم لاگارد مدیرعامل صندوق بینالمللی پول توضیحاتی در مورد دستاوردهای اقتصادی ایران داد و پیشنهاد ایجاد مرکز آموزش منطقهای صندوق بینالمللی پول در ایران را مطرح کرد.
دیدگاه تان را بنویسید