دیدگاههای تهران
گفتوگوهای هستهای
نگاهی به آرای چشمگیر مردم به روحانی میانهرو در ماه ژوئن و شواهد فراوان نشان میدهد اکثر ایرانیان خواستار آشتی با غرب هستند به شرط آنکه تحریمهای اقتصادی که آنها را به فقر کشانده است برداشته شوند.
نگاهی به آرای چشمگیر مردم به روحانی میانهرو در ماه ژوئن و شواهد فراوان نشان میدهد اکثر ایرانیان خواستار آشتی با غرب هستند به شرط آنکه تحریمهای اقتصادی که آنها را به فقر کشانده است برداشته شوند. یکی از استادان دانشگاه در تهران و از طرفداران آقای روحانی میگوید «لازم است بازی کردن با آمریکا تمام شود. من با آنچه آمریکا و اسرائیل در منطقه انجام میدهند مخالفم اما صرفاً با شعار دادن علیه غرب ایران نمیتواند اوضاع را تغییر دهد».
دولت آقای روحانی در داخل کشور اعلام کرده است که مذاکرات هستهای ژنو با پنج عضو دائمی شورای امنیت و آلمان فرصتی برد- برد برای همگان است. دولت او مصمم است تا وارد مسیری بدون بازگشت شود و اولین گفتوگوهای مستقیم دوجانبه بین نمایندگان ایران و ایالات متحده را پس از انقلاب سال 1979 به انجام رساند. تماس تلفنی ماه گذشته بین اوباما و روحانی مورد توجه زیادی قرار گرفت و به نظر میرسد بیشتر ایرانیان آن را تایید کردند. در بیانیههایی که رهبران ایران در داخل کشور صادر میکنند ایران اصرار دارد تا غرب حق داشتن چرخه سوخت اتمی با اورانیوم غنیشده به منظور کاربردهای صلحآمیز را به رسمیت بشناسد. اما بیشتر ایرانیان نگران آن هستند که کنگره تحت سلطه جمهوریخواهان دست و پای اوباما را ببندد چرا که آنها اصرار دارند گزینه بمباران ایران همچنان روی میز باقی بماند مگر اینکه این کشور غنیسازی را به طور کامل متوقف کند. از دیدگاه بسیاری از ایرانیان که موضوع را دنبال میکنند این کار نوعی تحقیر و مسخره کردن است و نباید هیچگاه اتفاق بیفتد. تعدادی از کسانی که کنگره آمریکا را مسوول شرایط بد
ایران میدانند میگویند آقای اوباما میتواند به طور یکجانبه فقط هشت مورد از 31 مورد تحریم بینالمللی علیه ایران را بردارد. بدون تایید کنگره او میتواند تعداد بیشتری را حذف کند اما چنین اقدامی موقتی خواهد بود. اسرائیل همیشه آتشافروز این ماجرا بوده است و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر آن از ایران چهرهای شرور ترسیم میکند که هم برای ملت یهود و هم برای آمریکاییها تهدیدکننده است. بیشترین هیاهو هنگامی ایجاد شد که مردی در اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شد. فردی که به ادعای رسانههای ایرانی بیگناه است. از طرف دیگر آیتالله خامنهای رهبر ایران که حرف آخر را در سیاست خارجی میزند به اختلاف در میان حلقههای حاکمیت اشاره کرد و به طور ضمنی از تماس تلفنی روحانی و اوباما انتقاد کرد. پس از این تماس تلفنی رهبران آمریکا و اسرائیل با یکدیگر ملاقات کردند و در آن فرمول «همه گزینهها روی میز است» (به نشانه احتمال حمله نظامی علیه ایران) پس از چند ماه بار دیگر توسط اوباما به صراحت اعلام شد.
دیدگاه تان را بنویسید