اثر پروانهای
روسیه، ترکیه و ایران در برابر تحریمهای ایالات متحده چه پاسخی دارند؟
تحریمهای ایالات متحده علیه روسیه، ترکیه و ایران، اقتصاد این کشورها را هدف قرار داده است. این تحریمها سلاحی هستند که آمریکا با هدف براندازی رژیم در این سه کشور به بهانههای خاص به اعمال آنها دست زده است. با این حال تحریمها نهفقط کشورهای هدف، بلکه کشور اعمالکننده تحریم و دیگر اقتصادهای دنیا را نیز متضرر خواهند کرد، همانطور که تا پیش از این نیز اینچنین کردهاند.
تحریمهای ایالات متحده علیه روسیه، ترکیه و ایران، اقتصاد این کشورها را هدف قرار داده است. این تحریمها سلاحی هستند که آمریکا با هدف براندازی رژیم در این سه کشور به بهانههای خاص به اعمال آنها دست زده است. با این حال تحریمها نهفقط کشورهای هدف، بلکه کشور اعمالکننده تحریم و دیگر اقتصادهای دنیا را نیز متضرر خواهند کرد، همانطور که تا پیش از این نیز اینچنین کردهاند. استیو هانکه معتقد است تحریمها تحت هر شرایطی احمقانهاند. او چیزی به نام «اثر افغان» را در نتیجه تحریمها معرفی میکند که در گفتوگوی آخر پرونده میتوانید آن را مطالعه کنید. اینکه فشار وقتی از یک جا وارد میشود، نقطه دیگر متورم میشود.
در این پرونده به این موضوع میپردازیم که جنس تحریمهای سه کشور چیست و شامل چه بخشهایی میشود، تحریمها از چه زمانی آغاز شد و چه دلایلی پشت این تحریمها بود و اینکه هدف ایالات متحده از این تحریمها چه بوده و چیست؟ همچنین به این سوالات پاسخ میدهیم که اثر تحریمهای اقتصادی آمریکا در ایران، روسیه و ترکیه چه بوده است. این تحریمها متغیرهای حقیقی اقتصاد را چگونه تحت تاثیر قرار داده و میدهند؟ با توجه به این تحریمها چه آیندهای برای اقتصاد ایران، ترکیه و روسیه میتوان متصور شد؟ تحریمها دقیقاً کدام بخشهای اقتصادی این سه کشور را هدف گرفته و ممکن است چه نتایجی به دنبال داشته باشد؟ روابط میان ایران، چین و روسیه با شرکای تجاری و سیاسیشان در اثر تحریمها چه تغییراتی داشته و خواهد داشت؟ هر یک از این سه کشور چگونه قادر خواهند بود در کنار تحریمهای ایالات متحده روابط خود را با دنیا حفظ کنند و از چه ابزارهایی میتوانند استفاده کنند؟
بررسی نقاط قوت و ضعف روسیه، ترکیه و ایران در برابر تحریمها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. اینکه با توجه به ساختارهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی منحصر به فرد این سه کشور، آسیب ممکن است از کجا وارد شود جزو سوالات اساسی است. همچنین اینکه هر یک از این سه کشور با توجه به ویژگیهایی که دارند (مواردی مثل اعتماد عمومی، بحرانهای داخلی و فساد) چه فرصتها و تهدیدهایی در اثر تحریمهای اقتصادی آمریکا پیش رویشان است؟