چرا هکرها سیستم مالی دنیا را هدف قرار دادهاند؟
هکرها وارد میشوند
از زمان همهگیرشدن اینترنت در دنیا، هک کردن حسابهای بانکی هم کموبیش در جایجای جهان دیده شده است.
از زمان همهگیرشدن اینترنت در دنیا، هک کردن حسابهای بانکی هم کموبیش در جایجای جهان دیده شده است. ولی در سالهای اخیر حجم دزدیهای آنلاین و هک شدن حسابهای بانکی داخلی و خارجی افزایش یافته است و به تعبیر بسیاری از فعالان بانکی دیگر بانکها را نمیتوان جای امنی برای سرمایهگذاری و پسانداز دانست زیرا هر لحظه ممکن است یک گروه هکر وارد حساب شما شوند و اندوختهتان را برداشت کنند. البته باید در نظر داشت که در اغلب موارد هکرها از اشتباهات و ناآگاهی افراد هنگام استفاده از سیستم بانکداری اینترنتی و آنلاین سوءاستفاده میکنند و اطلاعات شخصی حساب افراد را شناسایی میکنند ولی در برخی موارد دسترسی به حسابها از طریق هک شدن سیستم مالی بانک مرکزی یا بانکهای کوچکتری که در یک کشور فعالیت میکنند انجام میشود که این مساله میتواند اعتبار سیستم بانکی را تا اندازه زیادی زیر سوال ببرد.
یکی از بزرگترین هکهای بانکی که تاکنون در تاریخ ثبت شده است از سوی یک گروه هکر با نام carbanak انجام شد که پایگاه اصلی آنها در روسیه بود و در نهایت هم در سال ۲۰۱۵ میلادی پلیس جرائم اینترنتی روسیه آنها را دستگیر کرد. این افراد بالغ بر یک میلیارد دلار از حساب افراد در بانکهای مختلف در 30 کشور دنیا برداشت کردند و به عنوان بزرگترین هکرهای بانکی در دنیا معرفی شدند.
اما برداشت یک میلیارد دلار از حساب افراد ساکن در 30 کشور دنیا در سال ۲۰۱۵ میلادی پایان ماجرای هکرها نبود. در سال گذشته هم بالغ بر ۸۰ میلیون دلار از حسابهای بانک مرکزی در بنگلادش برداشت شد و نشان داد که تلاشهای جهانی برای مقابله با جرائم آنلاین و به خصوص هکرها هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده است. در سال گذشته بانک Tesco Plc خبر از برداشت 5 /2 میلیون پوند معادل سه میلیون دلار آمریکا از حسابهای مردم در این بانک داد و اعلام کرد که این مبلغ توسط هکرها از سه هزار حساب برداشت شده است. در سال گذشته هکرها بالغ بر دو میلیارد روبل معادل ۳۴ میلیون دلار آمریکا از حسابهای پشتیبان بانکها در بانک مرکزی روسیه برداشت کردند و بخش اعظم این مبلغ از حسابهای شخصی در بانکهای تجاری برداشت شد که با توجه به شرایط بحرانی اقتصاد روسیه و نوسانات ارزش روبل، مشکلات زیادی را برای نظام بانکی این کشور ایجاد کرد.
اما مشکلآفرینترین هکهای بانکی، هک شدن سیستم انتقال مالی سوئیفت است. در سالهای اخیر حملات زیادی به سیستم انتقال بانکی سوئیفت انجام شد که ۲۵ درصد این حملات منجر به برداشت پول از حسابها و دزدیهای اینترنتی و ۷۵ درصد از حملات برای ایجاد اختلال در شبکه مالی دنیا و کاهش سطح اعتبار این سیستم بینالمللی انجام شد. بازرسان این حملات را معنادار و هدفمند دانستند و مقابله با آن را برای حفظ امنیت سیستم مالی دنیا یک ضرورت قلمداد کردند.
با توجه به سابقه طولانی هکهای بانکی این سوال پیش میآید که چگونه این هکرها میتوانند به حسابها دسترسی پیدا کنند و در کشورهای صنعتی از چه ابزارهایی برای مقابله با این هکهای بانکی استفاده شده است.