شناسه خبر : 23172 لینک کوتاه

تخلف کارمندان و استعفای مدیر عامل

فشار رسانه‌ها باب دایموند مدیر‌عامل بانک بارکلیز را مجبور به استعفا کرد

باب دایموند مدیر عامل بانک بارکلیز (Barclays)‌ در روز سوم جولای سال 2012 میلادی به دلیل فشارهای رسانه‌ای رسماً از سمت خود استعفا داد‌.

تخلف کارمندان و استعفای مدیر عامل

باب دایموند مدیر عامل بانک بارکلیز (Barclays)‌ در روز سوم جولای سال 2012 میلادی به دلیل فشارهای رسانه‌ای رسماً از سمت خود استعفا داد‌. استعفای وی یک بعد از استعفای مارکوس اگوینس صورت گرفت. دلیل استعفای این دو مدیر انگلیسی تخلف کارمندان بانک بارکلیز و دستکاری در نرخ بهره بین‌بانکی بود. دایموند که بیش از 16 سال است در بارکلیز و در بخش‌های مختلف آن مشغول به کار است بعد از اینکه بانک انگلیس این تخلف را در بدنه بارکلیز شناسایی کرد تحت فشار زیادی قرار گرفت. رسانه‌ها و مقامات اقتصادی انگلیس بر این باور بودند که تخلف در زمان حضور وی در راس بانک نشانه ضعف وی در کنترل محیط کارش است. خبر این تخلف در اواخر هفته گذشته مطرح شد و به دنبال آن مقامات انگلیس و آمریکا جریمه‌ای معادل 290 میلیون پوند انگلیس (451 میلیون دلار) به دلیل دستکاری در نظام نرخ بهره بین‌بانکی در سیستم بانکی دنیا برای بانک بارکلیز تعیین کردند. قانونگذاران اعلام کردند که مقامات بانک بارکلیز در این تخلف دست داشتند زیرا بدون دخالت آنها امکان تنظیم گزارش‌های مالی خلاف واقع وجود نداشت‌. این اطلاعات درج شده در گزارش بانک بارکلیز در تعیین نرخ بهره بین‌بانکی در انگلیس و نرخ بهره بین‌بانکی در عرصه بین‌المللی اثر داشت و در هزینه استقراض بین‌بانکی در سطح ملی یا بین‌المللی تاثیر‌گذار بود‌. اتحادیه بانکداران بریتانیا اعلام کردند گروهی کارشناس برای کنترل گزارش‌های مالی بانک بارکلیز اعزام می‌شوند و از این پس کمیته‌ای برای نظارت بر‌سیستم‌های داخلی بانک‌های اثر‌گذار در سطح بین‌المللی به کار مشغول خواهند شد .

باب دایموند در جلسه مطبوعاتی که بعد از استعفایش برگزار کرده بود، گفت: فشارهای خارجی روی بانک بارکلیز به اندازه‌ای زیاد بود که می‌توانست روی بازار کاری بانک یا آینده آن در بازار مالی جهان اثر بگذارد و من نمی‌توانم اجازه چنین کاری بدهم. وی اضافه کرد که اتفاقات هفته گذشته بسیار تاسف‌ بر‌انگیز بود و اگر نظارت دقیقی وجود داشت هیچ گاه این اتفافات نمی‌افتاد. این اتفاقات در فرهنگ کاری اروپا بسیار نادر است و به همین دلیل ادامه حضور من در راس این مرکز مالی امکان‌پذیر نیست‌. کارشناسان بازارهای مالی هم معتقدند باید فردی در راس بارکلیز قرار بگیرد که از تمامی اتهامات مبرا باشد در غیر این صورت بارکلیز نمی‌تواند به فعالیت خود در بازار ادامه دهد‌.

دایموند از سال گذشته تا‌کنون چهره غیر‌قابل قبولی در صنعت بانکداری انگلیس داشته که دلیل آن دستمزد بسیار بالای وی در سالهای گذشته است‌. این مدیر ارشد صنعت بانکداری در سال 2011 میلادی 12 میلیون پوند درآمد شامل دستمزد و پاداش و سود سهام و غیره کسب کرد و 75 /5 میلیون پوند بابت قبوض مالیات شخصی وی پرداخت شده بود‌. خالص دستمزد سالیانه وی برابر با 5 /2 میلیون پوند انگلیس بود. تا روز 31 ماه دسامبر سال 2011 میلادی 2 /13 میلیون سهم از بارکلیز به وی اختصاص داشت که ارزش آن بالغ بر 5 /22 میلیون پوند بود‌. قرار‌داد وی علاوه بر دستمزد و پاداش سالیانه شامل هزینه‌های درمانی و مزایای بازنشستگی بود‌.

باب دایموند

دایموند در روز 27 جولای سال 1951 میلادی در ماساچوست آمریکا متولد شد و یک بانکدار آمریکایی است که 16 سال گذشته را در بانک بارکلیز انگلیس گذرانده است‌. او در دانشگاه کنتیکت در رشته ‌ام‌بی‌ای تحصیل کرده است و از سال 1976 میلادی کار خود را در صنعت بانکداری آغاز کرد‌. این مدیر ارشد صنعت بانکداری از سال 1976 میلادی تا انتهای سال 1992 میلادی در بانک مورگان استنلی مشغول به کار بود و از سال 1992 تا 1996 میلادی به موسسه cs FIRST BOSTON پیوست. دفتر صالی این موسسه مالی در توکیوی ژاپن بود و دایموند در این مدت به ژاپن نقل مکان کرده بود‌. او از سال 1996 میلادی کار خود در بانک بارکلیز و در کشور انگلیس آغاز کرد و تا روز سوم جولای هم در همین بانک مشغول به کار بود‌. به گفته برخی از افراد آگاه او از پست مدیر عاملی کناره‌گیری کرده است ولی در یک پست دیگر در بانک بارکلیز به کار خود ادامه می‌دهد‌.  بانک بارکلیز در سال 1960 میلادی تاسیس شد و در سال گذشته میلادی درآمدی بالغ بر 3 /32 میلیارد پوند کسب کرد‌. سود خالص این بانک انگلیسی در سال 2011 میلادی برابر با 95 /3 میلیارد پوند و ارزش دارایی‌های آن معادل 1564 میلیارد پوند بود‌. ارزش سهام بارکلیز در بازار سهام برابر با 6 /55 میلیارد پوند گزارش شده است‌. این بانک 146 هزار کارمند دارد و در 501 کشور مختلف دنیا شعبه دارد‌.

 

دراین پرونده بخوانید ...

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها