ابولا چه تاثیرات اقتصادیای به دنبال داشت؟
بحران ابولا
با وجود هزاران مرگ گزارششده ناشی از ابولا در غرب آفریقا، این ویروس فقط یک بحران سلامتی نیست، بلکه تاثیرات ویرانگری بر اقتصاد گینه، لیبریا و سیرالئون داشته است.
با وجود هزاران مرگ گزارششده ناشی از ابولا در غرب آفریقا، این ویروس فقط یک بحران سلامتی نیست، بلکه تاثیرات ویرانگری بر اقتصاد گینه، لیبریا و سیرالئون داشته است. وزیر کشاورزی سیرالئون، جوزف سام سیسی، در مصاحبه با بیبیسی گفت: «اقتصاد ما به خاطر ابولا، به میزان 30 درصد رکود داشته است.» او گفت رئیسجمهور ارنست بای کوروما این خبر تکاندهنده را در نشست ویژه کابینه اعلام کرد. سیسی افزود: «بخش کشاورزی بیشترین تاثیر را از ابولا پذیرفته است، زیرا اکثریت مردم سیرالئون -حدود 66 درصد- کشاورزند.» در دوران شیوع بیماری، مسدود کردن جاده از سوی ارتش و پلیس، مانع از نقل مکان کشاورزان و کارگران و عرضه کالاها میشد. سیسی اضافه کرد: «ما قطعاً منتظر تاثیری ویرانگر نه فقط بر دسترسپذیری و ظرفیت نیروی کار هستیم، بلکه مزارعی هم که به خاطر فرار مردم از مراکز شیوع به سمت مراکز دور از بیماری خالی شدهاند، مساله هستند.» رشد اقتصادی در لیبریا بر اثر شیوع این ویروس بسیار پایینتر از قبل تخمین زده شده است.
با این حال، هماهنگکننده ارشد برنامه توسعه سازمان ملل، دیوید مکلاکلان-کار، بر این باور بود که بستن جادهها برای مقابله با شیوع بیماری ضروری است. بسیاری از مغازهها و سوپرمارکتها در راستای اقدامات قرنطینهسازی تعطیل شدهاند. بسیاری از کشورهای آفریقایی نیز مرزهای خود را به دنبال شیوع ابولا بستهاند. بستن مرزها در غرب آفریقا و تعلیق پروازها هم تاثیر منفی بر تجارت دارند و بهشدت توانایی کشورها را برای صادرات و واردات کالاها محدود میکند. مکلاکلان-کار در مصاحبه با بیبیسی جهانی گفت: «ما به فصل کشت و زرع نزدیک میشویم، که به این معنی است که حجم زیادی از کشاورزی صورت نمیگیرد. کشاورزی آنقدر پایین است که منجر به کمبود مواد غذایی و فشار بر قیمتهای غذا خواهد شد. ما شاهد افزایش تورم و فشار بر پول ملی و نیز کمبود ارز خارجی خواهیم بود.» برنامه توسعه سازمان ملل، خواستار 18 میلیون دلار برای بهبود نظام درمانی سیرالئون شد، در حالی که برنامه جهانی غذا اعلام کرد هزینه کلی عملیات اضطراریاش در سیرالئون، گینه و لیبریا 70 میلیون دلار است. در گینه و لیبریا، پیشبینیهای اقتصادی کمتر فاجعهبار به نظر میرسند، اما همچنان
نگرانکننده هستند. بانک جهانی اعلام کرد انتظار دارد رشد تولید ناخالص داخلی در گینه از 5 /4 درصد به 5 /3 درصد برسد. اقتصاد لیبریا در سال 2014 انتظار داشت که شاهد رشدی 9 /5درصدی باشد، اما وزیر دارایی آن کشور، آمارا کونه، گفت که به خاطر کاهش سرعت بخش حملونقل و خدمات و خروج کارگران خارجی، این رقم دیگر واقعبینانه نیست.
فعالیت بزرگترین فولادسازی جهان ArcelorMittal در پروژه گسترش معادن سنگآهن در لیبریا، پس از اینکه پیمانکارها وضعیت فوقالعاده اعلام کردند و افراد خود را از کشور بیرون بردند، متوقف شد. سیماندو، در جنگلهای شرق گینه، بزرگترین معدن سنگآهن و بزرگترین پروژه زیرساختی آفریقاست. وِیل (Vale) بزرگترین تولیدکننده سنگآهن، تا ماه آوریل 2014 در پروژه سیماندو مشارکت داشت. این شرکت شش عضو بینالمللی کارکنان خود را خارج کرد و بقیه را نیز در شرایط خروج از کشور قرار داد. ریو تینتو، سومین شرکت معدنکاری بزرگ در جهان، که مالک سهمی در پروژه سیماندو است، صد هزار دلار به طرح سازمان بهداشت جهانی در این منطقه کمک کرده و همچنین در حال ساخت تجهیزات تخلیه فاضلاب برای مردم بومی آن منطقه است. یک شرکت انگلیسی کوچکتر، به اسم لاندن ماینینگ، برخی از کارکنان خارجی غیرضروری خود را از سیرالئون خارج کرد؛ کشوری که معدنکاری بخش اعظم رشد اقتصادی آن را تشکیل میدهد. طبق گزارش صندوق بینالمللی پول، بازده تولیدی سیرالئون سال 2013، 20 درصد رشد داشته است که منهای معدنکاری سنگآهن به 5 /5 درصد میرسد. اما لندن ماینینگ هم مثل ریو تینتو، برای مقابله
با ابولا و آموزش اجتماعات محلی درباره این ویروس، کمک مالی کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید