تاریخ انتشار:
اولین کنفرانس اقتصاد ایران برای چه برگزار شد؟
جان تازه
موسسه عالی پژوهش و برنامهریزی این روزها حال و هوایی تازه یافته است، با برنشستن دولت جدید، موسسه که روزهای خوب را از خاطر برده بود، بار دیگر و به رهبری مسعود نیلی جان تازه گرفت. موسسه عالی پژوهش و برنامهریزی سالها پیش نقش مرکز فکری را داشت که به دولتها در امور متعدد اقتصادی یاری میرساند.
موسسه عالی پژوهش و برنامهریزی این روزها حال و هوایی تازه یافته است، با برنشستن دولت جدید، موسسه که روزهای خوب را از خاطر برده بود، بار دیگر و به رهبری مسعود نیلی جان تازه گرفت. موسسه عالی پژوهش و برنامهریزی سالها پیش نقش مرکز فکری را داشت که به دولتها در امور متعدد اقتصادی یاری میرساند. نوبت به دولت محمود احمدینژاد که رسید، موسسه از رونق افتاد و احمدینژاد هرگز به مانند دولتهای گذشته به نقش موسسه واقف نشد. همین کفایت میکرد که موسسه، با آمدن حسن روحانی و با تغییرات گسترده، نزد بسیاری از کارشناسان دوباره نقش و جایگاهی متفاوت داشته باشد. مسعود نیلی به موسسه رفت و امید پژوهشگران احیا شد.
مسعود نیلی که نزد بسیاری از کارشناسان مسوولیت هماهنگی تیم اقتصادی دولت را بر عهده دارد، هفته گذشته با دعوت از اصحاب رسانه پرده از رویکردی برداشت که ظاهراً به سلک اصلی حرکت موسسه تبدیل شده است. نیلی در همان جلسه چنین گفت: برای حل مسائلی که اقتصاد ایران با آن روبهروست، ناگزیریم به کارشناسی تن دهیم، برای همین موضوع کنفرانسی را با عنوان اقتصاد ایران تدارک دیدهایم. این کنفرانس جامعترین کنفرانسی است که برگزار میشود و تمامی سرفصلها و موضوعات مرتبط با اقتصاد ایران را تحت پوشش قرار میدهد. مجموعه موضوعاتی که در سطح اقتصاد کلان قابل تصور و حائز اهمیت است را سعی کردهایم، در این کنفرانس به آن بپردازیم. ما تلاش کردهایم از ظرفیتهای علمی جامعه و اقتصاددانان داخلی و اقتصاددانان ایرانی خارج از کشور حداکثر استفاده را به عمل آوریم.
با این رویکرد مجموعه کارشناسی دولت به استقبال اولین کنفرانسی رفت که به گفته مسعود نیلی، اولین و جامعترین کنفرانسی است که تاکنون برای اقتصاد ایران شکل گرفته است.
سرانجام در روز چهاردهم دیماه حسن روحانی که از یکسو با مسعود نیلی و از سوی دیگر با محمد نهاوندیان همراهی میشد، به سالن اجلاس سران وارد شد تا با سخنان او اولین کنفرانس اقتصاد ایران برگزار شود. اعضای کابینه که حتی کوچکترین ارتباطی با اقتصاد داشتند در سالن حاضر بودند، البته محمدعلی نجفی هم آمده بود تا ثابت کند همچنان در قامت یکی از افراد جدی موثر در مباحث اقتصادی کابینه محسوب میشود.
پیش از این هم دولت یازدهم سابقه برگزاری همایش خروج غیرتورمی از رکود را داشته است. روحانی در مراسم افتتاح اولین کنفرانس اقتصاد ایران با اشاره به همان گردهمایی بزرگ خروج غیرتورمی از رکود که همه نهادهای اقتصادی در آن حضور داشتند اظهار امیدواری کرد بار دیگر هم بنگاههای اقتصادی و بخش خصوصی، هم بخش دولت و دانشگاهیان چارهای برای اقتصاد ایران بیندیشند تا از وضعیت حال حاضر که اقتصاد در آن گرفتار آمده، راهی به بیرون پیدا شود.
پنلها که از ویژگیهای این کنفرانس محسوب شده و به تفکیک موضوعات مختلف اقتصاد کلان بخشبندی شده بودند، پس از سخنان رئیسجمهور آغاز شد. گزارش مبسوط از جمعبندی هر یک از این پنلها در پی میآید.
دیدگاه تان را بنویسید