شناسه خبر : 16788 لینک کوتاه

مدیرعامل شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز می‌گوید: اگر شایعات را باور می‌کنیم پس من و آقای پهلوان هم فرار کردیم

قربانی شده‌ایم

ما هرچقدر سهام به مردم فروخته‌ایم پول دریافتی را صرف اجرای پروژه‌هایمان کرده‌ایم. ما در سه سال اخیر حدود ۱۲۵۰ میلیارد تومان با نرخ‌های مختلف قیمت سهام‌مان از مردم تاکنون پول گرفته‌ایم. این پول به هیچ عنوان از این مجموعه خارج نشده است و تماماً در پروژ‌ه‌های ما در مشهد و کیش خرج شده است.

سایه فتحی
شرکت توسعه بین‌المللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز و زیرمجموعه‌اش که عامه مردم آن را به رستوران‌های زنجیره‌ای پدیده می‌شناسند، اخیراً حرف و حدیث‌های بسیاری به خود اختصاص داده است. شرکتی که در سال‌های اخیر با اجرای پروژه شهر رویایی پدیده در مشهد و کیش توسط شرکت زیرمجموعه‌اش موسوم به شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز به فروش عمومی سهام اقدام کرد و با رشد رویایی قیمت سهامش در کانون توجه عموم جامعه قرار گرفت. اما حالا نهادهای قضایی و نظارتی اعلام کرده‌اند خرید و فروش سهام این شرکت به نوعی دلالی محسوب می‌شود و غیرقانونی است. این موضوع بهانه‌ای شد تا در تجارت فردا با سعید ورودی‌طرقبه یکی از مدیران و سهامداران عمده پدیده شاندیز درباره اتفاقات اخیر و حرف و حدیث‌ها پیرامون فعالیت‌های این شرکت به گفت‌وگو بپردازیم. سعید ورودی‌طرقبه در کنار محسن پهلوان مالک و مدیرعامل پدیده شاندیز و مرتضی (محمدرضا) ریاحی یکی از اعضای هیات‌مدیره این شرکت از جمله سه مدیر شاخص اداره‌کننده پدیده شاندیز است که بیش از یک درصد سهام این شرکت را تحت تملک دارد. او در کارنامه خود سابقه مدیریت در بازار سهام را دارد و اتفاقاً مدیرعامل شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز هم هست؛ همان شرکتی که میلیون‌ها سهم به مردم در جهت اجرای پروژه شهر رویایی پدیده فروخته و اکنون جنجال‌ساز شده است. با این حال مدیرعامل این شرکت که از اعضای اصلی هیات‌مدیره پدیده شاندیز هم هست می‌گوید امیدواریم با تدبیر این اتفاقات حل شود و به‌زودی همه چیز به حالت عادی برگردد.
یکی از شائبه‌هایی که مدت‌هاست درباره سهام پدیده شاندیز مطرح است این است که بر چه اساسی قیمت سهام این شرکت در حال افزایش است. گفته می‌شود مدیران این شرکت خودشان تعیین‌کننده قیمت سهام هستند، در حالی که قیمت سهم باید بر اساس مکانیسم عرضه و تقاضا تعیین شود.
اتفاقاً اشتباه نهادهای نظارتی(همگان) در همین مساله است که تصور می‌کنند ما در شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز اقدام به عرضه عمومی سهام کرده‌ایم. در حالی که این‌گونه نیست که ما معاملات دست‌دوم سهام را انجام می‌دهیم. در حقیقت شرکت مادر یعنی پدیده شاندیز تعدادی از سهام شرکت ابنیه را در اختیار دارد که آنها را به متقاضیان واگذار می‌کند. به عبارت دیگر شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز که زیر‌مجموعه شرکت توسعه بین‌المللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز است، در مالکیت شرکت مادر است و شرکت مادر اختیار دارد با توجه به ضوابط شرکت‌های سهامی خاص این سهم‌ها را به هر کسی که تمایل دارد، بفروشد.

یعنی شما به هر شکلی که بخواهید از طریق شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز می‌توانید سهام بفروشید و قیمتش را تعیین کنید؟ خب در اینجا همان شائبه پیش می‌آید که مدیران این شرکت هر طوری دل‌شان می‌خواهد قیمت سهام را تعیین می‌کنند در حالی که کارشناسان بازار سهام معتقدند این کار به شکل کارشناسی انجام نمی‌شود و رشد حبابی قیمت سهام را در پی دارد که ممکن است خطرناک هم باشد و باعث متضرر شدن سهامداران خرد شود.
خیر، این‌گونه نیست. ما موظف هستیم هرگونه تغییر قیمت را به اطلاع حسابرس معتمد بورس شرکت برسانیم. بگذارید در این باره توضیحات بیشتری بدهم. شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز که از سال 88 تاسیس شده است طی این مدت تاکنون در سه مرحله توسط گروه کارشناسان رسمی دادگستری ارزیابی اموال شده است. این گزارش‌ها مستند هستند و حتی به همه مراجع قضایی، قانونی و امنیتی و سازمان بورس به عنوان نهاد متولی بازار سهام، ما این گزارش‌ها را اطلاع داده‌ایم. مکانیسم تعیین قیمت سهام هم این‌گونه انجام می‌شود که یک گروه کارشناس در هر مرحله آمده‌اند و ارزش دارایی‌های شرکت را محاسبه کرده‌اند و بر اساس آن و همچنین با توجه به پیشرفت پروژه و هزینه‌هایی که روزانه برای اجرای پروژه انجام می‌شود قیمت سهام تعیین می‌شود.

اما در هر شرایطی قیمت سهام پدیده در حال رشد است. گفته می‌شود این رشد مبنای منطقی ندارد و قیمت‌ها به شکل مصنوعی برحسب خواست مدیران این شرکت تعیین می‌شود؟
وقتی پروژه‌ای دائماً در حال پیشرفت است و سود آتی برای سهام متصور می‌شود طبیعی است که بازار واکنش نشان دهد و قیمت سهام افزایش یابد. ما بر اساس عرف بازار عمل می‌کنیم. تاکید می‌کنم بخش عمده‌ای از تعیین قیمت سهام ما، بر مبنای کارشناسی است و در بخش دیگر آن هم عرضه و تقاضا قیمت را تعیین می‌کند.

اما این شائبه وجود دارد که قیمت سهام این شرکت به روش پونزی تعیین می‌شود و این شرکت را با شرکت‌های هرمی و مضاربه‌ای مقایسه می‌کنند. علت چیست؟
این قیاس کاملاً اشتباه است. در روش پونزی آن شرکت‌ها اصلاً فعالیت اقتصادی انجام نمی‌دهند. در حالی که ما دو پروژه عظیم را از محل پول‌هایی که اخذ کرده‌ایم در قالب فروش سهام در حال اجرا داریم. این قیاس مع‌الفارق است. داستان‌های هرمی و غیره برداشت‌های آقایان است و با غرض می‌خواهند به پدیده شاندیز ضربه بزنند و پروژه‌های ما را به اصطلاح ساقط کنند. و الا اگر واقعاً کار کارشناسی انجام شود کاملاً مشخص است که هیچ شباهتی بین کار ما در پدیده شاندیز با شرکت‌های هرمی وجود ندارد. در حالی که ما با اجرای پروژه‌ها خلق ارزش افزوده کرده‌ایم.

اما کارشناسان بازار سهام معتقدند اگر امروز پدیده شاندیز وارد بورس شود با توجه به‌صورت‌های مالی که دارد با انجام شفاف‌سازی‌ها و مشخص شدن دقیق میزان دارایی‌ها و بدهی‌هایش قیمت سهام آن که اکنون در حدود 12 هزار تومان است به کمتر از سه هزار تومان می‌رسد.
قبول ندارم. این قیمت‌ها را شنیده‌ام اما بر اساس نظرات شخصی این‌گونه محاسبه‌ها انجام شده است. باید کارشناسان متخصص بازار سهام در این باره نظر بدهند. همان‌طور که تاکید کردم قیمت سهام ما مبنای کارشناسی دارد و نمی‌توان به همین سادگی نظر کارشناسی را زیر سوال برد. اکنون حرف اصلی ما این است که از نظرات شخصی بپرهیزید و بر مبنای کارشناسی درباره سهام پدیده مستندات ارائه دهید. صورت مالی ما مشخص است و بر روی سایت کدال هم صورت‌های مالی شرکت توسعه بین‌المللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز و هم شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز موجود است.

اما کارشناسان بازار سهام و حتی مسوولان سازمان بورس درباره صورت‌های مالی این شرکت‌ها به ویژه شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز نظر دیگری دارند و می‌گویند این صورت‌های مالی شفاف نیستند و به همین دلیل هم تاکنون پدیده شاندیز وارد بورس نشده است؟
من اتفاقاً چند شب پیش در کنار دوستانی از کارشناسان بازار سرمایه بودم و همین سوالی را که شما پرسیدید آنها نیز گفتند که صورت‌های مالی ما شفاف نیست. من در پاسخ به آنها گفتم بگویید ملاک شفافیت چیست، تا بر اساس آن ما اطلاعات شرکت‌هایمان را ارائه دهیم؟ بر مبنای آنچه شفافیت در بازار سهام تعریف شده است صورت‌های مالی ما نیز از شفافیت لازم برخوردارند و خللی در این رابطه وجود ندارد. ما حتی در خصوص شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز با اینکه الزامی نداریم و قانونی وجود ندارد هر سال بعد از برگزاری مجمع عمومی صورت‌های مالی این شرکت را علاوه بر اینکه در سایت‌مان منتشر می‌کنیم در اختیار سامانه کدال هم قرار می‌دهیم تا به اطلاع عموم برسد. اگر شفافیت در کارمان نباشد چرا صورت‌های مالی این شرکت را در اختیار عموم قرار می‌دهیم؟

دارایی‌های شرکت ابنیه و ساختمان و بدهی این شرکت چه میزان است؟
در حال حاضر گزارش شش‌ماهه عملکرد شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز آماده شده و به‌زودی بر روی سایت کدال قرار می‌دهیم. اما با توجه به آخرین کارشناسی که اسفند 92 انجام شده است دارایی این شرکت 15 هزار میلیارد تومان است. اما چون هنوز اطلاعات جدید بر روی سایت کدال قرار نگرفته است نمی‌توانم قیمت جدید دارایی‌هایمان را اعلام کنم. صبر کنید تا چند روز آینده مشخص می‌شود.

با وجود این گفته می‌شود آمار مستندی در خصوص پیشرفت پروژه شهر رویایی شاندیز ارائه نشده است؟
ما از اول سال تا الان در حدود هزار میلیارد تومان در این پروژه خرج کرده‌ایم. خب، این هزار میلیارد تومان که ما اینجا خرج کرده‌ایم خودش ارزش افزوده مضاعف برای شرکت ایجاد کرده است. یعنی مغازه‌هایی که پارسال مثلاً 70 درصد تکمیل بوده است الان تقریباً 98 درصد تکمیل شده‌اند. ارزش قیمت ملک تجاری هم مشخص است و با خود ارزش دارایی‌ها را همراه دارد. به ‌طور کلی در پروژه مشهد حدود 98 درصد مرکز خرید تکمیل شده است. بخش اداری هم کامل شده که خودمان مستقر هستیم. بقیه ساختمان‌ها بین 25 تا 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند. پروژه کیش هم به تناسب تامین مالی که انجام می‌دهیم در حال پیشرفت است.

شما نگفتید که مجموعه بدهکاری این شرکت چه میزان است؟
بدهی شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز هم در صورت‌های مالی کاملاً مشخص است. شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز تا پایان سال 1392 حدود 600 میلیارد تومان به موسسات مالی بدهکاری داشته است.

ولی گفته شده است میزان حجم بدهی‌های شما بسیار بالاست و اعداد و ارقام متفاوتی از میزان بدهی‌های این شرکت مطرح شده است. برخی می‌گویند حتی شایعه شده است که این شرکت بیش از 90 هزار میلیارد تومان بدهی دارد. همین مساله باعث شده به نگرانی‌ها از ادامه کار روند پروژه‌های پدیده شاندیز دامن زده شود.
خیر، این‌گونه اعداد و ارقام به هیچ عنوان صحت ندارد. حتی در بسیاری از خبرها عنوان شده است که ما به برخی بانک‌ها بدهکاریم. بنده با صراحت اعلام می‌کنم ما به هیچ بانکی بدهکار نیستیم. مشخص نیست یک عده با چه هدفی این‌گونه خبرهای کذب را مطرح کرده‌اند. همان‌طور که گفتم ما به‌زودی گزارش حسابرسی تازه خودمان را که آمار بدهی‌مان هم در آن ذکر شده بر روی سایت کدال می‌گذاریم. اتفاقاً یکی از محاسنی که شرکت ما دارد این است؛ از روزی که شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز را تاسیس کرده‌ایم، حسابرس معتمد بورس برای آن انتخاب کردیم. مثل برخی از شرکت‌های سهامی خاص هم عمل نکرده‌ایم که حسابرس‌های شرکتمان تشریفاتی باشند. هر نهاد یا سازمانی که مدعی است پدیده شاندیز و این شرکت زیر مجموعه آن کار غیرقانونی انجام می‌دهد می‌تواند به این حسابرس معتمد بورس ما مراجعه کند و اطلاعات و آمار را دریافت کند و ببیند ما چگونه عمل کرده‌ایم.

در حال حاضر چه میزان پول بابت فروش سهام از مردم اخذ کرده‌اید و این منابع در کجا صرف شده است؟
ما هرچقدر سهام به مردم فروخته‌ایم پول دریافتی را صرف اجرای پروژه‌هایمان کرده‌ایم. ما در سه سال اخیر حدود 1250 میلیارد تومان با نرخ‌های مختلف قیمت سهام‌مان از مردم تاکنون پول گرفته‌ایم. این پول به هیچ عنوان از این مجموعه خارج نشده است و تماماً در پروژ‌ه‌های ما در مشهد و کیش خرج شده است. بالغ بر هزار میلیارد تومان همان‌طور که گفتم صرف پروژه مشهد شده است و حدود 300 میلیارد هم برای پروژه کیش هزینه شده است. به ازای پولی که به این پروژه‌ها تزریق شده است هم ارزش افزوده ایجاد کرده‌ایم. اگر پدیده شاندیز کلاهبردار بود که نباید این پول‌ها را صرف اجرای پروژه می‌کرد و می‌توانست این مبالغ را از شرکت خارج کند. ولی ما هستیم و کار می‌کنیم که پروژه به سرانجام برسد تا سهامداران خرد ما هم سود بیشتر ببرند. اما متاسفانه جوسازی‌های اخیر ما را با مشکل مواجه کرده است.

شما تاکید دارید تمام کارهای پدیده شاندیز و شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز بر اساس قانون انجام شده و قیمت سهام بر اساس سازوکارهای بورس تعیین شده است اما علت اینکه تاکنون شرکت پدیده شاندیز با توجه به اینکه سهامی عام است و نزد سازمان بورس ثبت شده است وارد بورس نشده چیست؟ چرا از طریق شرکت زیر‌مجموعه به شکل سهامی خاص اقدام به فروش سهام شده است؟
ببینید، خیلی وقت است که شرکت مادر پدیده شاندیز یعنی شرکت بین‌المللی توسعه گردشگری پدیده شاندیز را در بورس ثبت کرده‌ایم اما مدت‌هاست این شرکت در مرحله پذیرش در بورس قرار دارد. به همین خاطر چون روند پذیرش شرکت مادر در بورس طولانی شد ما به فکر تاسیس شرکت سهامی خاص افتادیم تا زودتر بتوانیم سهام بفروشیم و پروژه‌هایمان را اجرایی کنیم. اگر قرار بود وارد بورس نشویم چرا باید شرکت مادر پدیده شاندیز را که سهامی خاص بود به سهام عام تبدیل کنیم؟ ما که می‌توانستیم در آن زمان چون سهامی خاص بودیم بدون ثبت نزد سازمان بورس سهام بفروشیم چه لزومی داشت به سهامی عام تبدیل شویم؟

اما شنیده شده که مدیران پدیده شاندیز برای ورود به بورس واهمه دارند. حتی در نشست مجمع عمومی سال گذشته آقای پهلوان مدیرعامل شرکت پدیده شاندیز گفته بودند اگر ما در بورس وارد شویم، قیمت سهام پدیده پایین خواهد آمد، به این خاطر وارد بورس نمی‌شویم.
ببینید، اگر آقای پهلوان این حرف را زده است، خواسته‌ای بوده که سهامداران خرد از ما داشته‌اند. قبلاً از این اتفاقات رخ‌ داده بود. هر روز عده بسیاری از مردمی که سهام ما را خریده بودند به دفاترمان مراجعه می‌کردند و تقاضا می‌کردند وارد بورس نشویم چون می‌ترسیدند با این اوضاع و احوال بورس و رکود بازار سهام، قیمت سهام پدیده هم نزولی شود. وگرنه ما به‌عنوان سهامدار عمده مشکلی در این زمینه نداشته و نداریم و آمادگی داریم وارد بورس شویم.

آیا برای ورود به بورس اقدامی هم انجام داده‌اید؟
همان‌طور که گفتم کارهای ورود به بورس شرکت مادر پدیده شاندیز انجام شده است. اما در خصوص شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز چون سهامی خاص است قابل ثبت و پذیرش در سازمان بورس نیست. ولی ما اقدامات لازم را برای تبدیل کردن این شرکت به سهامی عام شروع کرده‌ایم و حتی تقاضا هم داده‌ایم. پس از اینکه این شرکت تبدیل به سهامی عام شود می‌توانیم مقدمات برای ورود به بورس را فراهم کنیم.

در حال حاضر شنیده شده با توجه به اتفاقات اخیر و غیرقانونی اعلام کردن فروش سهام پدیده شاندیز برای اینکه مردم برای فروش سهام هجوم نیاورند قیمت سهام این شرکت قرار است به یکباره به 20 هزار تومان افزایش یابد. آیا این امر صحت دارد؟
در حال حاضر شایعات پیرامون شرکت ما بسیار است. خیلی‌ها حرف می‌زنند و شایعه می‌کنند. اگر ملاک بر شایعات باشد بر اساس این شایعات پس من و آقای پهلوان الان فرار کرده‌ایم و به کانادا رفته‌ایم.

چندی پیش دادستانی مشهد اعلام کرد دفاتر فروش سهام پدیده پلمب شده‌اند. آیا این مساله درست داشت؟
این مساله درباره پدیده شاندیز صحت نداشت و پلمب درباره دفاتر ما مطرح نبوده و نشده است. دو شرکت دیگر که در رسانه‌ها هم نام آنها اعلام شد -و من نمی‌خواهم نام ببرم- دفاترشان پلمب شد. ما شنیدیم مدیران آن دو تا شرکت رفتند و تعهداتی هم به دادستانی دادند که بساط دلالی‌هایشان را جمع می‌کنند. به هر حال دفاتر یکی از آن شرکت‌ها فک پلمب شد اما دیگری نشد. متاسفانه در حال حاضر شرکت پدیده شاندیز چوب اقدامات این شرکت‌ها را می‌خورد که به شکلی از طریق دلالی سهام فروخته‌اند و ما را با مشکل مواجه کرده‌اند.

در حال حاضر ترکیب وضعیت سهامداران هم شرکت مادر و هم ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز به چه شکلی است؟
سهامداران شرکت مادر پدیده شاندیز را 35 نفر اشخاص حقیقی تشکیل می‌دهند. در شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز نیز حدود 79 درصد سهام برای شرکت مادر است و 21 درصد سهام آن نیز مردمی هستند که سهام این شرکت را خریده‌اند. این شرکت در حدود 100 هزار نفر سهامدار دارد.

با توجه به اتفاقات اخیر تاکنون چه تعدادی از سهامداران خرد برای فروش سهام به دفاتر شما مراجعه کرده‌اند؟
در حال حاضر آمار دقیقی در این زمینه ندارم. ولی می‌دانم به لطف جنجال‌سازی‌ای که دوستان انجام داده‌اند و خبرهای کذب که برخی رسانه‌ها منتشر کرده‌اند هجمه زیاد است. به هر حال هر کسی برای فروش سهام مراجعه کرده است ما به قیمت روز سهام آنها را خریداری کرده‌ایم.

با این اوصاف با توجه به افزایش فروش سهام این شرکت تکلیف ادامه پروژه‌هایتان چه خواهد شد؟
آنچه مشخص است این است که خودمان داریم این سهام را می‌خریم. امیدواریم به‌زودی این غائله و جوسازی‌ها علیه پدیده ختم شود تا بیش از این با مشکل مواجه نشویم. به هر حال باید از طرق مختلف هزینه‌های پروژه‌هایمان را تامین کنیم. قبول داریم که ضربه‌ای به ما بر اساس این اتفاقات اخیر وارد شده است و این مساله کمی روند اجرای پروژه‌های ما را کند خواهد کرد. اما همه تلاش‌مان را داریم انجام می‌دهیم که پروژه‌هایمان آسیب نبیند. خوشبختانه تا الان همه سر کار هستیم و کارها با جدیت خودش در حال انجام است. امیدوارم که ان‌شاءالله زودتر این داستان‌ها تمام شود و ما از پیشرفت پروژه‌هایمان عقب نمانیم.

اما روزهای اخیر خبرهای مختلفی درباره تخلفات پدیده شاندیز با همراهی شهرداری شهر شاندیز در مشهد در مورد اراضی‌ای که پروژه در آنها در حال انجام است، مطرح شده است. گفته‌اند این شرکت بدون مجوز اقدام به ساخت و ساز کرده است. حتی گفته شده برخی از سازمان‌های دولتی از پدیده شاندیز شکایت کرده‌اند. آیا این مسائل صحت دارد؟
انتشار این خبرها خیلی جالب توجه است. چرا اکنون این نهادها عنوان می‌کنند که پدیده بدون مجوز ساخت و ساز انجام داده است. مگر می‌شود این حجم انبوه ساخت و ساز را که در ملاءعام انجام گرفته است بدون مجوز انجام داد. اگر غیرقانونی بوده چرا قبل از این جلوی کار ما گرفته نشده است. مگر مملکت ما بی‌حساب و کتاب است که بالغ بر یک میلیون مترمربع زیربنا در آن ساخت و ساز انجام شود بدون آنکه آن شرکت مجوز داشته باشد؟ اصلاً این مساله با عقل سلیم همخوانی دارد؟ البته خیلی وقت است که شاهدیم اختلافات بین سازمان‌های دولتی در این زمینه وجود دارد وسرمایه‌گذاری بخش خصوصی در شهر شاندیز یعنی شرکت ما را دارند قربانی می‌کنند. در حالی که بر اساس قانون طرف حساب ما شهرداری است و ما نیز از این نهاد مجوز گرفته‌ایم. حالا نهادهایی چون وزارت جهاد کشاورزی یا راه و شهرسازی یا محیط زیست باهم مشکل دارند دیگر به من سرمایه‌گذار بخش خصوصی چه ربطی دارد؟

اگر اتفاقات اخیر ادامه پیدا کند آیا شرکت توانایی بازپرداخت تمام 20 درصد سهامی را که به مردم تاکنون فروخته ‌است، دارد؟
اگر همه مراجعه کنند که سهام‌شان را بفروشند قطعاً تمام این پول را نداریم پرداخت کنیم، چرا که صرف پروژه‌هایمان کرده‌ایم. شما بانک ملی را در نظر بگیرید اگر همه کسانی که سپرده‌گذاری کرده‌اند؛ مراجعه کنند و پول‌شان را بخواهند، بردارند، قطعاً بانک ملی این حجم بالای پول را ندارد که به آنها بدهد.

البته آقای پهلوان در یک ویدئویی که در وایبر و تلگرام پخش شده گفته تنها ده هزار میلیارد تومان ارزش مغازه‌های ماست. با این اوصاف چه خواهد شد؟
بله، 200 هزار مترمربع خالص ما الان در مشهد مغازه داریم که متوسط مغازه‌های ما حداقل متری 50 میلیون تومان است که اتفاقاً مشتری هم دارد اما نمی‌خواهیم کار به جایی برسد که ما با فروش املاک‌مان بخواهیم پول مردم را بدهیم. امیدواریم با تدبیر این اتفاقات اخیر حل شود و همه چیز به حالت عادی برگردد.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها