شناسه خبر : 48443 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

جاده‌های باهوش

غفلت از انقلاب صنعتی چهارم چه پیامدهایی دارد؟

فصل نوآوری به نقش هوش مصنوعی و تکنولوژی جدید در ایجاد حمل‌ونقل پرداخته و به این پرسش پاسخ داده است که «چگونه کشورهای پیشرفته از فناوری‌های نوین در صنعت حمل‌ونقل بهره می‌برند؟» هر مایل و هر قدم در حمل‌ونقل دستخوش انقلاب در زمینه هوش مصنوعی شده است. از نحوه رزرو سفرها گرفته تا نحوه تحویل کالاها، هوش مصنوعی در حمل‌ونقل، موتور محرک جدید است. به کامیون‌های خودران که در بزرگراه‌ها حرکت می‌کنند، پهپادهایی که بسته‌ها را تحویل می‌دهند و سیستم‌های پیچیده‌ای که شبکه‌های لجستیک پیچیده را مدیریت می‌کنند، فکر کنید. چنین پتانسیل بی‌نظیری شرکت‌های حمل‌ونقل و شهرداری‌ها را به سرمایه‌گذاری در خدمات توسعه هوش مصنوعی سوق داده و پیش‌بینی می‌شود که بازار جهانی حمل‌ونقل هوش مصنوعی تا سال 2027 به 3 /6 میلیارد دلار برسد.

در گزارش دیگر این فصل با مشورت و راهنمایی آقای محسن جلال‌پور تلاش می‌کنیم به این پرسش پاسخ دهیم که غفلت از انقلاب صنعتی چهارم چه عواقبی به دنبال دارد؟ جهان تا امروز سه انقلاب صنعتی را تجربه کرده و ما رسماً در حال تجربه کردن چهارمین انقلاب صنعتی هستیم. استیو جابز در سال 2007 گفته بود، گوشی هوشمند همه‌چیز را عوض خواهد کرد و اکنون می‌بینیم که همه پدیده‌های جهان با سرعتی غیرقابل‌باور در حال تغییرند. در حال حاضر نزدیک به 80 درصد از جمعیت بزرگسالان جهان گوشی هوشمند دارند که این ظرفیت، امکان بهره‌برداری از فناوری‌های پیشرفته‌ای مانند هوش مصنوعی، روباتیک، اینترنت اشیا، خودروهای بدون راننده، نانو و بیوتکنولوژی، چاپگرهای سه‌بعدی، علم مواد، امکانات جدید ذخیره انرژی و... را فراهم کرده است. 

همچنین در بخش دیگر این گزارش نیز نیما نامداری، مدیرعامل کارنامه، معتقد است که پیوستن به انقلاب صنعتی نسل چهارم بدون در نظر گرفتن بدیهیاتی که لازمه کار کردن بازار است، غیرممکن به نظر می‌رسد.

 

دراین پرونده بخوانید ...