شناسه خبر : 7157 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

عربستان معتقد است سیاست‌های ترامپ بازار نفت را رونق می‌دهد

امیدوار به ترامپ

به نظر می‌رسد به‌رغم بدبینی رئیس‌جمهور جدید ایالات متحده به عربستان سعودی، دولت عربستان نگاهی امیدوارانه به ترامپ و سیاست‌های اقتصادی او دارد.

به نظر می‌رسد به‌رغم بدبینی رئیس‌جمهور جدید ایالات متحده به عربستان سعودی، دولت عربستان نگاهی امیدوارانه به ترامپ و سیاست‌های اقتصادی او دارد. وزیر انرژی عربستان در سخنانی در آستانه اجلاس اوپک که قرار است در روز 30 نوامبر در وین تشکیل شود، اظهار کرد با توجه به وضعیت جدید ایالات متحده و رونق اقتصاد این کشور و جهان در سال پیش‌رو، حتی بدون دخالت اوپک نیز قیمت نفت در سال 2017 به دلیل افزایش تقاضای جهانی، بهبود خواهد داشت. وی اگرچه صراحتاً نامی از دونالد ترامپ نبرد اما اشاره وی به سیاست‌های اعلام‌شده از طرف ترامپ در مبارزات انتخاباتی بود که شامل قول‌هایی مبنی بر کاهش مالیات و افزایش پرداخت‌های دولتی برای توسعه زیرساخت‌ها (که البته هنوز منبع تامین مالی آن با توجه به کاهش درآمدهای مالیاتی معلوم نیست) بود. علاوه بر آن ترامپ قول داده بود حضور در بازارها را برای تولیدکنندگانی که از سوخت‌های فسیلی استفاده می‌کنند تسهیل کند که احتمالاً به معنی کاهش استانداردهای سازمان حفاظت از محیط زیست این کشور خصوصاً در مورد میزان کارایی و بهره‌وری استفاده از سوخت‌های فسیلی در کارخانه‌ها خواهد بود که معنی ضمنی آن حداقل به نظر وزیر انرژی عربستان سعودی، افزایش تقاضا برای نفت خواهد بود.
البته به نظر می‌رسد، عربستان در این خوش‌بینی تنهاست. آژانس اطلاعات انرژی ایالات متحده پیش‌بینی افزایش نیم درصدی در استفاده از گازوئیل برای سوخت خودرو در این کشور را ارائه داده است و سازمان حفاظت محیط زیست ایالات متحده هم پیش‌بینی کرده است میزان مصرف نفت و سایر میعانات گازی در این کشور در سال آینده میلادی کمتر از 5 /1 درصد رشد داشته باشد. ارقامی که فاصله زیادی از افزایش مصرف و بهبود تقاضای جهانی مورد اشاره وزیر انرژی عربستان دارند.
اما به‌هرحال سخنان وی، خصوصاً که در آستانه اجلاس اوپک ایراد شده، اثر خود را بر بازارهای جهانی داشته است. به‌رغم آنکه خالدبن عبدالعزیز الفالح وزیر انرژی عربستان در همین سخنان اعلام کرد به توافق قبلی اوپک مبنی بر کاهش تولید پایبند خواهد بود اما فعالان بازار به نظر می‌رسد این سخنان را نشانه‌ای مبنی بر تغییر جهت‌گیری عربستان دانسته‌اند و در نتیجه احتمال توافق بر سر کاهش میزان تولید را بیشتر از 50 درصد نمی‌دانند. علاوه بر عدم تمایل عربستان و ایران (که بارها اظهار داشته قصد دارد میزان تولید خود را به سطح قبل از تحریم‌ها بازگرداند) به کاهش، این موضوع که اکثر دیگر کشورهای عضو اوپک نیز همین حالا هم میزان تولیدی بسیار کمتر از ظرفیت خود دارند هم به گمانه‌زنی‌ها در این مورد که کاهش تولید احتمالاً مورد توافق قرار نخواهد گرفت، دامن زده است. به‌هرحال برای تعیین تکلیف قیمت نفت، چه در کوتاه‌مدت و چه سال آینده میلادی، باید منتظر نتیجه قطعی اجلاس و مهم‌تر از آن اقدامات عملی کشورهای عضو اوپک ماند.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها