تاریخ انتشار:
رهبر انقلاب کوبا در نودسالگی درگذشت
مرگ کوماندانته
تلویزیون کوبا بامداد روز شنبه ۲۶ نوامبر خبر درگذشت فیدل کاسترو، رهبر انقلاب کوبا، را به نقل از برادرش رائول کاسترو اعلام کرد.
تلویزیون کوبا بامداد روز شنبه 26 نوامبر خبر درگذشت فیدل کاسترو، رهبر انقلاب کوبا، را به نقل از برادرش رائول کاسترو اعلام کرد. رائول کاسترو گفت: «طبق وصیت فیدل کاسترو جسد وی روز شنبه سوزانده خواهد شد.» فیدل کاسترو ۱۰ سال پیش اعلام کرد دیگر به قدرت باز نخواهد گشت و پس از نزدیک به پنج دهه از رهبری این کشور کنارهگیری کرد. فیدل کاسترو از سال ۱۹۵۹ و به دنبال جنگ چریکی علیه حکومت توانست قدرت را در این کشور به دست گیرد و از آن زمان تا ۱۰ سال پیش کنترل این کشور کوچک آمریکای مرکزی را در دست داشت. هرچند از فیدل کاسترو به عنوان رهبری کاریزماتیک یاد میشد، مخالفان آقای کاسترو، وی را به دلیل نقض آزادی بیان به شدت مورد انتقاد قرار میدادند. فیدل کاسترو اواخر سال ۱۹۵۶ با گروهی از انقلابیون که تعدادشان به ۸۰ نفر میرسید به کوههای «سیهرا ماسترا» رفت و جنگ چریکی علیه رژیم باتیستا را آغاز کرد. سه سال بعد، در سال ۱۹۵۹ کاسترو با نیروهای خود پیروزمندانه وارد هاوانا شد. کاسترو سپس در راس قدرت با ملیکردن شرکتها و موسسات خصوصی و اصلاحات ارضی، به دلیل آنکه ایالات متحده آمریکا اقدام به محاصره اقتصادی کشورش کرده بود، از آمریکا به
عنوان دشمن شماره یک یاد کرد. در همین زمان بود که کوبا از حمایت همهجانبه اتحاد جماهیر شوروی برخوردار شد، به طوری که اوج این حمایت به «بحران موشکی کوبا» در سال ۱۹۶۲ معروف شد. در واقع اتحاد جماهیر شوروی با استقرار موشکهای میانبرد اتمی در کوبا در حمایت از کاسترو تا آستانه جنگ اتمی با آمریکا پیش رفت. بعد از فروپاشی بلوک کشورهای سوسیالیستی در سال ۱۹۹۰، کوبا وارد یک بحران شدید اقتصادی شد، بحرانی که حکومت کاسترو را وادار به اصلاحات اقتصادی کرد و در سالهای بعدتر به دنبال روی کار آمدن رائول کاسترو، کوبا حرکت به سوی اقتصاد بازار آزاد را شروع کرد. رابطه کوبا و آمریکا هم در سال ۲۰۱۵ بهتر شد و روابط دیپلماتیک دو کشور پس از ۵۰ سال دوباره از سرگرفته شد. این آشتی با سفر باراک اوباما در ماه مارس سال جاری میلادی به هاوانا تکمیل شد.
دیدگاه تان را بنویسید