شناسه خبر : 4295 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

رونویسی جدید از «اطلاعات» ۱۳۳۰

لاریجانی: اشهد ان لااله الاالله

هفته پیش وکیل محمود احمدی‌نژاد اعلام کرد از اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور شکایت کرده است. خبری که بلافاصله انعکاس رسانه‌ای گسترده و پاسخ دفتر جهانگیری را به همراه داشت.

رسانه‌های کشور در هفته پیش به شدت تحت ‌تاثیر توافق وین و پیامدهای آن بودند. توافقی که این روزها محمدجواد ظریف و جان کری وزرای خارجه ایران و ایالات متحده بیش از همه برای تداوم آن مایه گذاشته و با حضور در جلسات مختلف تلاش زیادی برای اقناع مخالفان این توافقنامه مصروف کرده‌اند. مخالفانی که طیفی بزرگ و نامتجانس را تشکیل می‌دهند و حضور رسانه‌ای قدرتمندی دارند از تل‌آویو و ریاض گرفته تا تهران و واشنگتن.

سفرهای غربی‌ها به تهران
کمتر کسی تصور می‌کرد که هنوز یک هفته از تصویب توافق ایران و قدرت‌های جهانی در شورای امنیت و اتحادیه اروپا نگذشته باشد که خیل دولتمردان غربی در مهرآباد صف بکشند. رویدادی که از سوی روزنامه‌های مستقل، اصلاح‌طلب و حامی دولت مورد استقبال قرار گرفت. با این حال روزنامه‌های منتقد کمتر روی خوشی به میهمانان چشم‌آبی نشان دادند. به‌طور مثال «کیهان» در خبر ویژه خود نوشت: «...روزنامه‌های زنجیره‌ای، در بحبوحه سقوط شاخص بورس و گران‌تر شدن طلا و ارز، برای سفر مقامات اروپایی به ایران جشن گرفتند. تیتر و عکس نخست برخی از روزنامه‌های شبه‌اصلاح‌طلب به این شرح است: آرمان امروز:‌ دیپلماسی بانوی خندان در تهران، اعتماد: کاروان چشم‌آبی‌ها در تهران؛ سفرهای پی ‌در پی مذاکره‌کنندگان و مقام‌های اروپایی به ایران، از آغاز دورانی جدید خبر می‌دهد، فرهیختگان: امروز موگرینی، فردا فابیوس به تهران می‌آیند؛ خون بازی دلواپسان [اشاره به نقش سیاه فابیوس در صادرات خون‌های آلوده به ایدز به ایران]».
«کیهان» در ادامه این خبر نوشت: «روزنامه اعتماد توضیح نداده «چشم‌آبی بودن» سیاستمداران اروپایی چه خیری عاید ملت ایران می‌کند؟ و چرا این روزنامه و روزنامه‌های مشابه به جای رفتار طلبکارانه با سیاستمداران دورو و بی‌صداقت غربی، تبدیل به ماشین تبلیغاتی آنها شده‌اند. جالب اینکه روزنامه آرمان در ستون کاریکاتور، یک رپرتاژ کاریکاتوری برای شرکت بدعهد رنو منتشر کرد!» در اینجا اگرچه نمی‌توان از مسوولیت شرکت «مریو» در انتقال فرآورده‌های خونی آلوده گذر کرد، اما این پرسش نیز مطرح است که چرا مسوولان بهداشت وقت این فرآورده‌ها را آزمایش نکرده بودند؟ چرا هیچ یک از عزیزان دلواپس به این بخش معادله توجه نمی‌کنند و از آنان پاسخ نمی‌خواهند. سفر لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه سرانجام در آخر هفته پیش انجام شد. سفری که با اعتراض 10نفره برخی دلواپسان در فرودگاه و برخی بیلبوردهای بزرگ که امضای برخی نهادهای شهری پای آن بود همراه شد. حسن روحانی نیز با دعوتنامه‌ای که فابیوس به همراه خود آورده بود، برنامه‌های خود را برای سفری در آبان‌ماه به پاریس تنظیم کرد.

رونویسی جدید از «اطلاعات» 1330
«اعتماد» در یادداشتی با اشاره به روند تلاش برای افزایش مطالبات از دولت نوشت: «...‌فردای روزی که محمد مصدق در میانه اردیبهشت‌ماه 1330 از مجلس رای اعتماد گرفت، روزنامه اطلاعات از روزنامه‌های منتقد او با تغییر 180درجه‌ای در سرمقاله خود به استقبال از صدرنشینی مصدق رفت و ضمن تاکید بر این امر که این رجل سیاسی بهترین گزینه برای نخست‌وزیری بود، فهرستی بلند بالا از مشکلات کشور از آب و برق گرفته تا راه و بیکاری و... را منتشر و تاکید کرد تنها کسی که می‌تواند این مشکلات را حل کند محمد مصدق است. این مقاله به ذائقه برخی از همراهان مصدق خوش آمد، اما آن سیاستمدار سرد و گرم‌چشیده که دست مخالفان را خوانده بود، برای جلوگیری از افزایش توقعات و خواسته‌های عمومی همان روز در بیانیه‌ای اعلام کرد برنامه اصلی او به سرانجام رساندن ماجرای ملی شدن نفت و اصلاح قانون انتخابات است.
این روزها و پس از توافق تیم مذاکره‌کننده ایرانی با قدرت‌های جهانی که اتفاقاً با ایام پیروزی ایران در دادگاه لاهه در دوره مرحوم مصدق نیز مقارن شده است، به نظر می‌رسد برخی از رسانه‌های منتقد سناریویی جهت افزایش توقعات افکار عمومی از این موافقتنامه را تهیه کرده‌اند. از سویی یکی از این روزنامه‌ها انتظارات رسانه‌های حامی دولت را در حد سیب‌زمینی سرخ‌کرده مک‌دونالد دانسته و خواهان افزایش انتظارات از این موافقتنامه شده است، از سوی دیگر یک نشریه منتقد در اقدامی تعجب‌برانگیز با انتشار جدولی که عملاً قیمت‌های دوره دولت اصلاحات و این روزها را نشان می‌دهد، خواهان بازگشت قیمت‌ها به دوره او شده است. از پراید شش‌میلیونی گرفته تا سکه تمام‌بهار 100 هزار‌تومانی. این نشریه که با رندی از دوره مسوولیت رئیس ‌دولت‌های نهم و دهم که اتفاقاً مورد تاییدات خاصه دست‌اندرکاران آن بودند و مسوول اصلی بخش عمده تورم یک دهه اخیر است، می‌گذرد، در مطلب خود خواهان بازگشت به قیمت‌های پیش از قطعنامه شده است. قطعنامه‌ای که از سوی رئیس دولت مطلوب آنها کاغذپاره‌ای بیش نبود. در این روزها به نظر می‌رسد که دلسوزان کشور به ویژه نشریات مستقل، اصلاح‌طلب و حامی دولت در کنار رئیس‌جمهور و اعضای کابینه باید با برنامه‌ای هماهنگ مانع از توفیق این سناریو شوند. امروز باید با مردم صریح سخن گفت و تاکید کرد سال‌های سختی پیش‌رو داریم...»

دعوای احمدی‌نژاد و جهانگیری
هفته پیش وکیل محمود احمدی‌نژاد اعلام کرد از اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور شکایت کرده است. خبری که بلافاصله انعکاس رسانه‌ای گسترده و پاسخ دفتر جهانگیری را به همراه داشت. به گزارش «خبرآنلاین» دلیل این شکایت اگرچه در اظهارات وکیل احمدی‌نژاد معلوم نیست اما سایت نزدیک به احمدی‌نژاد (دولت بهار) دلیل آن را «اظهارات کذب جهانگیری درباره واردات ۷۲۰ میلیارد‌دلاری در طول هشت سال دولت‌های نهم و دهم و سرنوشت ۹۵۰ میلیارد دلار درآمد ارزی» اعلام کرده است. ساعاتی بعد دفتر معاون اول رئیس‌جمهور نیز اعلام کرد از این شکایت استقبال کرده و آماده است تا مستندات خود را درباره تخلفات مالی دولت قبل به دادگاه ارائه کند. بسته شدن پرونده دولت پاک‌دستان (دولت‌های نهم و دهم) با باز شدن یک به یک پرونده‌های تخلفات مالی این دولت همراه بود. اعضای دولت یازدهم که به تعبیری «ویرانه‌ای» تحویل گرفته بودند هر روز گوشه‌ای از این ویرانی‌ها را با مردم در میان می‌گذاشتند.
واریز 16 میلیارد‌تومانی از حساب دولت به حساب شخصی دانشگاه ایرانیان، رشوه 30 هزار‌ریالی ناظران ساخت مسکن مهر برای تایید هر یک متر بنا، وصول نشدن شش گونی چک در مناطق آزاد، سرقت شش کشتی در مناطق آزاد، واگذاری رایگان 20 هکتار از اراضی منطقه آزاد قشم، تخلف 9 هزار میلیارد‌تومانی در فرودگاه قدیم قشم، تخلف چهار هزار میلیارد‌تومانی در بندر درگهان، فساد ۳۲میلیاردی در صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم، گم شدن چندین دکل نفتی و... تنها بخشی از تخلفاتی بود که طی دو سال گذشته مقامات دولتی از اکبر ترکان مشاور ارشد رئیس‌جمهور و رئیس مناطق آزاد تجاری گرفته تا وزرای نفت و صنعت، و در راس آنها اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور از آنها رونمایی کرده‌اند. در این میان اما اسحاق جهانگیری که رئیس ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز هست بیش از سایر اعضای دولت در جریان این تخلفات قرار دارد و در فرصت‌های گوناگون بخش‌هایی از این تخلفات را بیان می‌کند. این شاید همان دلیلی باشد که جهانگیری را در راس آماج حملات و حالا شکایت احمدی‌نژادی‌ها قرار داده است...

واکنش لاریجانی به اینکه برخی می‌گویند سگ احمدی‌نژاد به اینها شرف دارد
هفته پیش بسیاری از نمایندگان منتقد دولت خواهان بررسی توافق ایران و قدرت‌های جهانی در صحن علنی شدند. حقی که مجلس یک ماه پیش آن را از خود سلب و به شورای عالی امنیت ملی سپرد. همین امر هم سبب شد که مجلس در روزهای میانی هفته پیش تا حدودی متشنج شده و برخی نمایندگان علیه یکدیگر موضع‌گیری‌های تندی داشته باشند. به‌طور مثال برخی نمایندگان دلواپس مجلس، سه‌شنبه هفته پیش با انتقاد از ترجمه متن توافق هسته‌ای، از هیات رئیسه و شخص رئیس مجلس به خاطر حمایت از مذاکره‌کنندگان انتقاد کردند. به گزارش «ایلنا» اگرچه سخنان آنها از تریبون مجلس منتشر شد اما محمدحسن ابوترابی‌فرد که ریاست جلسه را بر عهده داشت، برای آنکه جلوی تشنج در مجلس را بگیرد، به منتقدان نمایندگان دلواپس اجازه تذکر دادن متقابل نداد. علی لاریجانی که پس از اعتراض به ریاست ابوترابی‌فرد، به صحن علنی آمده و ریاست را بر عهده گرفته بود، در پاسخ به این تذکر گفت: این حسن جامعه ماست که همه با دغدغه و حساس هستند و می‌خواهند موضوع توافق را بررسی کنند.
اما به گفته رهبری این نباید منجر به انشقاق شود و باید اظهارنظر با رعایت احترام باشد. لاریجانی با اشاره به اینکه حرف‌هایی در صحن مجلس علیه او زده می‌شود، ادامه داد: من ایرادی نمی‌بینم که آقای کوچک‌‌زاده بیاید و حرفش را بزند. ولی نمی‌فهمم به گفته ایشان چه کسی سلطنت‌مابانه در این زمینه رفتار کرده است؟ برخی گفته بودند که روحانی و هاشمی، لاریجانی را رئیس مجلس کرده‌اند، آخر این چه حرفی است؟ رئیس مجلس با رای نمایندگان، رئیس می‌شود. آیا این مدل حرف زدن، توهین به مجلس نیست؟ یا اینکه برخی گفته بودند «سگ احمدی‌نژاد و مشایی به اینها شرف دارد!» من همین‌جا یک‌بار دیگر شهادتین می‌گویم «اشهد ان لااله الا الله و اشهد ان محمدا رسول‌الله». چطور ممکن است سگ کسی شرف داشته باشد به کسی که شهادتین گفته است؟ این اظهارات به صورت گسترده در رسانه‌های ایران بازتاب داشت.

درسی که احمدی‌نژاد به ما داد
رسول‌ جعفریان از مورخان کشور در یادداشتی که در «خبرآنلاین» منتشر کرده نوشته ‌است: «...می‌خواهم مفهوم این جمله را که «احمدی‌نژاد چه درسی به ما داد» توضیح بدهم. راستش تمام تصورات ما بر باد رفت. من احمدی‌نژاد را کاملاً امتداد خط راست نمی‌دانم، اما هماهنگ با راست عمل کرد و این جناح هم همه چیز خود را، همه سرمایه‌های خود را در طبق اخلاص گذاشت و تقدیم احمدی‌نژاد کرد. او هم، همه را یکباره برداشت و با سرعت باد جلو رفت، رفت و رفت و رفت و چون چشمش را بسته بود، محکم به دیوار کوبید. درست مثل یک ماشین پرقدرتی که ما تمام میراث اخلاقی و ارزشی را درش بریزیم و بعدش بزنیم به دیوار. حالا ماشین متوقف شده، بسیاری لت و پار شدند و عده‌ای با زحمت فراوان و بعد از آسیب از ماشین پیاده شدند و سرگردان از اینکه چه اتفاقی افتاده... اینها وقتی به اطراف نگاه کردند، دیدند فکر مذهبی که خراب شده، به مراجع توهین شده و آنان کنار گذاشته شدند. به رهبری بی‌حرمتی شده، افکار منحط و خرافی جای افکار مترقی مطهری و طالقانی و بهشتی را گرفته بود. سلامت مالی که چه عرض کنم، آنچه این روزها رخ می‌دهد همه هویداست. من اصلاً نسبت به شخص احمدی‌نژاد و اینکه او چیزی برده و خورده نه شاهدی دارم نه ادعایی، اما می‌دانم که چپاول به شکل‌های مختلف در حاشیه دولت بود و این را امروز قوه قضائیه با دستگیری‌های اخیر نشان داده است.
حال باز هم می‌گویم خدمتی که احمدی‌نژاد کرد این بود که جریان راست را تا نقطه نتیجه‌گیری برد. جمعیت راست‌نشین را متفرق کرد. برخی تغییر کردند و برخی پایداری. جوری شد که آقای لاریجانی که در دوره خاتمی از روسای این جناح بود و با قدرت از مواضع آن دفاع می‌کرد امروز در جایگاهی دیگر است که دست‌کم میانه چپ و راست است. مرحوم عسگر‌اولادی که پنجاه سال در خط راست مانده بود، به نوعی عقب‌نشینی کرد و آن‌گونه شد که دیدیم و می‌بینیم. تقوایش کم‌مانند بود... اصلاً در یک جمله عرض کنم، احمدی‌نژاد مخ خیلی‌ها را تکان داد. این است خدمتی که احمدی‌نژاد کرد، ما و خیلی‌ها را مانند ناطق‌نوری از خواب بیدار کرد و بنده امروز ابایی ندارم که بگویم سال‌ها افکار دیگری داشتیم و جور دیگری فکر می‌کردیم. این مرد نشان داد که مسیر این‌گونه تفکرات کجاست.»

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها