شناسه خبر : 1583 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

سخنان کوتاه نمایندگان

برخی در کشور می‌گویند که طرح استیضاح وزیر کار موجب سوء‌استفاده بیگانگان می‌شود و اقتدار نظام را تضعیف می‌کند.

مجلس مقتدر
غلامرضا نوری

برخی در کشور می‌گویند که طرح استیضاح وزیر کار موجب سوء‌استفاده بیگانگان می‌شود و اقتدار نظام را تضعیف می‌کند. این در حالی است که این اقدام مجلس عین اقتدار نظام است و امروز نظام جمهوری اسلامی به درجه‌ای رسیده است که این طرح موجب افزایش اقتدار نظام است. بهتر نبود دولت به جای برگزاری جلسات متعدد برای ابقای مرتضوی جلساتی را برای حفظ ارزش پول ملی و مهار تورم و افزیش تولید و اشتغال در جامعه برگزار می‌کرد. مگر نه اینکه قسمت قابل توجهی از مشکلات اقتصادی کشور ریشه در قانون‌گریزی دارد. بنابراین طرح استیضاح وزیر کار هر چه بهتر برگزار شود تا زمینه‌ساز برپایی عدل در جامعه و پیاده کردن قانون شود. اتفاقاتی که در بازداشتگاه کهریزک در سال 88 افتاد متعرض آبروی نظام و انقلاب شد و رهبری نیز در آن مقطع زمانی از میان آن همه فجایعی که اتفاق افتاد این اقدام را باعث هتک حرکت نظام دانستند و فرمودند این‌گونه خطاها ضربه‌ای مهلک به پیکره نظام است.


پیام‌هایی برای انصراف از استیضاح
غلامرضا مصباحی‌مقدم

یک مقام غیر‌قانونی مدتی است که در اموال بزرگ‌ترین صندوق کشور تصرف می‌کند و سه روز است که از طرق مختلف از جمله مسوولان استانی و کشوری تحت فشار قرار گرفته‌ایم تا از استیضاح منصرف شویم.تحت فشار قرار دادن نمایندگان با چه اهدافی انجام می‌شود. حتی اتاق تعاون که باید نماینده بخش خصوصی بوده و از وزارت کار‌، تعاون و رفاه اجتماعی مستقل باشد به نمایندگان استیضاح‌کننده پیامک می‌زنند تا از استیضاح منصرف شوند. رئیس‌جمهور به تازگی وزرای بهداشت و درمان و ارتباطات و فناوری اطلاعات را عزل کرد، چرا در شرایط فعلی دست به این اقدام زد؟ معلوم می‌شود که اگر وزیر کار و تعاون و رفاه اجتماعی هم با استیضاح کنار برود‌، اتفاق خاصی نخواهد افتاد. ما استیضاح‌کنندگان مجری رهنمودهای رهبری هستیم، ولی باید بگوییم که تا این لحظه هیچ اشاره‌ای از ناحیه رهبری مبنی بر انجام نشدن استیضاح ندیده‌ایم، حتی به صورت غیر‌رسمی هم از سوی رئیس مجلس چنین اشاره‌ای مشاهده نکرده‌ایم.


قصه کهریزک مهم است یا داستان فتنه؟
روح‌الله عباسپور

به استناد اصل 89 و نیز ماده 222 آیین‌نامه داخلی مجلس می‌گویم استیضاح حق قانونی مجلس است و نمایندگان در مواردی که مصلحت بدانند می‌توانند از این حق قانونی خود استفاده کنند. اما در یک شرایط جنگی که شما (نمایندگان) آن را جنگ تمام‌عیار می‌خوانید، آیا ضرورت جامعه در وحدت، همدلی و هم‌افزایی است یا در استیضاح که موجب چالش دولت و مجلس می‌شود. همت همه مسوولان باید این باشد که فضای سیاسی جامعه را جنجالی نکنند و خواسته‌های رهبری را تحقق بخشند. در شرایط فعلی استیضاح دو جنبه دارد؛ یا رای می‌آورد یا نه که خوشبختانه در وضعیتی که اکنون در مجلس وجود دارد، شرایط برای رای آوردن استیضاح فراهم نیست اما اگر رای آورد چه چیزی بر جامعه حاکم می‌شود؟ آیا قصه کهریزک مهم است یا داستان فتنه؟ امروز عوامل فتنه حصرشان شکسته شده است و بدانید که کهریزک زاییده فتنه است.

مرتضوی چوب مقاومت اش را می‌خورد
روح‌الله حسینیان

یک مثل معروف وجود دارد که می‌گوید انقلاب فرزندان خود را می‌خورد اما درست‌تر آن این است که انقلابیون فرزندان انقلاب را به همراه انقلاب می‌خورند. بعد از وقایع سال 88 آقای مرتضوی به موضوع مهم سه قوه تبدیل شده است و اوج این اهمیت را امروز در جریان استیضاح وزیر کار مشاهده می‌کنیم. مرتضوی کیست؟ مرتضوی یک قاضی انقلابی است که در زمانی جلوی روزنامه‌های زنجیره‌ای ایستاده است و در سال 88 مقتدرانه با اخلالگران درگیر شده و در برابر آنها ایستادگی کرده است. مرتضوی هم باید مانند سوریه چوب مقاومت و ایستادگی خود در برابر بیگانگان را بخورد. با توجه به اصل134، نمی‌توان بدون محاکمه و یا تخلف، قاضی را از قضاوت خود منفصل کرد، چطور نماینده‌ای می‌تواند بدون اثبات جرم، قاضی را به جنایات متهم کند. هتک حرمت افراد به هر صورت ممنوع است. چطور یک قاضی دادستان پایتخت را متهم می‌کنید؟


دهن‌کجی وزیر به قانون
احمد توکلی

نمایندگان ما سوگند خوردند تا حقوق ملت را حفظ کنند. من با بیان علل و سیر رسیدن به استیضاح آقای شیخ‌الاسلام نشان می‌دهم که با حضور این آقای وزیر در جایگاه وزارت به مردم و اقشار آسیب‌پذیر صدمه می‌‌رسد. آقای وزیر از پرونده کهریزک باخبر بوده و این را می‌دانسته که در جریان پرونده کهریزک که دل امام و ملت را به درد آورده یکی از اولین اقدامات عزل دادستان تهران بوده است. اگر فرزند دانشجوی آقای وزیر هم قربانی پرونده کهریزک بود آیا باز چنین اقدامی صورت می‌گرفت؟ آقای وزیر اگر بخواهد زمین یا ماشین بخرد بیش از این تحقیق می‌کند، آیا به صلاح نبود که او قبل از صدور حکم انتصاب مرتضوی با دادستان تماس بگیرد و از او در مورد علت عزل مرتضوی سوال کند؟ سوال ما این است که چرا یک قاضی معلق متهم به معاونت در قتل باید در چنین سمت مهمی قرار بگیرد؟ اینها دهن‌کجی وزیر به قانون است.


عذر بدتر از گناه
علی مطهری

مایه تاسف است که اصرار بر بی‌اعتنایی به قانون در موضوع انتصاب مرتضوی به مدیرعاملی صندوق تامین اجتماعی منجر به استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اختصاص وقت مجلس به این موضوع شده است. لازم است صورت مساله آنچنان که هست برای نمایندگان و مردم روشن شود، زیرا گفته می‌شود لجاجت میان طرفین قضیه عامل این اقدام بوده است اما در اینجا اعلام می‌داریم که هیچ سابقه خصومتی میان امضاکنندگان استیضاح از یک طرف و وزیر کار و مرتضوی از طرف دیگر وجود ندارد. حتی آرزو داریم که مرتضوی از همه اتهامات وارده در پرونده‌های متعدد قضایی خود تبرئه شود. آیا وزیری که به آسانی قانون را زیر پا می‌گذارد و اجازه می‌دهد قانون سبک شمرده شود، صلاحیت ادامه کار را دارد و مجلس می‌تواند همچنان به او اعتماد داشته باشد. ممکن است گفته شود در اینجا وزیر تصمیم‌گیر نیست بلکه تصمیم‌گیر اصلی رئیس‌جمهور است و این عذر برتر از گناه است.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها