میراث جیمز ویلسون
داستان لیبرالیسم و نشریه اکونومیست چیست؟
در سال 1843 و در زمان عصر ملکه ویکتوریا در انگلیس، واردات ذرت و دیگر غلات با مشکل مواجه شد. چراکه قانونی تحت عنوان «قانون ذرت» یا Corn Law واردات ذرت و غلات را هزینهبر کرده بود. در آن زمان بخش قابل توجهی از درآمد مردم صرف خرید مواد غذایی از جمله نان و غلات میشد.
در سال 1843 و در زمان عصر ملکه ویکتوریا در انگلیس، واردات ذرت و دیگر غلات با مشکل مواجه شد. چراکه قانونی تحت عنوان «قانون ذرت» یا Corn Law واردات ذرت و غلات را هزینهبر کرده بود. در آن زمان بخش قابل توجهی از درآمد مردم صرف خرید مواد غذایی از جمله نان و غلات میشد. جیمز ویلسون که یک اقتصاددان، سیاستمدار لیبرال و تاجر اسکاتلندی بود در سپتامبر سال 1843 برای احیای ارزشهای لیبرالیسم که از جمله آنها تجارت آزاد است، نشریه اکونومیست را بنیانگذاری کرد. نشریه اکونومیست از آن زمان تاکنون 17 سردبیر داشته است که همگی در پی احیای ارزشهای لیبرالیسم در دوره سردبیری خود بودهاند و برای گذر لیبرالیسم از چالشهایی که با آن روبهرو بوده و همچنین اصلاح آن تلاش کردهاند.
در این پرونده ابتدا به این موضوع میپردازیم که پیشینه اکونومیست چیست؟ این نشریه در چه زمانی آغاز به کار کرد، هدف آنچه بود و بنیانگذار این نشریه از کدام تفکر اقتصادی و سیاسی بود؟ سپس میخواهیم ببینیم که اکونومیست چه اثراتی روی علم اقتصاد، سیاستگذاران، اقتصاددانان و مردم داشته است و اینکه ویژگی این نشریه چیست که آن را تا این حد مشهور کرده است؟
همچنین به این سوالات پاسخ میدهیم که زمانی که اکونومیست در سال 1843 آغاز به کار کرد، لیبرالیسم چه جایگاهی داشت؟ در آن زمان پیشروان لیبرالیسم چه کسانی بودند و چه اصول و قواعدی برای لیبرالیسم مطرح بود؟ کشورهای مختلف و سیاستمداران بزرگ دنیا چه نگرشی نسبت به لیبرالیسم داشتند؟ در آن زمان مخالفان لیبرالیسم چه کسانی بودند؟
در ادامه نیز در سه گزارش جداگانه به تغییرات لیبرالیسم در طول زمان و رابطه آن با قدرت، راهکار نشریه اکونومیست برای گذر لیبرالیسم از بحران و نهایتاً پاسخ به این سوال که در حال حاضر مشعل لیبرالیسم در دستان چه کشوری است، میپردازیم.