رسانه روایت
آیا کاهش تقاضای نفت سرمایهگذاری و تولید را تحت تاثیر قرار میدهد؟
فصل تحقیق با پرسشی در مورد استراتژیهای رسانهای آغاز میشود و می پرسد «چگونه روایتهای رسانهای استراتژیهای سرمایهگذاری در بازارهای نوظهور را شکل میدهند؟» احساسات و درک ریسک، که از طریق رسانهها ایجاد میشود، تصمیمهای سرمایهگذاران نهادی را تحت تاثیر قرار میدهد؛ بهویژه زمانی که دادههای بازار محدود یا برای تفسیر دشوار هستند. اقتصاد روایی (Narrative Economics)
مفهومی است که رابرت جی. شیلر، برنده جایزه نوبل ا قتصاد، معرفی کرده و تاکید میکند روایتها و داستانها میتوانند تاثیر عمیقی بر تصمیم گیریهای اقتصادی افراد و جوامع داشته باشند. این روایتها، که ممکن است از رسانهها، افراد یا شبکههای اجتماعی سرچشمه بگیرند، تفسیرهایی از رویدادهای اقتصادی ارائه میدهند و بر رفتار مصرفکنندگان، سرمایهگذاران و حتی سیاستگذاران اثر میگذارند.
«پایان نفت، آغاز انرژیهای پاک» عنوان یادداشت دیگری در فصل تحقیق است. مقاله به دنبال چیست؟ این پژوهش دیدگاه جدیدی ارائه میدهد و پیامدهای پیچیدهای را برای سیاستهای اقلیمی و بازار نفت آشکار میسازد. موضوع اصلی این مقاله بررسی یکی از مهمترین و پیچیدهترین چالشهای پیش روی صنعت نفت است: چگونه کاهش پیشبینی نشده تقاضای جهانی نفت در بلندمدت رفتار تولیدکنندگان و میزان تولید جهانی نفت را تحت تاثیر قرار میدهد؟ با توجه به پیشرفت فناوریهای انرژی پاک، از جمله خودروهای برقی و گسترش سیاستهای اقلیمی، بسیاری از کارشناسان پیشبینی میکنند که تقاضای جهانی نفت تا پایان قرن بیستویکم به صفر یا نزدیک به صفر برسد.