شناسه خبر : 14974 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

بانک تات با دو موسسه مالی و اعتباری ادغام شد

از «تات «تا «آینده «

اردیبهشت، بدترین ماه امسال برای علی‌انصاری بود.

اردیبهشت، بدترین ماه امسال برای علی‌انصاری بود. روز هفدهم این ماه، بانک مرکزی اعلام کرد بانک تات با دو موسسه دیگر ادغام خواهد شد و چهار روز بعد،‌ بازار مبل ایران که گفته می‌شود انصاری از اصلی‌ترین مالکان آن است، آتش گرفت. اما حادثه ناگوارتر از میان این دو، شاید لغو مجوز و ادغام بانک تات بوده است. ادغامی که او در مجمع بانک تات در اواخر تیر، آن را «توفیق اجباری» نام نهاد. ادغام، در روزهای پایانی اسفند به مراحل پایانی خود رسید و با پذیره‌نویسی سهام بانک جدیدالتاسیس آینده در روزهای اخیر، این بانک اکنون در آستانه آغاز فعالیت در شبکه بانکی قرار دارد.

توفیق اجباری
در ماه تیر امسال، دو ادغام صورت گرفت: نخستین ادغام مربوط به موسسه اعتماد ایرانیان بود که حساب‌های آن طی تفاهمنامه‌ای به بانک قوامین منتقل شد. اما ادغام دوم که به نوعی بزرگ‌ترین ادغام صورت‌گرفته در شبکه بانکی کشور نیز به شمار می‌رود، مربوط به بانک تات بود. بانکی که علی انصاری به همراه جلال رسول‌اف، مدیر سابق بانک کشاورزی و بهاءالدین هاشمی، مدیرعامل سابق بانک صادرات در سال 88 راه‌اندازی کرد. یک سال بعد، گزارشی از تخلفات این بانک مطرح شد و به اطلاع رئیس بانک مرکزی رسید که پروسه ادغام بانک تات را کلید زد. در 27 شهریور 90، بار دیگر نام بانک «تات» در رسانه‌ها مطرح شد. در این روز، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در مجلس گفته بود بانک تات هم مثل بانک آریا، با استفاده از تسهیلات بانکی تاسیس شده است. این مساله روند لغو مجوز بانک تات را چنان تسریع کرد که کمتر از شش ماه بعد در روزهای پایانی سال 90، شورای پول و اعتبار رای به انحلال این بانک داد. فرآیند ادغام بانک تات با موسسات مالی و اعتباری «صالحین» و «آتی» در ماه‌های نخست امسال انجام شد و در نهایت بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای در روز هفتم تیر اعلام کرد بانک «آینده» ماحصل این فرآیند بوده است. دو روز قبل از اطلاعیه بانک مرکزی، ابراهیم درویشی، معاون نظارتی بانک مرکزی مساله ادغام را مطرح کرده بود و از لزوم تغییر سردر این موسسات خبر داده بود. درویشی، همزمان با اطلاعیه ادغام از سوی بانک مرکزی، دلیل لغو مجوز بانک تات را «تخلفات در امور سپرده‌گذاری و سهامداران» اعلام کرد. او همچنین اظهار داشت هر کدام از بانک‌ها و موسسات، 25 درصد سهام بانک آینده (که پیشتر قرار بود «مردم» نام گیرد) را در اختیار خواهند داشت و 25 درصد دیگر سهام نیز از طریق پذیره‌نویسی تامین خواهد شد. درویشی چند روز بعد دوباره اعلام کرد مجوز بانک تات لغو شده است و این بانک مجاز به فعالیت نیست. با این وجود، پروسه ادغام نیز همزمان با لغو مجوز بانک تات در حال انجام بود که ظاهراً نیاز به رای مجمع عمومی بانک داشت. این مجمع در حالی اواخر تیر برگزار شد که ماه‌ها از لغو مجوز بانک تات می‌گذشت و همین مساله، مجمع پرحاشیه‌ای را برای این بانک رقم زد. علی انصاری، یکی از سهامداران اصلی بانک تات در این مجمع حضور یافت تا به سوالات سهامداران پاسخ گوید. او از سازمان بورس به خاطر توجه به حقوق سهامداران تشکر کرد و از نارضایتی خود نسبت به مساله ادغام و در عین حال لزوم انجام آن گفت. «شاید راضی نیستم که نام بانک تات عوض شود و یا با دو موسسه دیگر و یا سایر موسسات ادغام شود اما گاهی توفیق اجباری و الهی است.» در نهایت، سهامداران بانک تات رای به ادغام دادند. اما این بار، ادغام با مانعی جدید مواجه بود: سازمان بورس.

نارضایتی سازمان بورس
در حالی که برنامه پذیره‌نویسی بانک آینده ادامه داشت، مدیر اداره نظارت بر ناشران سازمان بورس معتقد بود از نظر این سازمان اصلاً ادغامی در کار نیست؛ چرا که مدرکی به بورس در این زمینه ارائه نشده است. او به تازگی نیز با اشاره به مطرح نبودن بحث ادغام بانک تات تاکید کرد: «بانک آینده با هویت مستقلی توسط هیات موسسان تشکیل شده و یک شرکت کاملاً جدید است و بانک آینده هیچ ربطی به بانک تات ندارد.» با وجود این گفته‌ها، پذیره‌نویسی 200 میلیارد تومانی برای 25 درصد از سهام بانک آینده از پنجم اسفند در فرابورس آغاز شد و بعد از یک هفته، به نتیجه رسید و تمامی سهام بانک آینده به فروش رفت.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها