شناسه خبر : 13820 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

بورس تهران قله ۳۸هزار واحد را هم فتح کرد

سال طلایی بورس

«بورس تهران رکورد ۴۶‌ساله را شکست.» از فروردین تا بهمن، این جمله بارها در رسانه‌ها منتشر شد که اشاره به رکوردشکنی پی‌درپی شاخص کل بورس داشت.

«بورس تهران رکورد 46‌ساله را شکست.» از فروردین تا بهمن، این جمله بارها در رسانه‌ها منتشر شد که اشاره به رکوردشکنی پی‌درپی شاخص کل بورس داشت. مذاکرات ایران با گروه 1+5، آغازگر رکوردشکنی شاخص کل بورس در فروردین بود که بعد از یک دوره رکود، در اوایل مهر دوباره تکرار شد و تا کانال 38 هزار در روزهای آخر بهمن پیش رفت. رونق بورس تهران،‌ به عقیده بسیاری مرهون افزایش نرخ ارز بوده است.

تاثیر استانبول و بغداد بر تهران
نخستین روزهای سال 91،‌ با رونق آغاز شد. پیش‌بینی‌ها از سازنده بودن مذاکرات ایران و گروه 1+5 در استانبول حکایت داشت و متعاقب برگزاری مذاکرات در 26 فروردین، بورس تهران رکورد شکست و شاخص کل به 27 هزار و 281 واحد رسید. این روند دیری نپایید و بورس در 10 اردیبهشت به کانال 26 هزار واحد بازگشت. اما این بار بعد از استانبول، نوبت مذاکرات بغداد بود که بر بورس تهران تاثیر بگذارد و در سوم خرداد بعد از چند روز رشد، شاخص کل به 27 هزار و 91 واحد برسد. تاثیر مذاکرات بغداد نیز همچون استانبول ناپایدار بود و شاخص کل در اولین روز کاری بعد از سوم خرداد،‌ به کانال 26 هزار واحد بازگشت.

رکود بین دو رونق
بعد از رونق کوتاه‌مدت بورس طی مذاکرات بغداد، شاخص کل روند نزولی طولانی‌تری را در پیش گرفت. در سوم تیر، شاخص کل به زیر 26 هزار واحد سقوط کرد و در یک نزول طولانی و ممتد به کانال‌های پایین‌تر، در روز 18 مرداد، با رقم 23 هزار و 787 واحد، کمترین میزان شاخص در کل سال 91 تا‌کنون رقم خورد. بعد از این جریان، و بازگشایی بازارها در روز شنبه 21 مرداد، رونق بورس شروع شد و شاخص بورس، در مسیر صعودی قرار گرفت. در روز یکشنبه 22 مرداد، شاخص کل به 24 هزار و 24 واحد رسید و تا پایان شهریور، وارد کانال 26 هزار شد.

بهار در پاییز
شاخص بورس در دوم مهر، وارد کانال 27هزارتایی شد؛ اما رکورد 27 فروردین کماکان دست‌نخورده باقی ماند. تنها دو روز بعد، شاخص کل بورس تهران به 27 هزار و 440 واحد رسید و رکورد فروردین نیز شکسته شد. رکوردشکنی شاخص در ماه مهر، ادامه داشت. در حالی که در نخستین روز این ماه، شاخص کل 26 هزار و 875 واحد بود، در 30مهر شاخص کل بورس به 30هزار و 211 واحد رسید تا رشد متوسط بیش از 111 واحد در روز را تجربه کند و این ماه، به بهاری‌ترین ماه بورس تهران بدل شود. با آغاز روزهای رونق بورس، تعجب چندانی نداشت که ببینیم در آخرین روز کاری بورس در پاییز، شاخص کل به رقم 35 هزار و 760 واحد رسیده باشد. با بازگشایی بورس در نخستین روز کاری زمستان، شاخص بورس در روز شنبه دوم دی، وارد کانال 36هزارتایی شد و دو روز بعد، در روز دوشنبه چهارم دی، به رکورد 37 هزار و 530 واحد رسید. در روز 25 دی، بورس با ثبت عدد 38 هزار و 82 واحد وارد کانال جدیدی شد. بعد از چندین روز کاهش در شاخص بورس و بازگشت به کانال 26هزار واحدی، اوج‌گیری دوباره شاخص کل آغاز شد و در 30 بهمن، با رکورد 38 هزار و 739 واحد، بیشترین رکورد کل تاریخ بورس تا‌کنون ثبت شد.index:1|width:300|height:|align:left

رونق در رکود
به عقیده بسیاری از کارشناسان، کاهش ارزش ریال موجب شده است توانایی رقابت برخی شرکت‌های بورس، به ویژه شرکت‌های با ارزآوری بالا، افزایش یابد و این مساله در نهایت به رونق بورس منجر شده است. این پدیده به طور خاص شامل شرکت‌هایی بوده است که در صنایع پتروشیمی، فلزی و معدنی فعال هستند و گروه‌هایی همچون خدمات و بانک‌ها، از افزایش نرخ ارز منتفع نبوده‌اند. در پایان هفته نخست، از مجموع ارزش 169 هزار میلیارد تومانی بورس تهران، بیش از 45 درصد مربوط به صنایع فلزات اساسی، محصولات شیمیایی و استخراج کانه‌های فلزی بوده است که به روشنی از تاثیر مثبت افزایش نرخ ارز بر رونق این صنایع و در نهایت بورس حکایت می‌کند.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها