تاریخ انتشار:
کار ما و چین به کجا میرسد؟
دوستی با اژدها
حسن روحانی برای شرکت در چهارمین نشست سران کشورهای عضو کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا(سیکا) به شانگهای سفر کرده است و در این سفر با روسای جمهور چین، روسیه، سریلانکا و بان کیمون، دبیر کل سازمان ملل دیدار کرد
حسن روحانی برای شرکت در چهارمین نشست سران کشورهای عضو کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا (سیکا) به شانگهای سفر کرده است و در این سفر با روسای جمهور چین، روسیه، سریلانکا و بان کیمون، دبیر کل سازمان ملل دیدار کرد. رئیسجمهور در این دیدارها مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی را با همتایان روس، چینی و سریلانکایی خود و دبیر کل سازمان ملل در میان گذاشت و درباره راهکارهای ارتقای جایگاه اجلاس سیکا به ویژه مسائل مرتبط با صلح و امنیت، مبارزه با تروریسم، تقویت همکاریهای اقتصادی، تلاش برای حفظ محیط زیست و جلوگیری از اشاعه سلاحهای کشتارجمعی با آنان تبادل نظر کرد. او همچنین با شبکه پربیننده تلویزیونی «سیسیتیوی» چین مصاحبه اختصاصی داشت. دیدار با جمعی از تجار، مدیران شرکتهای ایرانی و دانشجویان ممتاز دورههای کارشناسی ارشد و دکترا و همچنین کارکنان سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین، بخشی از برنامههای رئیسجمهوری در شانگهای بود. انجام ملاقاتهای دوجانبه در حاشیه اجلاس و همچنین برگزاری نشست مطبوعاتی در روز پنجشنبه بخش دیگری از
برنامههایی است که در این سفر دوروزه مورد توجه قرار گرفت. روحانی را در سفر به چین محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، عباس آخوندی، وزیر راه و مسکن و شهرسازی، محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیسجمهور و حسین فریدون دستیار ویژه رئیسجمهور همراهی میکنند.
نشست سران سیکا هر چهار سال یک بار و اجلاس وزرای خارجه هر دو سال یک بار برگزار میشود. ایده تشکیل سازمان سیکا یا کنفرانس تعامل و اقدامات، تدابیر و راههای دستیابی به اعتمادسازی در آسیا در سال 1392 مطرح شد و به ابتکار سلطان نظربایف، رئیسجمهور قزاقستان مطرح و در سال 1996 رسماً تشکیل شد. اولین و دومین اجلاس سران سیکا در شهر آلماتی پایتخت قزاقستان و اجلاس سوم هم در استانبول ترکیه برگزار شد. در حال حاضر این اجلاس 22 عضو دارد و دربرگیرنده 12 عضو ناظر مشتمل بر سازمانهای بینالمللی و تعدادی از کشورها از جمله سازمان ملل متحد، سازمان امنیت و همکاری در اروپا، اتحادیه عرب و کشورهایی چون مالزی، اندونزی، ویتنام، ژاپن، اوکراین، آمریکا و ... است.
از جمله کشورهایی که عضو این سازمان هستند میتوان به ایران، قزاقستان، افغانستان، پاکستان، کره جنوبی، چین، روسیه، هند، فلسطین، مغولستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان، آذربایجان، تایلند، ترکیه و ... اشاره کرد.
دیدگاه تان را بنویسید