چرا نمایندگان بخش خصوصی در ملاقات با هیات آلمانی و اعزام هیات ایرانی به اتریش غایب بودند؟
غیبت معنیدار
به تازگی و به عبارتی بلافاصله پس از لغو تحریمها هیاتی از کشور آلمان با حضور معاونان وزیر اقتصاد و انرژی آلمان، مسوولان سیاسی اقتصادی این کشور، روسا و اعضای هیاتمدیره ۲۰ شرکت بزرگ آلمانی به همراه خبرنگاران و سردبیران ارشد رسانههای بزرگ این کشور در سفری یکروزه در ایران حضور یافتند.
به تازگی و به عبارتی بلافاصله پس از لغو تحریمها هیاتی از کشور آلمان با حضور معاونان وزیر اقتصاد و انرژی آلمان، مسوولان سیاسی اقتصادی این کشور، روسا و اعضای هیاتمدیره 20 شرکت بزرگ آلمانی به همراه خبرنگاران و سردبیران ارشد رسانههای بزرگ این کشور در سفری یکروزه در ایران حضور یافتند. این هیات 100نفره سیاسی اقتصادی آلمان به منظور گفتوگو و ارزیابی بازارهای اقتصادی ایران به ریاست زیگمار گابریل، معاون صدراعظم آلمان دوشنبه بیست و نهم تیرماه وارد تهران شد. زیگمار گابریل معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد و انرژی آلمان در این سفر با رئیسجمهور و وزیران نفت، اقتصاد، امور خارجه و صنایع و معادن و همچنین رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گفتوگو کرد. این هیات تجاری در سفر یکروزه خود هیچ برنامه مجزایی برای حضور در اتاق بازرگانی و دیدار با فعالان بخش خصوصی ایران نداشت.
بلافاصله پس از سفر آلمانیها به ایران در روزهای پنجشنبه و جمعه اول و دوم مردادماه تعدادی از مقامات ایرانی به همراه هیاتی 70 نفره از ایران برای حضور در کنفرانس تجارت و سرمایهگذاری ایران و اتحادیه اروپا به وین رفتند. در این کنفرانس فعالان اتاقهای بازرگانی ایران و ایتالیا، ایران و استرالیا، ایران و آلمان و ایران و اتریش حضور داشتند و در آن اولین قرارداد بینالمللی پس از سالها تحریم صنعت خودرو در وین و در حاشیه همایش ایران و اروپا در حضور وزیر صنعت، معدن، تجارت و معاون علمی و فناوری رئیسجمهور امضا شد.
در دو هفته اخیر در حالی شاهد آمدن هیات آلمانی به ایران و اعزام هیاتی از ایران به اتریش بودیم که غیبت معنیدار نمایندگان بخش خصوصی در اتاق بازرگانی به چشم میآمد. غیبت نمایندگان اتاق بازرگانی در نشستهای اخیر هیاتهای خارجی برای فعالان بخش خصوصی معنیدار بود اما معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه میگوید هیچ عمدی در کار نبوده و در آینده نزدیک، همکاری ما با اتاقهای بازرگانی افزایش پیدا میکند.
مجید تختروانچی با اشاره به اینکه عمدی در کار نبوده به اقتصادنیوز گفت: «قاعده کار این است که بخش خصوصی در رفت و آمدهای دیپلماتیک و مذاکرات اقتصادی نقش موثر داشته باشد اما اینکه اتاق بازرگانی در یک یا دو سفر، نمایندهای نداشته نمیتواند معنیدار باشد. پس از پایان مذاکرات هستهای برخلاف آنچه برخی تصور میکنند، کار وزارت خارجه تازه شروع میشود و قرار است در یک برنامه جامع مبتنی بر منافع ملی با همه کشورها به جز رژیم صهیونیستی رابطه اقتصادی پررونق داشته باشیم. از این به بعد رفت و آمدهای دیپلماتیک تشدید میشود و باید برای درخواستهای زیاد هیاتهای خارجی برنامهریزی کنیم و در این زمینه حتماً با بخش خصوصی و اتاق بازرگانی مشورت خواهیم کرد. تاکید وزیر امور خارجه بر دیپلماسی اقتصادی، تنها یک دیدگاه نیست بلکه برنامهای جامع در دولت است که با همکاری سیاستگذاران اقتصادی و دیپلماسی تدوین شده است و خوشبختانه این دولت، بخش خصوصی را موتور محرک توسعه قرار داده و وزارت امور خارجه هم خود را موظف به حمایت از فعالان بخش خصوصی در بازارهای بینالمللی میداند. اتاقهای بازرگانی به عنوان نمایندگان بخش خصوصی باید به ترمیم و بازسازی
ساختارهای خود اقدام کنند. همه باید خود را برای رفت و آمدهای بزرگ آینده آماده کنیم و به خصوص اتاقهای بازرگانی باید میزبان خوبی برای هیاتهای خارجی باشد. ظرفیتهای اتاق بازرگانی بر وزارت امور خارجه پوشیده نیست و در آینده حتماً از این توانایی برای توسعه کشور و گسترش بازارهای اقتصاد ایران استفاده خواهد شد.»
دیدگاه تان را بنویسید