دستاورد سفر نخستوزیر مجارستان به ایران چه بود؟
دیپلماسی پسته
نخستوزیر مجارستان، هفته گذشته در راس هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی وارد ایران شد.
نخستوزیر مجارستان، هفته گذشته در راس هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی وارد ایران شد. پنجره رئیس اتاق ایران رو به شمال شهر باز میشود به همین خاطر بود که وقتی، «ویکتور اوربان» نخستوزیر مجارستان وارد اتاق محسن جلالپور شد، چشمش به رشتهکوههای پر از برف البرز افتاد و برای ثانیههایی تهران را از جنوب به شمال از نظر گذراند و با پر کردن مشت خود از پسته کرمان به تماشای این رشته کوه پرداخت. هواپیمای اوربان اواسط هفته گذشته با نیمی از کابینه این کشور از فرودگاه بوداپست برخاست تا پس از 27 سال نخستوزیری از این کشور وارد تهران شود و با مقامات عالیرتبه کشورمان دیدار داشته باشد. در کنار دیدارهای رسمی که صورت گرفت و هشت سند همکاری میان دولتمردان کشور به امضا رسید شاید دیدار نخستوزیر مجارستان با محسن جلالپور یکی از جالبترین دیدارهایی باشد که یک مقام بلندپایه اروپایی با رئیس اتاق ایران برگزار کرد. روایت جلالپور از این دیدار خود گویای بخشی از شخصیت و تفکر نخستوزیر کشوری است که یادگارهایی از زبان فارسی را میتوان در کشورش یافت.
آنگونه که رئیس اتاق ایران در تلگرامش نوشته، اوربان پس از آنکه از دیدن منظره بیرون سیر می شود، رو به جلالپور میکند و میپرسد: «چرا فکر میکنی ایران میتواند پایگاه اقتصادی خوبی در منطقه برای مجارستان باشد؟» او هم پاسخ میدهد: «امنیت، ثبات سیاسی، وفور منابع طبیعی، پتانسیل بالا برای رشد و بازاری به وسعت ٨٠ میلیون نفر که با احتساب کشورهای همسایه به ٣٠٠ میلیون نفر میرسد. اشاره کردم که در بازار ٣٠٠ میلیون نفری منطقه، تنها کشور امن و مناسب برای سرمایهگذاری ایران است. از طرفی افراطیگری و تفکر داعشی در منطقه زمینه رشد دارد اما ایران کشوری باثبات است که اجازه عرضاندام به تروریستها نمیدهد.» او درنهایت به پسته ایرانی آنچنان علاقه نشان میدهد که رئیس اتاق ایران به رسم یادبود پسته به او هدیه میکند تا خاطره این دیدار در ذهنش بماند. نخستوزیر مجارستان همچنین در نشست مشترک خبری خود با معاون اول رئیسجمهوری با اشاره به حل مساله هستهای ایران گفت برای مجارستان مایه خوشحالی و خرسندی است که جمهوری اسلامی ایران دوباره میتواند وارد جریان اقتصاد بینالمللی شود. آنگونه که پایگاه اطلاعرسانی دولت گزارش داده، اوربان با
تاکید بر اینکه او و تیم همراهش نسبت به اقامت در ایران احساس خاصی دارند به این نکته اشاره کرد که تهران مرکز یک تمدن باسابقه است به طوری که اولین یادگارهای تاریخی مجارستان به زبانهای ایرانی و عربی بوده و این برای ما از اهمیت فراوانی برخوردار است.
دیدگاه تان را بنویسید