شناسه خبر : 8436 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

شعر سردار نقدی درباره مذاکرات هسته‌ای

مجادله کلامی مطهری و علم‌الهدی

بیانات مقام معظم رهبری تیتر و عکس نخست بسیاری از روزنامه‌های ابتدای هفته را به خود اختصاص داده بود. سخنانی مهم که حکایتگر حمایت آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای از تیم مذاکره‌کننده ایران در مذاکرات وین بود. ایشان که در دیدار اعضای مجمع عالی بسیج مستضعفین سخنرانی کرده بودند، در این سخنرانی ضمن تحسین تلاش، جدیت و ایستادگی هیات مذاکره‌کننده ایرانی، به بی‌نیازی ملت ایران به جلب اعتماد آمریکا اشاره کردند و افزودند: «به همان دلیلی که با اصل مذاکرات مخالف نبودیم با تمدید مذاکرات هم مخالف نیستیم.»

بیانات مقام معظم رهبری تیتر و عکس نخست بسیاری از روزنامه‌های ابتدای هفته را به خود اختصاص داده بود. سخنانی مهم که حکایتگر حمایت آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای از تیم مذاکره‌کننده ایران در مذاکرات وین بود. ایشان که در دیدار اعضای مجمع عالی بسیج مستضعفین سخنرانی کرده بودند، در این سخنرانی ضمن تحسین تلاش، جدیت و ایستادگی هیات مذاکره‌کننده ایرانی، به بی‌نیازی ملت ایران به جلب اعتماد آمریکا اشاره کردند و افزودند: «به همان دلیلی که با اصل مذاکرات مخالف نبودیم با تمدید مذاکرات هم مخالف نیستیم.» مقام معظم رهبری در این نطق تصریح کردند: «البته هر قرار عادلانه و عاقلانه را قبول می‌کنیم اما می‌دانیم که این دولت آمریکاست که نیازمند توافق است و از هرگونه عدم توافق ضرر خواهد کرد؛ اگر این مذاکرات در نهایت نیز به نتیجه نرسد، جمهوری اسلامی ایران ضرر نخواهد کرد.» مقام معظم رهبری در بخش دیگری از بیانات خود به تمدید مذاکرات با 1+5 اشاره و تاکید کردند: «به همان دلیلی که با اصل مذاکره مخالفت نکردیم، با تمدید هم مخالف نیستیم اما باید به چند نکته نیز توجه کرد.» ایشان درباره هیات مذاکره‌کننده ایران نیز گفتند: هیات ایرانی حقاً و انصافاً در مقابل حرف زور ایستادگی می‌کند و برخلاف طرف مقابل، حرفش را هر روز عوض نمی‌کند.
در روزهای میانی هفته رئیس‌جمهور و هیات دولت به استان گلستان سفر کردند. حسن روحانی و همراهانش در این سفر مورد استقبال گسترده مردم و شخصیت‌های محلی قرار گرفتند. رئیس‌جمهور در جلسه توسعه این استان اعلام کرد: «... امروز در حال گذر از اقتصاد دولتی به اقتصاد غیردولتی یا خصوصی هستیم. اقتصاد باید به دست کارآفرینان و بخش خصوصی و با مشارکت همه مردم احیا شود و وظیفه دولت در این زمینه حمایت و پشتیبانی است و امروز دولت کاملاً آمادگی دارد. دولت و بخش خصوصی باید گام‌های مهمی در کنار یکدیگر بردارند که نتیجه آن آبادانی و ایجاد اشتغال پایدار در کشور باشد و سرمایه کارآفرینان در این عرصه تا حدی رشد پیدا کند که موجبات تشویق آنها را برای ادامه کار فراهم سازد. امروز همه سرمایه‌گذاران بزرگ اقتصادی دنیا، اتفاق‌نظر دارند که ایران منطقه بکری در جهان برای سرمایه‌گذاری است و همگی مشتاق حضور و فعالیت در ایران هستند.»
در هفته گذشته مجلس به فوریت طرح استانی ‌شدن انتخابات مجلس رای مثبت داد. طرحی که با وجود این رای مثبت بعید است بدون حاشیه به تصویب برسد.

مجادله کلامی مطهری و علم‌الهدی
در ابتدای هفته «ایرنا» اظهارات سیداحمد علم‌الهدی امام جمعه مشهد درباره خبرگان را منتشر کرد. او گفته بود: «رهبری ولی است و خبرگان مُوَلی‌ علیه هستند و وقتی او ولی من است چطور بر عملکردش نظارت کنم؟ نظارت خبرگان بر بقای شرایط رهبری است، نه نظارت بر عملکرد رهبر و خبرگان بر دفتر رهبری و دستگاه‌های زیر نظر ایشان نظارتی ندارند. افرادی که چنین مسائلی را مطرح می‌کنند فقه بلد نیستند و نمی‌دانند مسائل دموکراسی لیبرال یک چیز است و اسلام موضوعی دیگر است.» همچنین به گزارش «تسنیم»؛ سیداحمد علم‌الهدی در بخش دیگری از اظهارات خود تصریح کرده بود: «برخورد با ولی ‌فقیه، رویارویی با پیغمبر است.»
این اظهارات با واکنش برخی از چهره‌های سیاسی مواجه شد. به گزارش خبرآنلاین علی مطهری نماینده اصولگرای مجلس در این زمینه نامه‌ای به علم‌الهدی نوشت. او در این نامه تاکید کرد: «...یکی اینکه فرموده‌اید «کسی حق ندارد نظر مخالف خود را در مقابل نظر رهبری قرار دهد» (نقل به مضمون) گذشته از اینکه این سخن با سیره پیغمبر اسلام و علی علیه‌السلام سازگار نیست و امیرالمومنین در بیان حقوق و وظایف متقابل حاکم و رعیت، از ضرورت نصیحت حاکم توسط مردم در علن و خفا سخن گفته‌اند (النصیحة فی المشهد و المغیب) با سیره و نظر رهبر انقلاب نیز همخوانی ندارد. ایشان در دیدار با دانشجویان در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در 22 اسفند 1379 فرمودند: «اینکه گفتند از رهبری انتقاد نمی‌کنند، شما بروید بگویید انتقاد کنند. ما که نگفتیم از ما کسی انتقاد نکند، ما که حرفی نداریم، من از انتقاد استقبال می‌کنم.» البته بدیهی است که بیان انتقاد باید با حفظ جایگاه و احترام ولی‌فقیه باشد.
بعد تلویحاً فرموده‌اید که ولی فقیه چون مورد حمایت امام زمان علیه‌السلام است اشتباه نمی‌کند و نوعی عصمت برای او قائل شده‌اید و به قضیه تصمیم امام خمینی (ره) برای سفر از فرانسه به ایران استناد کرده و به نقل از شهید مطهری از قول امام فرموده‌اید که «من متوسل به امام زمان شدم و بعد از توسل تصمیم گرفتم بیایم» و اضافه کرده‌اید امام زمان تصرف می‌کند در مغز انسان. اینکه امام زمان علیه‌السلام احیاناً در یک موقع حساس و حیاتی برای اسلام، از ولی فقیه و در واقع از امت اسلام دستگیری می‌کند قابل انکار نیست و عقل، شرع و تاریخ آن را تایید می‌کند. اما با توجه به تمایل شدید عوام به وصل کردن همه چیز به امام زمان و در نتیجه خود را از زحمت تفکر و تعقل و تصمیم‌گیری و اظهارنظر رهاندن، به منقولات باواسطه و غیرمستقیم از بزرگان در این زمینه نمی‌توان اعتماد کرد. قطعاً جنابعالی آن جمله را با واسطه از شهید مطهری نقل کرده‌اید زیرا شرایط اقتضا نمی‌کند که آن را مستقیماً از ایشان شنیده باشید، لذا چندان قابل اعتماد نیست. موید این مطلب آن است که پس از اعلام حکومت نظامی در روز 21 بهمن سال 57، شایع شد که پس از آنکه امام خمینی اعلام کردند که مردم به حکومت نظامی اعتنا نکنند و به خیابان‌ها بیایند مرحوم آقای طالقانی از علت این تصمیم سوال کردند و امام فرمودند «به من دستور داده شده است» یعنی امام زمان فرموده‌اند. این در حالی است که من همان روزها قضیه را مستقیماً از پدرم شنیدم. ایشان فرمودند: «وقتی در روز 21 بهمن حکومت نظامی اعلام شد، در اتاق، من بودم و امام (ره). از امام پرسیدم مردم چه بکنند؟ امام فرمودند مردم اعتنا نکنند و به خیابان‌ها بیایند. گفتم خوب است این را به صورت اعلامیه بنویسید تا در سطح شهر از پشت بلندگوها خوانده شود، و همین کار انجام شد.» بنابراین هیچ صحبتی از امام زمان نبوده است و این، تمایل ذاتی عوام مردم بوده که این شایعه را ساخته است. در ادامه فرموده‌اید: «خبرگان ناظر به عملکرد رهبری نیستند. خبرگان هم ولو مجتهدند، ولایتی که رهبر بر تمام جامعه دارد، بر فرد خبره هم ولایت دارد. اینجا بحث نظارت بر عملکرد رهبری نیست، نظارت بر بقای شرایط است، یعنی اگر در این رهبر شرایط سقوط کرد، بنابراین من بیعتم را از این رهبر برداشتم. خبرگان ناظر بر عمل و کارکرد رهبری نیستند بلکه مولی علیه هستند.» از شما می‌پرسم آیا نظارت بر بقای شرایط می‌تواند بدون نظارت بر عملکرد تحقق یابد. به عبارت دیگر مقدمه نظارت بر شرایط، نظارت بر عملکرد است و مقدمه واجب واجب است. این سخن جنابعالی نه با قانون اساسی سازگار است و نه با نظر مقام رهبری. ایشان می‌فرمایند: من نظارت را دوست می‌دارم و از گریز از نظارت -اگر در کسی و در جایی باشد- به شدت گله‌مندم. بر خود من هم هرچه بیشتر نظارت کنند خوشحال‌ترم.»
یک روز بعد سیداحمد علم‌الهدی امام جمعه مشهد به این نامه واکنش نشان داد. به گزارش فارس او در حاشیه برگزاری مراسم چهلمین روز درگذشت آیت‌الله مهدوی‌کنی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خبرگان ناظر بر عملکرد رهبری نیست بلکه ناظر بر شرایط ولایت بر رهبری است. وی در ارتباط با سخنان اخیر مطهری مبنی بر اینکه حرف‌های آیت‌الله علم‌الهدی سند نیست، گفت: دیوار حاشا بلند است و آقای مطهری زمانی که من در خدمت آیت‌الله مطهری بودم بچه‌مدرسه‌ای بودند.

دردآورترین دوره مجلس انحلال آن توسط مصدق بود
هفته گذشته مصادف بود با سالروز قتل سیدحسن مدرس توسط عمال رضاشاه. این روز به نام مجلس نامگذاری شده است. سوت و کور بودن این روز در مجلس سبب تذکر نادر قاضی‌پور در جلسه علنی شد. او گفت: «امروز روز مجلس است اما هیچ عکاس و خبرنگاری به مجلس نیامده، در حالی که وقتی قرار است وزیری از مجلس رای اعتماد بگیرد همه خبرنگاران، عکاسان و تصویربرداران در جلسه علنی مجلس حاضر می‌شوند اما امروز نیامدند. ما همچنین انتظار داشتیم اعضای هیات دولت برای تبریک روز مجلس به نمایندگان امروز در مجلس حاضر شوند.» در این جلسه علی لاریجانی رئیس مجلس با مرور تاریخ پارلمان در ایران دردآورترین دوره مجلس را تعطیل شدن آن به دست مصدق خواند و گفت: «انحلال مجلس توسط مصدق به کودتای 28 مرداد انجامید، زیرا دولت ملی با دست خود مهم‌ترین پشتوانه‌اش را نابود کرد.» حق بدهید که بسیاری از مورخان هم‌نظر با جناب لاریجانی نباشند و رویدادهای دیگری چون به توپ بستن مجلس توسط لیاخوف را دردآورتر از روز مورد نظر رئیس مجلس نهم بدانند.

نگرانی سایت احمد توکلی از رد صلاحیت‌ها
سایت الف متعلق به «احمد توکلی» نماینده تهران در یادداشتی با عنوان «لزوم تعیین مرجع تشخیص مصادیق فتنه‌گر» از افرادی که به ادعای این سایت رویدادهای سال 88 را به چماقی برای از میان به در کردن رقیب سیاسی بدل کرده‌اند انتقاد و از اینکه در بررسی صلاحیت‌ها این موضوع لحاظ شود ابراز نگرانی کرد. در این یادداشت آمده: «نزدیک به پنج سال از حوادث غمبار انتخابات دهم ریاست جمهوری می‌گذرد که در به وجود آمدن آن حوادث، عده‌ای اعم از خواص و عوام و اصلاح‌طلب و اصولگرا دخیل بودند. اما گویی قرار است سایه شوم آن حوادث تلخ، همیشه بر فضای کشورمان گسترده باشد و در این فضا یک گروه، طرف مقابل را در هر بزنگاهی با چماق فتنه، فتنه‌گر، مفتون و ساکت فتنه و... بنوازد تا که او را از میدان به در کند. کار به‌جایی رسیده است که در برخی انتصابات، ملاک‌های دینداری، وفاداری به نظام، ولایتمداری، سوابق مبارزاتی و انقلابیگری و تخصص افراد در درجه چندم ملاحظه قرار می‌گیرد و از همان ابتدا، کار فرد را با برچسب فتنه‌گر، مفتون یا ساکت فتنه یکسره می‌کنند... نکند خدای ناکرده برخی که اختیار تعیین صلاحیت‌ها را در ید خود دارند، بتوانند با این دستاویز، افراد متدین، انقلابی، ولایی، متعهد و متخصص را از عرصه خدمتگزاری به در کنند؟»

شعر سردار نقدی درباره مذاکرات هسته‌ای
سردار محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین، شعری را به مناسبت هفته بسیج سرود. روزنامه جوان هفته پیش متن این شعر را منتشر کرد. در این شعر آمده ‌است: «روز بسیج امسال توفانی به پا شد‌/ آمال اسرائیل و آمریکا فنا شد. در مجمع عالی یاران بسیجی/ تکبیرها جوشید و غوغایی به پا شد. گویا که زینب بود آنجا، خطبه می‌خواند/یا باز بر منبر، علی مرتضی شد. گفتا به شیطان نیست هرگز اعتمادی/ وز اعتماد او چه درد ما دوا شد؟ دعوای آمریکا و ایران هسته‌ای نیست/ از بهر استقلال و دین، این عقده‌ها شد. گر او توافق می‌کند یا نه، مهم نیست/خسران برای اوست، پیروزی ز ما شد. ما راه داریم آن جهاد اقتصادی است/ بن‌بست راه دشمنان بی‌حیا شد. در هر دو صورت گر توافق شد یا نه/ بر محو اسرائیل، حکم حق قضا شد.»

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها