هواداران و مخالفان مهاجران در آلمان دست به اعتراض زدند
ققنوس راست افراطی
هواداران و مخالفان گروهی که علیه آنچه اسلامی شدن اروپا میداند فعالیت میکند، در سراسر آلمان راهپیماییهای تازهای برگزار کردهاند.
هواداران و مخالفان گروهی که علیه آنچه اسلامی شدن اروپا میداند فعالیت میکند، در سراسر آلمان راهپیماییهای تازهای برگزار کردهاند. گروه «اروپاییهای میهنپرست مخالف اسلامیسازی غرب» از ماه اکتبر تاکنون هر هفته تظاهراتی برگزار کرده است. در راهپیمایی دوشنبه پنجم ژانویه این گروه ۱۸ هزار نفر شرکت کردند که یک رکورد تازه بود. اما این گروه از سوی سیاستمداران ارشد آلمانی محکوم شده و تظاهراتهایی در مخالفت با آن برگزار شده است. روز دوشنبه هزاران نفر از مخالفان پگیدا در برلین، کلن، درسدن و اشتوتگارت راهپیمایی کردند. در برلین، پلیس گفت حدود پنج هزار مخالف پگیدا مسیر راهپیمایی هواداران این گروه را بستند. در مجموع ۲۲ هزار نفر از مخالفان پگیدا در اشتوتگارت، مونستر و هامبورگ راهپیمایی کردهاند. اما پلیس گفت فقط در درسدن ۱۸ هزار نفر در راهپیمایی ضدمهاجرت پگیدا شرکت کردند. تظاهرات مخالفان در درسدن شامل سه هزار نفر بود. در کلن مقامات، چراغهای کلیسای جامع شهر را به نشانه اعتراض به هواداران پگیدا که آنها را هواداران افراطگرایی میخوانند خاموش کردند.
نوربرت فلدهوف سرپرست کلیسا میگوید: «ما این را اعتراض نمینامیم، بلکه مایلیم بسیاری از مسیحیان محافظهکار به عمل خود بیندیشند.» در کلن فقط ۲۵۰ هوادار پگیدا تجمع کردند در حالی که شمار مخالفان آنها در این شهر چند هزار نفر بود. در درسدن شرکت فولکسواگن گفت چراغهای کارخانهاش را خاموش میکند تا نشان دهد که حامی یک جامعه باز، آزاد و دموکراتیک است.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در نطق سال نو به این جنبش حمله کرد و گفت رهبران آنها دچار تعصب و نفرت در قلب خود هستند. کاترین اورتل سازماندهنده تجمعات پگیدا در نطقی در تظاهرات درسدن در واکنش به آن سخنان گفت که آلمان بار دیگر شاهد سرکوب سیاسی است. او اضافه کرد: «به نظر شما این چه رفتاری است وقتی به خاطر انتقاد بحق ما از سیاستهای پناهندگی در آلمان و وجود نداشتن یک سیاست مهاجرت، به ما توهین میشود و همه احزاب اصلی سیاسی و رسانهها به ما نژادپرست یا نازی میگویند.» نظرسنجی از بیش از هزار نفر توسط مجله استرن آلمان نشان داده است که یکهشتم آلمانیها میگویند اگر تظاهرات ضداسلامی پگیدا در نزدیکی محل زندگی آنها برگزار شود به آن ملحق خواهند شد. آلمان بیش از هر کشور دیگر اتحادیه اروپا پذیرای پناهندگان و پناهجویان است. در سالهای اخیر بسیاری از این پناهندگان از سوریه آمدهاند.
دیدگاه تان را بنویسید