شناسه خبر : 21306 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

نگاهی به شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم

صیادان رای

سرانجام در روزهای آغازین هفته پیش ثبت‌نام نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم به پایان رسید و گمانه‌زنی‌ها درباره رقبای حسن روحانی در این انتخابات به پایان رسید. اگرچه بیش از 1600 نفر برای حضور در این رقابت اعلام آمادگی کرده‌اند، اما به احتمال زیاد تعداد انگشت‌شماری امکان حضور در این رقابت را خواهند داشت.

 سرانجام در روزهای آغازین هفته پیش ثبت‌نام نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم به پایان رسید و گمانه‌زنی‌ها درباره رقبای حسن روحانی در این انتخابات به پایان رسید. اگرچه بیش از 1600 نفر برای حضور در این رقابت اعلام آمادگی کرده‌اند، اما به احتمال زیاد تعداد انگشت‌شماری امکان حضور در این رقابت را خواهند داشت. طبق شواهد موجود به نظر می‌رسد این انتخابات به آوردگاه مواجهه حسن روحانی به‌عنوان نامزد اصلی و یگانه ائتلاف اصلاح‌طلبان، میانه‌روها و اصولگرایان معتدل با دو یا سه نماینده اردوگاه اصولگرایان بدل شود؛ مواجهه‌ای که با رای شهروندان این مرز پرگهر در 29 اردیبهشت برنده آن مشخص خواهد شد. در این روزها شعارها و وعده‌های جذابی از سوی برخی نامزدها و حامیان آنها مطرح شده است که می‌تواند برای بسیاری از شهروندان ایرانی قابل تامل باشد و آنان را به شوق بیاورد؛ از تولید شغل برای همه عزیزان جویای کار گرفته تا حل مشکل تورم و گرانی. برخی نامزدهای انتخابات حتی پا را فراتر از این گذاشته و از یارانه‌های 200، 300 هزارتومانی و حل معادله چندمجهولی گرانی مسکن خبر می‌دهند و تاکید می‌کنند با ورود آنان به پاستور، این مشکلات برطرف خواهند شد. گویی این عزیزان اسم اعظم را از بر دارند و خاتم سلیمان بر انگشت! قابل ‌تامل‌تر اینکه چنان سخن می‌گویند که کشور در حال حاضر ویرانه‌ای بزرگ است که نسخه آبادانی آن تنها در انبان آنها یافت می‌شود. 

حامیان نامزدها هم به‌گونه‌ای از نامزد خود سخن می‌گویند که ناخودآگاه شهروندان را به یاد قصه‌های هزارویک شب می‌اندازد؛ به‌ویژه قصه علاءالدین و چراغ جادو. احتمالاً قرار است ملت در 29 اردیبهشت دستی به چراغ جادو بکشند و برای حل مشکلات این کهن‌دیار غول چراغ جادو را احضار کنند. در ادامه نگاهی خواهیم داشت به شعارها و وعده‌های اقتصادی چند نامزد شاخص این انتخابات پس از ثبت‌نام در وزارت کشور.

 

محمدباقر قالیباف (متولد 1340 مشهد)

 تحصیلات: دکترای جغرافیای سیاسی

سوابق اجرایی: شهرداری تهران، فرماندهی ناجا

حامیان: جمنا

اهم مطالب طرح‌شده در روز ثبت‌نام:

 ♦ اگر ایشان [حسن روحانی] پای خود را از درون اتاقشان بیرون بگذارند و میان مردم بروند از واقعیت‌های ملموس درون جامعه تصویر دقیق‌تری پیدا می‌کنند و برایشان روشن می‌شود که تنها چهار درصد جامعه از وضع موجود رضایت دارند.

  اگر آقای رئیس‌جمهور میان مردم بودند می‌دیدند که خانواده‌ها چگونه از بیکاری فرزندان تحصیل‌کرده خود رنج می‌برند و پدران برای اینکه از عهده مخارج روزمره زندگی برآیند هر روز ساعت‌ها کار می‌کنند.

  هموطنان صبورم من میان شما هستم و می‌بینم که از این همه وعده و حرف و شعار خسته شده‌اید، دادن یک فرصت چهارساله دیگر به دولت فعلی نیز نخواهد توانست این اعتراض‌ها و نارضایتی‌ها را برطرف کند و در صورت تکرار این تجربه نباید انتظار فردایی بهتر از دیروز داشت، اگر فردا بدتر از امروز نگردد. حرف کافی است، چهار سال کافی است.

 قالیباف هیچ‌گاه از پشت‌میزها مدیریت نکرده بلکه با لباس کار میان شما، وسط میدان عمل بوده است. شما می‌توانید به او اعتماد کنید چون مثل تمام مسوولیت‌های قبلی‌اش برنامه‌ای عملیاتی و متکی به ظرفیت‌های بزرگ داخلی دارد.

  امروز یعنی ۲۶ فروردین‌ماه ۱۳۹۶، من، محمدباقر قالیباف به شما تعهد می‌دهم با توکل به خداوند منان و به پشتوانه شما «دولت مردم» را تشکیل دهم و در یک دوره چهارساله با انقلابی اقتصادی درآمد کشور را دو و نیم برابر افزایش دهم، پنج میلیون شغل ایجاد کنم، نظام مالیاتی را به نفع ۹۶ درصد مردم تغییر دهم و از همه مهم‌تر برنامه‌ای مدون و دقیق برای حل مشکلات فوری اقشار کم‌درآمد اجرا کنم. به عمل کار برآید به سخندانی نیست.

 

سید‌ابراهیم رئیس‌السادات-رئیسی- (متولد 1339 مشهد)

تحصیلات: حوزوی، دکترای حقوق

سوابق اجرایی: تولیت آستان قدس رضوی، دادستان کل کشور، معاون اول رئیس قوه قضائیه

حامیان: جمنا

اهم مطالب طرح‌شده در روز ثبت‌نام:

 شعار دولت من «کار و کرامت» است.

 شرایط کشور در وضعیتی است که مردم سوال می‌کنند چرا بیکاری؟

 رای مردم در نظام ما تشریفاتی نیست و سرنوشت کشور را رقم می‌زند.

  از افتخارات نظام اسلامی ما این است که تمامی اجزای نظام با رای مردم رقم می‌خورد. مراجعه به آرای مردم اساس نظام را تشکیل می‌دهد.

 مردم نگران رونق کسب‌وکارند. روستاییان، شهرنشینان و نخبگان می‌گویند کشور با این همه ذخایر و سرمایه‌های ارزشمند و با منابع عظیم انسانی آیا در شأن ملت ‌ماست که شخص بیکاری شرمنده خانواده‌اش شود؟

 با مدیریت فراجناحی و استفاده از همه توان کشور می‌توان مشکلات را حل کرد. در شرایط فعلی امکان تغییر و تحول وجود دارد. باید رویکردها اصلاح شود. باید هم از تولید حمایت شود و هم برای مردم در اقتصاد نقش قائل شویم. می‌توانیم اقتصادی ایجاد کنیم که با تکانه‌ها مشکلی برای مردم ایجاد نشود.

 

محمود احمدی‌نژاد (متولد 1335 ارادان سمنان)

تحصیلات: دکترای ترافیک و حمل‌ونقل

سوابق اجرایی: رئیس دولت‌های نهم و دهم، شهردار تهران، استاندار اردبیل

حامیان: اعضای کابینه‌های نهم و دهم

اهم مطالب طرح‌شده در روز ثبت‌نام:

 رهبری سفارش فرمودند شرکت نکنم، پذیرفتم. گرچه توصیه ایشان به معنای نهی نبود و توصیه بود. توصیه رهبری مانع حضور من نبود.

 به‌رغم فشار گسترده از ناحیه ملت بر این خادم برای ورود به صحنه، اما به قول اخلاقی‌ام، پایبندم؛ ثبت‌نامم برای حمایت از حمید بقایی است.

 در حال حاضر در شرایطی که لایق و شایسته آن باشیم، قرار نداریم و نیازمند عزم ملی، وحدت و تلاش خستگی‌ناپذیر برای رسیدن به جایگاه شایسته هستیم.

 بنده به عنوان خادم کوچک ملت برای همه شناخته‌شده هستم. بنده، آقای مشایی و آقای بقایی از معدود کسانی هستیم که تمام زندگی‌مان توسط نهادهای گوناگون بارها شخم زده شده است و ما زندگی‌مان را شفاف در معرض دید همه قرار دادیم.

 

سیدمصطفی میرسلیم (متولد 1326 تهران)

تحصیلات: فارغ‌التحصیل مهندسی مکانیک

سوابق اجرایی: رئیس شهربانی کل کشور، وزیر ارشاد دولت دوم مرحوم اکبر هاشمی‌رفسنجانی، رئیس فدراسیون نجات‌غریق

حامیان: حزب موتلفه

اهم مطالب طرح‌شده در روز ثبت‌نام:

اگر خدمات آموزشی نباشد چگونه می‌خواهیم یاد بگیریم مواد اولیه را به هدر ندهیم و با آن چیزی بسازیم که قابلیت رقابت داشته باشد و با کیفیت باشد و منطبق بر معیارهای محیط‌زیست هم باشد؟ اگر خدمات پژوهشی نباشد چگونه می‌خواهیم وابستگی‌های خفت‌بار کنونی‌مان را در برخی زمینه‌ها به بیگانگان با تحقیقات علمی برطرف کنیم؟

 برای گام برداشتن در هر راهی باید موانعی را که بر سر آن راه است برداشت. موانعی که جلو تولید و اشتغال را گرفته‌اند کدام‌‌اند و چگونه باید آنها را برداشت؟

۱- برخورد با قاچاق ۲- جلوگیری از واردات بی‌رویه ۳- از بند رها کردن پیمانکاران.

 برای میان‌مدت به شغل‌های زودبازده و نه سرمایه باید اولویت داد: صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی، صنایع غذایی، کارگاه‌های پوشاک به‌ویژه خانگی، ریسندگی و بافندگی... .

 استفاده از مزیت نسبی کشور در نفت و گاز باید به‌شدت تقویت شود: صنایع پایین‌دستی در پتروشیمی و گازوشیمی. با مراعات معیارهای مقبول تولید، تمام نیاز داخلی قابل تامین است و اگر قابلیت رقابت مراعات شود صادرات خوبی نیز عاید کشور می‌شود که به اتکای آن می‌توان تولید غیر‌صیانتی نفت را کاهش داد و حذف کرد.

 

علیرضا زاکانی (متولد 1344 تهران)

تحصیلات: پزشکی

سوابق اجرایی: نمایندگی مجلس، ریاست بسیج دانشجویی و...

حامیان: جمنا

اهم مطالب طرح‌شده در روز ثبت‌نام:

  فوریت امروز ما اقتصاد است و پیروزی در جنگ اقتصادی با دشمنان، نیازمند روحیه رزمندگی، اعتماد به مردم، تکریم کارگر و کارآفرین ایرانی و فعال شدن دیپلماسی اقتصادی در وزارت خارجه است نه ناامیدی از توان داخلی و نه‌فقط چشم دوختن به دست طمعکار خارجی.

کشور امروز از نظر اقتصادی در مرز بحران قرار دارد و مهم‌ترین عامل آن رکود به‌عنوان بدترین عارضه آن است، رکود مثل مرگ مغزی است و تورم مانند تب بالاست و دولت فعلی به جای درمان تب، پیکره اقتصاد را دچار مرگ مغزی کرده است، مانند اینکه پلیس برای کاهش تلفات جاده‌ای همه خودروها را متوقف کند.

 تامین اجتماعی را ببینید؛ در آمارهای رسمی مجموع دارایی و مطالبات دولتی این سازمان بالغ بر 360 هزار میلیارد تومان است، اما جمع تعهدات و بدهی آن به مردم بالغ بر یک میلیون و 600 هزار میلیارد تومان است که در آمارهای غیررسمی تا چهار میلیون میلیارد تومان برآورد می‌شود؛ نتیجه این وضعیت یعنی دارایی تامین ‌اجتماعی تنها 9 درصد بدهی را پوشش می‌دهد. این تنها یک مثال بود و وضعیت بانک‌ها، بیمه‌ها و مالیات و بسیاری موارد دیگر بهتر از این نیست.

 بنده مدت‌هاست با استفاده از ظرفیت کارشناسی و مدیریتی داخلی، به اولویت‌های اساسی برای حل مشکل عاجل اقتصادی رسیده‌ام و برای یک دوره چهارساله برنامه ‌مدون کاملی برای توقف روند خسارت‌بار کنونی و در ادامه ایجاد رونق اقتصادی دارم که تفصیل آن ارائه خواهد شد.

 

محمد هاشمی (متولد 1321 رفسنجان کرمان)

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت

سوابق اجرایی: ریاست صدا وسیما، معاونت رئیس‌جمهوری دروره مرحوم اکبرهاشمی رفسنجانی و سیدمحمد خاتمی

جناح سیاسی: میانه‌روها

اهم مطالب طرح‌شده در روز ثبت‌نام:

 من با توجه به آرمان و اندیشه مرحوم هاشمی که اعتلای ایران، رفاه و آسایش برای مردم است، بر آن شدم از این طریق در حد توان خود، آرمان‌های ایشان را پیگیری کنم.

 تصمیم من برای حضور، تصمیم جمعی خانواده ایشان است.

  با برخی افراد در این زمینه صحبت کرده‌ام که نمی‌خواهم نامی از آنها ببرم. من هم مشورت داشته‌ام و هم به من تکلیف شده که در انتخابات حضور داشته باشم، زیرا صحنه‌های انتخابات بسیار حساس است و به من تکلیف شد که در صحنه حضور داشته باشم.

  رسانه ملی باید به صورت ملی عمل کند و گرایش سیاسی نداشته باشد. مرحوم امام هم بر این اعتقاد بود که گرایش‌های سیاسی مدیران صدا‌و‌سیما نباید در اداره این رسانه دخیل شود. من معتقدم مدیران صدا‌و‌سیما باید گرایش سیاسی خود را کنار بگذارند و طبق قانون عمل کنند.

 قانون و برنامه ششم توسعه اولویت‌ها را مشخص کرده و من هم بر اساس همین اولویت‌ها عمل خواهم کرد.

 

اسحاق جهانگیری (متولد 1336 سیرجان کرمان)

تحصیلات: کارشناسی ارشد مهندسی صنایع

سوابق اجرایی: معاون اول رئیس‌جمهوری، وزیر صنایع در دولت‌های سیدمحمد خاتمی و نمایندگی مجلس

حامیان: اصلاح‌طلبان

اهم مطالب طرح‌شده در روز ثبت‌نام:

 من و روحانی مکمل هم هستیم.

اصرار شخصیت‌های اصلاح‌طلب، دلیل آمدنم است / برنامه‌های ما خیلی اختلاف نخواهد داشت. روحانی شخصیت بزرگی است و مورد احترام همه جریان‌های اصلاحات و اعتدال و کاندیدای اصلی این دو جریان است. روحانی جایگاه خود را در انتخابات خواهد داشت.

 من برنامه‌های خود را در انتخابات اعلام و از آن دفاع می‌کنم.

 دولت یازدهم آنچه تحویل گرفت و امروز در اختیار ملت ایران قرار داده است، تفاوتش از زمین تا آسمان است. یکی از انگیزه‌هایم این خواهد بود که یک‌بار دیگر برای ملت همه ابعاد مختلف را باز کنم که چه چیزی در زمینه اقتصاد، مسائل داخلی و اختلاف داخلی در بین ارکان داخلی نظام و جریان‌های سیاسی و مسائل بین‌المللی و فرهنگی کشور و از همه بدتر در زمینه فساد وجود دارد.

 اتخاذ تصمیمات و سیاست‌های لازم برای حل چالش‌ها که در راس آنها مسائل محیط‌زیست، بیکاری و... قرار دارد، نیازمند برنامه دقیقی است. آنچه امروز بیش از هر چیز برای مقابله با مشکلات و برون‌رفت از چالش‌ها نیاز است انسجام و وحدت و یکپارچگی و حضور همه جریانات، چهره‌ها، شخصیت‌ها و گروه‌های سیاسی در صحنه است.

 اکنون این شرایط فراهم شده تا ایران با وحدت و انسجام خط تعامل با دنیا را دنبال کند و مسائل منطقه را در دستور کارش قرار دهد و مسائل اقتصادی و سیاسی داخلی کشور جزو مسائلی است که به صورت ویژه به آن پرداخته خواهد شد.

 اقتصاد ایران طبق آمار رسمی در رتبه ۱۸ اقتصاد دنیاست و این به معنی این است که اقتصاد ما بسیار بزرگ است. ما از دنیا بازار می‌خواهیم تا کالاهای خود را صادر کنیم و از خارج تکنولوژی وارد کنیم

 

حسن روحانی (متولد 1327 سرخه سمنان)

تحصیلات: حوزوی، دکترای حقوق

سوابق اجرایی: رئیس‌جمهوری، نایب‌رئیسی مجلس، دبیری شورای عالی امنیت ملی

حامیان: اصلاح‌طلبان، میانه‌روها، اصولگرایان معتدل

اهم مطالب طرح‌شده در روز ثبت‌نام:

 یکی از اهداف ما در دولت یازدهم تعامل با جهان بود و در پیچیده‌ترین پرونده تاریخی توانستیم با قدرت‌های جهانی به توافق برسیم و از امروز به بعد حفظ برجام یکی از مهم‌ترین مسائل سیاسی، داخلی و اقتصادی ایران خواهد بود.

 هووهایی که بارها به قصد کشتن این فرزند یعنی برجام تصمیم گرفته بودند نمی‌توانند سرپرست خوبی برای آن باشند. بلکه همان‌هایی که تمام تلاش شبانه‌روزی خود را برای این توافق کردند باید مسیر را تا آخرین قدم ادامه دهند.

 آنچه در سال 92 وعده دادیم که چرخ سانتریفیوژ بچرخد، می‌بینید که مدرن‌ترین سانتریفیوژ یعنی IR8 می‌چرخد و چرخ اقتصاد هم می‌چرخد چراکه امروز از سال‌های پیش اقتصادمان بیشتر در حرکت است و دلیل آن رشد اقتصادی در سال گذشته است.

  خدا را سپاسگزارم که به این حقیر توفیق داد که خود را در معرض اعتماد ملت ایران قرار دهم و اعلام آمادگی کنم که بار مسوولیت سنگین اجرایی کشور را در صورت قبول ملت ایران به عهده بگیرم. در سال 92 آنچه به مردم عزیز ایران در انتخابات اعلام کردیم نجات اقتصاد ایران، احیای اخلاق و تعامل سازنده با جهان بود.

  امروز بسیار خوشحالم که در هر سه زمینه با حمایت و کمک مردم قدم‌های قابل توجهی برداشته شده است. در بخش نجات اقتصاد ایران ما از رکود تورمی فاصله گرفته‌ایم و از رشد منفی هفت به رشد بالای هفت درصد رسیده‌ایم و از تورم 40 درصد به هفت درصد در اسفند سال گذشته رسیدیم. 

دراین پرونده بخوانید ...

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها