حضور نمایندگان بخش خصوصی در مجلس چه تاثیری در فعالیت این بخش دارد؟
همنشینی با اهالی بهارستان
رئیس اتاق ایران در حالی طی یک ماه اخیر بارها در صحن علنی مجلس حضور پیدا کرده و از مشکلات اقتصادی ایران سخن گفته که همواره رئیس مجلس و معاون اول رئیسجمهور بر نقشآفرینی اتاق بازرگانی در سیاستگذاریها تاکید دارند و قرار است فعالیت بخش خصوصی پررنگتر از گذشته شود. تا آنجا که به تازگی رئیس مجلس اعلام کرده است که اتاق ایران میتواند در جلسات کمیسیونهای تخصصی مجلس، کمیسیون تلفیق و صحن علنی نیز حضور داشته باشد و مسائل مربوط به جامعه را برای نمایندگان دولت در مجلس مطرح کند. او همچنین خبر داده که قرار است نمایندگان آییننامه داخلی مجلس را بازبینی کنند تا شرایط برای حضور نمایندگان بخش خصوصی در صحن علنی مجلس فراهم شود.
در حالی که محسن جلالپور رئیس اتاق بازرگانی ایران طی چند جلسهای که در مجلس حضور داشته و سخنرانی کرده به موضوعات مهم مربوط به وضعیت اقتصادی کشور، برنامه ششم، اقتصاد مقاومتی، برجام، قاچاق کالا و ارز و برجام پرداخته است. اما آنچه حائز اهمیت به شمار میرود این است که تشکلهای بخش خصوصی در شرایط جدید اقتصاد ایران چه نقشی میتوانند ایفا کنند؟
رئیس اتاق ایران اعتقاد دارد طی چند باری که به مجلس دعوت شده پیام بخش خصوصی را به نمایندگان مردم منتقل کرده است و دغدغههای بخش خصوصی را برای مجلسیها به تصویر کشیده است. به دلیل همین هم بوده است که رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار این شده که اتاق ایران هم در کمیسیونها حضور داشته باشد و در کمیسیون تلفیق نقش ویژه خود را ایفا کند. چرا که از نگاه وی با تغییر در آییننامه میتوان از اتاق ایران دعوت کرد تا حضور بیشتری داشته باشد و نظر بخش خصوصی را به نمایندگان منتقل کند.
حال که فرصت مناسبی برای تعامل مجلس با بخش خصوصی فراهم آمده، قرار بر این شده تا راهکارها و پیشنهادهای اتاق بازرگانی در کمیسیونها مطرح شود و در شرایط نامساعد اقتصادی، استفاده از نظرات اتاق ایران برای خروج از رکود راهگشا باشد.
به نظر میرسد با حضور پراثر رئیس اتاق در مجلس و توجه رئیس و نمایندگان مجلس به نظرات آن، توانایی اتاق بازرگانی در اثرگذاری و تصمیمسازی افزایش یابد، چرا که اتاق بازرگانی ایران میتواند همانند چراغ راه نمایندهها برای بررسی طرحها و قوانین باشد. فعالان اتاق بازرگانی معتقدند اگر در این چارچوب و فرآیند در قانونگذاری مجلس ایرادی مشاهده شود، بخش خصوصی میتواند دلسوزانه و با صراحت به مجلس این ایرادات را منتقل کند تا نظام قانونگذاری کشور تصمیمات یکسویهای نگیرد. به اعتقاد رئیس اتاق ایران در مقطع کنونی اتاق بازرگانی خود را متولی فضای کسب و کار کشور میداند و میتواند از طریق مشورت با فعالان اقتصادی، پیشنهادات مشخصی را در جهت بهبود فضای کسب و کار به دولت و مجلس شورای اسلامی مطرح کند. ضمن اینکه سالهای طولانی است که بزرگان بخش خصوصی در اتاق ایران تلاش میکنند تا اهمیت فکر و تجربه بخش خصوصی در حل مسائل کشور را نهادینه کنند. حال این سوال مطرح میشود که آیا اتاق بازرگانی ایران میتواند برای استفاده بهتر از این شرایط خود را آماده کند و در راستای حضور پررنگتر از گذشته خود برنامهریزی کند؟ مجلس تا چه اندازه برای نظرات
بخش خصوصی اهمیت قائل است و تا چه اندازه این همنشینی باعث میشود مشکلات و نوع نگاه به قانونگذاری اصلاح شود؟
دیدگاه تان را بنویسید