تاریخ انتشار:
هشدارهای معاون اول رئیسجمهور در جلسه شورای عالی آب
بحران آب جدی است
گرچه فروکش کردن گرمای تابستانی و عبور از پیک مصرف آب در مناطق شهری باعثشده توجهات عمومی از این موضوع منحرف شود، اما اوضاع منابع آبی ایران روزبهروز نگرانکنندهتر میشود. آنچنانکه یک روز پس از اقدام تنبیهی دولت در قطع موقت آب سه هزار مشترک پرمصرف در تهران، معاون اول رئیسجمهور نسبت به وضعیت منابع آبی کشور هشدار داد و «آحاد جامعه» را به صرفهجویی توصیه کرد.
گرچه فروکش کردن گرمای تابستانی و عبور از پیک مصرف آب در مناطق شهری باعث شده توجهات عمومی از این موضوع منحرف شود، اما اوضاع منابع آبی ایران روزبهروز نگرانکنندهتر میشود. آنچنانکه یک روز پس از اقدام تنبیهی دولت در قطع موقت آب سه هزار مشترک پرمصرف در تهران، معاون اول رئیسجمهور نسبت به وضعیت منابع آبی کشور هشدار داد و «آحاد جامعه» را به صرفهجویی توصیه کرد.
اسحاق جهانگیری که روز سهشنبه در جلسه شورای عالی آب سخن میگفت، بحران آب در کشور را موضوعی جدی و حائز اهمیت توصیف کرد و گفت: «حساسیت موضوع کمبود آب در سال جاری دوچندان شده است.» او تاکید کرد «در این موضوع هر چه زمان را از دست بدهیم، وضع بدتر میشود؛ لذا علاوه بر اقدامات فوری، نیازمند تهیه برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت هستیم.» برنامههایی که ظاهراً قرار است با منابع ارزی صندوق توسعه ملی، تامین مالی شود. چرا که جهانگیری در جلسه شورای عالی آب به «صدور مجوز از سوی رهبر معظم انقلاب برای برداشت ۱۰ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به عنوان تسهیلات برای طرحهای آب و خاک کشور» اشاره کرد و آن را «فرصتی طلایی برای وزارت نیرو» دانست. او افزود: «دستگاههای اجرایی مرتبط با طرحهای آب و خاک و به خصوص وزارت نیرو باید با برنامهریزی مناسب بتوانند از این اعتبارات به بهترین وجه استفاده کنند.»
در این جلسه، وزرای جهاد کشاورزی و کشور، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز به عنوان دستگاههای دخیل در موضوع آب حضور داشتند، اما عمده وقت جلسه به نمایندگان وزارت نیرو اختصاص یافت که از جنبههای مختلف به بررسی موضوع پرداختند. از جمله مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از افت بارش و کاهش شدید منابع آبی سدهای اطراف تهران خبر داد و از تشدید بحران در صورت عدم بارشهای مناسب در فصل پاییز سخن گفت. معاون امور آب و آبفای وزیر نیرو هم گزارشی از وضعیت منابع آبهای زیرزمینی کشور ارائه داد، بحران در این حوزه را «بحرانی خاموش» دانست و با اشاره به میزان برداشتهای غیرمجاز و بیش از حد از این منابع، بر ضرورت ایجاد نگرشی کلان برای مدیریت منابع آبهای زیرزمینی کشور تاکید کرد.
دیدگاه تان را بنویسید