تاریخ انتشار:
بریده روزنامهها
6/2 میلیارد دلار، پَر؟
نوشت: هرچند وکیل بابک زنجانی این روزها به خواست موکلش سعی دارد بدهی وی را با دولت ایران صاف کند تا شاید راه نجاتی برای موکلش بیابد، اما علی شمساردکانی یکنسخه برای عاقبت این پرونده میپیچد: «ایران باید خواب منابع ارزی خود را که در دستان میلیاردر جوان بوده است، ببیند.» دو میلیارد و 600 میلیوندلار رقم کمی نیست که بتوان بهراحتی از آن گذشت. اگرچه مراجع قضایی از آمادگی بابک زنجانی برای پرداخت بدهیها میگویند اما تاکنون تنها پیشرفت حاصلشده، در بخش بدهیهای ریالی و فروش اموال داخلی بوده و بازگرداندن مطالبات خارجی یا همان ارز نفتی در هالهای از ابهام قرار گرفته است.
92 درصد شدت مصرف انرژی در جادهها
در گفتوگویی با حسین هاشمی معاون ستاد مدیریت حمل ونقل و سوخت کشور به نقل از وی نوشت: 25 درصد از مصرف کل حاملهای انرژی در کشور، مربوط به حوزه حمل و نقل است، اما 92 درصد از شدت مصرف انرژی در کشور به بخش جادهای اختصاص دارد... هماکنون سهم مصرف بنزین و گازوئیل در حمل و نقل جادهای به تفکیک در حوزه سواری شخصی 31 درصد، کامیونت 22 درصد، وانت 14 درصد، کشنده 20 درصد، موتورسیکلت شش درصد، مینی بوس دو درصد و اتوبوس کمتر از سه درصد است... دولت تصمیم دارد با اجرای یک برنامه سهمرحلهای ظرف دو سال، میزان مصرف گازوئیل در ناوگان حمل و نقل کشور را کاهش دهد.
دولت روحانی و کاهش هزینه خانوار
نوشت: بررسی اطلاعاتی که توسط مرکز آمار ایران منتشر شده نشان میدهد هزینههای سالیانه دخانی و خوراکی خانوارها در کدام دولتها بیشتر بوده است... با اجرای برنامه تعدیل ساختاری در دهه 70 نرخ تورم در یک دوره کوتاهمدت تا مرز 49 درصد نیز افزایش یافت. در همین دوره زمانی هزینههای متوسط خانوار نیز روند صعودی پیدا کرد، ولی در سال اول دولت اصلاحات باز هم هزینههای جاری خانوار رشد چشمگیری را تجربه کرد. سال اول و آخر دولت محمود احمدینژاد نیز با رشد هزینههای خانوار مواجه بوده است. اطلاعات مرکز آمار نشان میدهد تنها در سال اول دولت یازدهم هزینههای متوسط خانوار کاهش یافته است.
چرا بانکها بنگاهدار شدند؟
نوشت: «بانکهای کشور باید از بنگاهداری خارج شوند.» این شاهبیت مواضع مقامات ارشد کشور است، اما سوال اینجاست که چرا بانکها به بنگاهداری روی آوردهاند؟ برخی قانون عملیات بانکداری بدون ربا و اجازه استفاده از عقد مشارکت را یکی از ریشههای اصلی بنگاهداری بانکها میدانند و برخی بر این نظر هستند که بخشی از بنگاهداری بانکها به عدموصول مطالبات بانکی و روی آوردن بانکها به تملک وثایق بانکی برمیگردد. افزون بر اینکه سیاست دولت برای رد دیون خود و الزام بانکها به همکاری با بخشی از بدهکاران خود و طلبکاران دولت هم مزید بر علت شده است.
دیدگاه تان را بنویسید