تاریخ انتشار:
گفتوگو با مدیر اسپانیایی یک شرکت سرمایهگذار در صنعت فولاد
به بازار فولاد ایران خوشبین هستیم
گروه سارایه در دهه ۶۰ میلادی تاسیس شد. این گروه صنعتی، خصوصی و مستقل متخصص در زمینههای مهندسی، طراحی و ساخت تجهیزات سنگین و فناوریهای مربوط به انرژیهای نو و آب و فاضلاب ۵۰ سال تجربه در پروژههای بینالمللی و کار با مشتریان طراز اول فولادسازی و سایر صنایع را دارد. این شرکت اسپانیایی با حضور در هشت کشور دنیا، به عنوان یکی از لیدرهای صنعت فولاد جهان شناخته شده است.
گروه سارایه در دهه 60 میلادی تاسیس شد. این گروه صنعتی، خصوصی و مستقل متخصص در زمینههای مهندسی، طراحی و ساخت تجهیزات سنگین و فناوریهای مربوط به انرژیهای نو و آب و فاضلاب 50 سال تجربه در پروژههای بینالمللی و کار با مشتریان طراز اول فولادسازی و سایر صنایع را دارد. این شرکت اسپانیایی با حضور در هشت کشور دنیا، به عنوان یکی از لیدرهای صنعت فولاد جهان شناخته شده است. الیاس کونزالس گیل (Elias Gonzales Gil)، مدیرعامل گروه سارایه میگوید: این شرکت بازار ایران را به خوبی میشناسد، چرا که این شرکت در 10 سال گذشته -حتی در دوران تحریمها- در ایران فعالیت مستمر داشته است. سارایه هیچگاه ایران را ترک نکرد و همواره نسبت به بازار ایران خوشبین بوده، چرا که این گروه پیشبینی میکند در سالهای پیشرو ایران توسعه چشمگیری در زمینه تمامی صنایع خود به همراه افزایش میزان تقاضا خواهد داشت که مطمئناً این روند به خروج از رکود کمک شایانی خواهد کرد. سارایه همانند 10 سال گذشته، تمامی دانش خود را برای توسعه اقتصادی ایران سرمایهگذاری خواهد کرد.
آقای گونزالس گیل، سارایه در چه زمینههایی فعالیت میکند؟
گروه سارایه، مجموعهای چندملیتی و پایهگذاریشده در اسپانیا، فعالیت خود را از دهه 60 میلادی شروع کرده است. در ابتدا فعالیت این مجموعه محدود به صنایع فولاد و تجهیزات وابسته بود ولی با گذر زمانی اندک و بر پایه روحیه توسعهطلبی مدیران و کارکنان شرکت و البته بر پایه دانش فراوان مهندسان سارایه، هماکنون مدعی فعالیت در زمینههای مختلف از جمله نفت، گاز و پتروشیمی، آب و فاضلاب، فناوریهای نو در زمینه انرژی و تبدیل پسماند به انرژی در کنار قلب صنعتی خود، صنعت فولاد، است.
فعالیت سارایه در ایران از حدود 10 سال پیش شروع شد. دورهای که هجوم تحریمهای بینالمللی موجب افول نسبی صنعت و در ادامه خروج شرکتهای بزرگی شد که از دیرزمان در ایران فعال بودند. اما فلسفه مدیریتی سارایه اعتماد و امید است. سارایه در سختترین دورههای اقتصادی ایران در کنار صنعت این کشور ماند و هیچگاه میدان را ترک نگفت. صنعت فولادسازی کاوه جنوب، با وجود تمامی تحریمهای سخت و تحمیلی، هماکنون به بهرهبرداری کامل رسیده، و اشتغالزایی شایان ذکری داشته است. هماکنون که شرایط اقتصادی و صنعتی ایران بعد از توافقات هستهای رو به بهبود است سارایه به خود میبالد که دوست زمان خوشی و ناخوشی صنعت ایران بوده و خواهد ماند؛ و توانسته خود را به عنوان همکار و شریکی قابل اتکا در زمینههای مختلف صنعتی اثبات کند.
با توجه به رکود حاکم بر بازار فولاد ایران و جهان، آینده بازارها را چگونه میبینید؟
پس از شدت گرفتن تحریمها علیه ایران، واردات تجهیزات صنعتی مختلف روز به روز دشوارتر شد. بدین منظور با در نظر گرفتن ظرفیتهای موجود در ایران و به منظور دستیابی به سیاستهای ایران مبنی بر توسعه صنعت و تولیدات داخلی و خودکفایی در امور مختلف از یک طرف، و همچنین دیدگاه توسعهطلبانه گروه سارایه مبنی بر صدور دانش و فناوری از طرف دیگر، این گروه به همراه شریک ایرانی خود اقدام به تاسیس شرکت پارس سارایه با سرمایهگذاری مشترک کردند. هدف از تاسیس این شرکت، علاوه بر صادرات ارزشمندترین دارایی سارایه که دانش و فناوری آن شرکت است، پیشبرد صنعت کشور ایران و استفاده بهینه از ظرفیتها و نیروهای کاری بوده که تاکنون عملکرد مطلوبی داشته است. بهبود خدمات آتی پروژهها، وجود امنیت کاری در همکاری با سارایه، اشتغال و بهرهجویی بهینه از سرمایههای مردمی ایران، انتقال تکنولوژیهای روز دنیا به ایران و در نهایت خودکفایی از جنبههای بارز وجود سرمایهگذاری مشترک در خاک ایران به شمار میرود. همواره باعث افتخار گروه سارایه بوده که به عنوان تنها گروه طراز اول فعال در صنایع مختلف در ایران، با احداث شرکت سرمایهگذاری مشترک اقدام به صادرات دانش و
فناوری خود کرده است.
گروه سارایه، شرکت بینالمللی شماره یک در زمینه فولاد در ایران است که در حال حاضر با شرکت پارس سارایه دارای سرمایهگذاری مشترک است. این فلسفه همکاری با شرکتهای ایرانی که از زمان تحریمها شروع شده ادامه خواهد یافت. در حال حاضر سارایه در حال مذاکره با گروههای مهم ایرانی از شاخههای فعالیت متفاوت مانند مهندسی، تولید انرژی از پسماند، نیروگاهها و نفت و گاز است تا در صورت امکان همکاریهای جدیدی را شروع کند. با اینکه بازار جهانی فولاد وضع بسیار مناسبی ندارد، سارایه نسبت به ایران خوشبین است چرا که اطمینان دارد در سال جاری سرمایهگذاریهای بزرگی در زمینه زیرساخت انجام خواهد شد و در کنار آن توسعه چشمگیری را در شاخه صنعتی که نتیجه افزایش تقاضا خواهد بود شاهد خواهیم بود. همه این دلایل سارایه را به یافتن یک سناریوی خوب برای ایران سوق میدهد. باید تاکید کنیم که توسعه پایدار در هسته فعالیتهای سارایه قرار دارد چرا که بهینهترین حالت مصرف انرژی و آب از اصلیترین وجوه در تمامی پروژههای سارایه است. در همین راستا، در تمامی پروژهها از فناوریهای روز دنیا در جهت کاهش آلودگی استفاده میشود. استراتژی سارایه، پیشگام بودن در
عرصه تکنولوژیهای روز برای پیشرفت در زمینه مصرف انرژی و استفاده بهینه از آب است و سارایه همواره تمامی دانش خود را در این زمینه در پروژههایش به کار میگیرد.
تاثیر برجام بر صنعت فولاد ایران را چگونه ارزیابی میکنید؟
حال که تحریمها به اتمام رسیده و نشانههای رفع آن به آرامی در حال نمایان شدن است، سارایه در نظر دارد با نهایت قدرت در بازار ایران حضور داشته باشد و جدیدترین فناوریهای خود را در زمینههای آب و فاضلاب، انرژیهای نو، فناوریهای تبدیل پسماند به انرژی، نفت و گاز و پتروشیمی در کنار صنعت فولاد -شاخصهای که با آن در سراسر دنیا شناخته شده است- به ایران، کشوری که همواره به دنبال فناوری و دانش جدید و صنایع دانشبنیان بوده و هست حضور داشته باشد. مطمئناً با وجود نیروهای انسانی متخصص و جوان، که اصلیترین سرمایه هر کشور محسوب میشوند، ایران افقهای روشنی پیشروی خود خواهد دید. در راستای نیل به این هدف، گروه سارایه افتخار میکند که یاور دیرین صنعت ایران بوده و خواهد بود.
برنامههای سارایه برای برقراری ارتباط با شرکای جدید تجاری چه خواهد بود؟
رابطه گروه سارایه با شرکای خود همواره پایدار بوده، ولی مدیریت سارایه در حال پایهریزی ارتباطات جدید با شرکای جدید احتمالی است. از سال 2008 ما شرکت سرمایهگذاری مشترکی در ایران داریم که برای توسعه شبکه شرکای ما در ایران کمک شایانی کرده است. گروه سارایه، شرکت بینالمللی شماره یک در زمینه فولاد در ایران است که در حال حاضر با شرکت پارس سارایه دارای سرمایهگذاری مشترک است. این فلسفه همکاری با شرکتهای ایرانی که از زمان تحریمها شروع شده از این پس نیز ادامه خواهد داشت.
وضعیت رقبا در بازار ایران را چگونه میبینید؟
سارایه در بازار ایران جایگاه بیهمتایی دارد، چرا که تنها شرکت فنی بینالمللی دارای سرمایهگذاری مشترک تحت نام پارس سارایه است که بسیاری از ملزومات مورد نیاز در آنجا تولید میشوند، بنابراین سارایه نسبت به دیگر رقبای بینالمللی برتری چشمگیری دارد. باید تاکید کرد که توسعه پایدار در هسته فعالیتهای ما قرار دارد، چرا که بهینهترین حالت مصرف انرژی و آب از اصلیترین وجوه در تمامی پروژههای شرکت سارایه است. در همین راستا، در تمامی پروژهها از فناوریهای روز دنیا برای کاهش آلودگی استفاده میشود. استراتژی سارایه، پیشگام بودن در عرصه تکنولوژیهای روز برای پیشرفت در زمینه مصرف انرژی و استفاده بهینه از آب است و ما همواره تمامی دانش خود را در پروژههای خود به کار میگیریم.
ارزیابی شما از فرصتهای سرمایهگذاری در ایران چیست؟
گروه سارایه بر بخش فولاد از جمله صنایع تبدیلی و انرژی متمرکز است و از این منظر فرصتهای سرمایهگذاری در ایران بسیار بزرگ هستند. در حال حاضر نفت، گاز، صنایع پتروشیمی، کارخانههای ذوب فلزات، فرآوردههای فلزی، ساختمانسازی و بخش انرژیهای تجدیدپذیر نیز طیف وسیعی از فرصتها را به همراه بازیافت زبالهها، انرژی باد، انرژی خورشیدی و نظایر آن فراهم میسازد.
دیدگاه تان را بنویسید