اما و اگرتوسعه ناوگان شهری
هنگامی که قیمت حاملهای انرژی بهویژه نرخ بنزین افزایش پیدا میکند با توجه به اینکه افزایش قیمتی در کرایههای حمل مسافر داده میشود به طور طبیعی بخشی از تقاضاها به ناوگان اتوبوس و مترو حرکت میکند.
هنگامی که قیمت حاملهای انرژی بهویژه نرخ بنزین افزایش پیدا میکند با توجه به اینکه افزایش قیمتی در کرایههای حمل مسافر داده میشود به طور طبیعی بخشی از تقاضاها به ناوگان اتوبوس و مترو حرکت میکند. از طرفی با افزایش نرخ بنزین دیگر برای مردم بهصرفه نیست که برای انجام تمام کارهایشان از وسیله شخصی استفاده کنند. ترجیح میدهند برای صرف هزینه کمتر، از سرویس حملونقل عمومی استفاده کنند. ولی باید توجه کنیم با افزایش حجم تقاضا در ناوگان حملونقل عمومی باید امکانات و بسترهای لازم برای ارائه خدمات مناسب به مردم فراهم شود. آمادهسازی این امر نیز نیازمند تحقق تعهدات دولت نسبت به شهرداریهاست. اکنون که دولت یازدهم تصمیم گرفته فاز دوم هدفمندی یارانهها را اجرایی کند و از هفته گذشته نیز با افزایش نرخ سوخت فاز دوم اجرایی شد امیدواریم دولت این بار به تعهدات خود عمل کند و این سهم را پرداخت کند. اگر این اتفاق رخ ندهد قطعاً در ارائه خدمات به شهروندان چه در ناوگان اتوبوسی چه در ناوگان مترو با مشکل مواجه خواهیم شد. در حال حاضر در زمینه ناوگان اتوبوس شهرداری بالغ بر شش هزار اتوبوس فعال هستند که سالانه حدود هزار اتوبوس از رده
خارج میشوند. تعهد دولت این بوده است که در حدود 80 درصد بهسازی و نوسازی ناوگان را انجام دهد و حدود 30 درصد آن نیز بر عهده شهرداری است. متاسفانه در دوره قبل به این امر توجه نشد و نوسازی ناوگان انجام نشد. در زمینه مترو نیز این مشکل وجود دارد. در حال حاضر احداث هر کیلومتر خط مترو نزدیک به 100 میلیارد تومان هزینه نیاز دارد. با توجه به برنامه پنجم توسعه برای امسال پیشبینیشده است 30 کیلومتر خط مترو احداث شود تا در قالب برنامه پنجم توسعه در پایان از 150 کیلومتر خط مترو برخوردار شویم. یعنی امسال سه هزار میلیارد تومان فقط برای احداث 30 کیلومتر خط مترو اعتبار نیاز داریم. دولت اگر در این حوزه به شهرداری کمک کند این ظرفیت وجود دارد تا با تامین اعتبارات حتی سالانه بیش از 30 کیلومتر خط مترو احداث کند.
دیدگاه تان را بنویسید