استفاده بهینه از یک فرصت
افزایش قیمت سوخت در قالب اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانهها برای بخش ریلی تهدید تلقی نمیشود بلکه فرصتی برای توسعه است. با توجه به مزایای حملونقل ریلی و صرفهجویی در سوخت با توجه به افزایش هزینههای قیمتهای تمام شده در بخش بار و مسافر در حملونقل جادهای طبیعی است بخشی از تقاضاها به سمت حمل و نقل ریلی سوق پیدا کند.
افزایش قیمت سوخت در قالب اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانهها برای بخش ریلی تهدید تلقی نمیشود بلکه فرصتی برای توسعه است. با توجه به مزایای حملونقل ریلی و صرفهجویی در سوخت با توجه به افزایش هزینههای قیمتهای تمام شده در بخش بار و مسافر در حملونقل جادهای طبیعی است بخشی از تقاضاها به سمت حمل و نقل ریلی سوق پیدا کند. بنابراین از این فرصت باید بیشترین بهره را ببریم و با توسعه سرمایهگذاری در بخش ریلی خدمات متناسبی ارائه شود. البته باید توجه کنیم جو روانی افزایش نرخ سوخت در فاز دوم هدفمندسازی یارانهها اینگونه نیست که تاثیری بر بخش حملونقل ریلی نگذارد اما اگر دولت کنترلهای لازم را انجام دهد و نگذارد عدهای از این فرصت برای کسب منافع بیشتر سوءاستفاده کنند میتوان امیدوار بود این دوره اجرای فاز دوم هدفمندی به نسبت فاز اول که تورم بالایی را رقم زد تبلیغات تورمی نداشته باشد. اکنون در بخش ریلی باید از این فرصت بیشترین استفاده را کرد. انتظار میرود دولت و مسوولان وزارت راه و شهرسازی سهمی را از محل اعتبارات افزایش نرخ سوخت در جهت سرمایهگذاری در بخش توسعه زیرساختها در بخش ریلی اختصاص دهند. از طرفی باید به سمت
واقعی شدن نرخ سوخت گام برداریم تا زمینه سرمایهگذاری در این بخش فراهم شود. دولت در سالیان گذشته با پرداخت یارانه به سوخت و ارزان نگه داشتن قیمت آن باعث شد تا حملونقل ریلی در حاشیه قرار داشته باشد. در حالی که در دنیا اولویت اول سفر با قطار است. در واقع با ارزان کردن قیمت سوخت باعث شدهایم روند طبیعی حمل و نقل برهم بخورد و حملونقل جادهای بیشتر مورد توجه مردم باشد. اما اگر سرمایهگذاری متناسبی در بخش ریلی انجام میشد و سوخت نیز تا این اندازه ارزان به مردم عرضه نمیشد سفر با ریل بیشتر در کانون توجه بود.
دیدگاه تان را بنویسید