تاریخ انتشار:
نرخ مالیات بر ارزش افزوده طلا به سه درصد کاهش پیدا میکند؟
در انتظار نظر پارلمان
در حالی که از ابتدای اجرای آزمایشی قانون مالیات بر ارزش افزوده دولت به جد از قوانین مالیاتی خود حمایت میکرد و این سیاستها را راهکار مناسبی برای کاهش وابستگی اقتصاد به درآمدهای نفتی میدانست اما امروز کمی از موضع خود عقبنشینی کرده و تن به کاهش نرخ مالیات بر ارزش افزوده یا مالیات بر مصرف طلا داده است.
لایحه جدید با اصلاح و کاهش نرخ مالیات بر ارزش افزوده طلا در راه بهارستان است. دولت در این لایحه کاهش نرخ مالیات بر ارزش افزوده طلا را از 9 درصد به سه درصد گنجانده و به مجلس روانه خواهد کرد. در حالی که از ابتدای اجرای آزمایشی قانون مالیات بر ارزش افزوده دولت به جد از قوانین مالیاتی خود حمایت میکرد و این سیاستها را راهکار مناسبی برای کاهش وابستگی اقتصاد به درآمدهای نفتی میدانست اما امروز کمی از موضع خود عقبنشینی کرده و تن به کاهش نرخ مالیات بر ارزش افزوده یا مالیات بر مصرف طلا داده است. در عین حال این سوالات به ذهن متبادر میشود که علت اعمال اصلاحات در لایحه جدید دولت چیست؟ آیا دولت به خواست بازار طلا دست به اصلاحات قانونی در این رابطه زده است؟ آیا اعتراضهای متعدد طلافروشان سراسر کشور مثمر ثمر واقع شده و سازمان امور مالیاتی به خواست آنها نرخ مالیات بر ارزش افزوده را در این صنف کاهش داده است؟ آیا دولت بعد از اجرای آزمایشی قانون مالیات بر ارزش افزوده و پس از کار کارشناسی و بررسی شرایط، سیاستهای خود را با شرایط فعلی اقتصاد کشور تطبیق داده است؟ نقش اتحادیهها و تشکلهای صنفی در دفاع از صنف خود چقدر موثر
بوده و آیا دولت در پاسخ به تقاضاها و صحبتهای کارشناسانه آنها؛ نرخ مالیات بر ارزش افزوده بازار طلا را به سه درصد کاهش داده است؟ آیا با آشکار شدن تبعات سوئی مانند کاهش گردش مالی، کاهش خرید و معاملات، کاهش اشتغال و افزایش بیکاری در این رسته صنفی، دولت از نرخ مالیات بر ارزش افزوده کاسته است؟ این سوالات در حالی مطرح میشود که هنور پارلماننشینان اظهارنظر قطعی در این باره نداشتهاند و باید منتظر ماند و دید که در صحن علنی مجلس، رای نمایندگان چه خواهد بود.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور درباره احتمال تعیین نرخ جدید مالیات بر ارزش افزوده طلا گفته که لایحه مالیات بر ارزش افزوده در کمیسیون اقتصادی دولت تصویب شده و مراحل رفع ایرادات خود را سپری میکند. سید کامل تقوینژاد عنوان کرده که درباره مالیات بر ارزش افزوده طلا، پیشنهاد سازمان مالیاتی کاهش ششدرصدی نرخ مالیات بر ارزش افزوده این کالاست. وی مودیمداری و حفظ حقوق مودیان و عدم فشار به آنان را سیاست کلی سازمان امور مالیاتی ذکر کرده و عنوان کرده ما همواره این هدف را تعقیب میکنیم که متناسب با شرایط اقتصادی روز کشور با مودیان تعامل داشته باشیم. اما آنچه مشخص است این است که در دو سمت بازار طلا، عرضهکنندگان و مصرفکنندگان، دیگر شوق و ذوق قبلی وجود ندارد و عملاً هر دو طرف فقط جهت تامین نیازهای خود، دست به معامله میزنند. بازار طلا زیر سایه افزایش نرخ تورم، کاهش قدرت خرید مردم و رکود سنگین اقتصاد روزگار میگذراند و در این میان فعالان و سرمایهگذاران زیادی با ضرر و زیان از این بازار خارج شدهاند. به همین دلیل در سالهای اخیر گردش مالی و جنب و جوش بازار طلا هر چند در سایه نوسانات بازار جهانی همچنان پابرجا بود اما
آمار معاملات از کاهش شدید گردش مالی در این مورد خبر میدهد. از سوی دیگر افزایش اجرت ساخت؛ توجیه اقتصادی سرمایهگذاری بر روی مصنوعات طلا را به شدت کاهش داده و به همین دلیل بازار با کاهش جدی در معاملات مواجه شده است.
دیدگاه تان را بنویسید