تاریخ انتشار:
اینفوگرافیک
تحت تاثیر سیاست
بازارهای جهانی در سال ۲۰۱۶ چه روندی داشتند؟
سال ۲۰۱۶ برای سرمایهگذاران در سراسر دنیا مملو از شگفتی بود. رویدادهای سیاسی گسترده و غیرمنتظره سایه سنگینی بر بازارهای جهانی افکنده و عدم اطمینان را در میان سرمایهگذاران بهشدت افزایش داد. ادامه جنگ و ناامنی در خاورمیانه، برگزیت و پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا مهمترین اتفاقاتی بودند که بیشترین تاثیر را بر روند قیمتی کالاهای مختلف در بازارهای جهانی داشتند.
سال 2016 برای سرمایهگذاران در سراسر دنیا مملو از شگفتی بود. رویدادهای سیاسی گسترده و غیرمنتظره سایه سنگینی بر بازارهای جهانی افکنده و عدم اطمینان را در میان سرمایهگذاران بهشدت افزایش داد. ادامه جنگ و ناامنی در خاورمیانه، برگزیت و پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا مهمترین اتفاقاتی بودند که بیشترین تاثیر را بر روند قیمتی کالاهای مختلف در بازارهای جهانی داشتند. بازارهای سهام نیز پس از شروع وحشتناک خود در سال 2016 در پایان سال رکوردهای تازهای را به ثبت رساندند. قیمت نفت و بازارهای سهام در ماههای ژانویه و فوریه به کف خود رسیدند. همبستگی میان قیمت نفت برنت و شاخص اساندپی 500 به بالاترین سطح خود در 26 سال اخیر رسید. قیمت نفت خام به بشکهای 27 دلار و 88 سنت سقوط کرد و جرقه حراج در بخش انرژی، اوراق بدهی با بازده بالا و تمامی داراییهایی پرریسک زده شد. با این حال دوران برنت 30دلاری هم چندان طولانیمدت نبود و طلای سیاه در پایان سال از مرز 56 دلار به ازای هر بشکه نیز عبور کرد. بازار فلزات نیز سال پرنوسانی را پشت سر گذاشتند. هر اونس طلا که در ماه آگوست با عبور از سطح 1387 دلاری بالاترین قیمت سال 2016 خود را تجربه
کرد شروع بسیار ناامیدکنندهای را در آغاز سال نو از خود به جای گذاشته بود، با وجود این پایان طلا هم غمانگیز بود به طوری که هر اونس طلا در پایان سال مجدداً زیر 1200 دلار معامله شد. در بازار فلزات اساسی مس عملکردی فوقالعاده را در سهماه پایانی سال به ثبت رساند تا نوسانی 41درصدی را در سال 2016 تجربه کند. هر پوند مس که در ابتدای سال کمتر از 195 دلار دادوستد میشد در ماه دسامبر به مرز 270 دلاری رسید تا رونقی را در بازار جهانی این فلز سرخ به ثبت برساند. در سالی که گذشت، بازارهای سهام جهانی روند متفاوتی داشتند، در این میان شاخص RTS روسیه با رشدی 52درصدی بهترین عملکرد را در میان بازارهای سهام تجربه کرد. پس از آن بورس آرژانتین با 45 درصد، برزیل با 39 درصد و کانادا با 5 /17 درصد رشد، رتبههای بعدی را به نام خود ثبت کردند. از سوی دیگر شاخص FTSE ایتالیا با افتی 10درصدی بدترین عملکرد را در میان بورسهای جهان به خود اختصاص داد.
دیدگاه تان را بنویسید