بعد از چهارماه نرخ بهره در انگلستان مثبت شد
و اینک مثبت
نرخ تورم انگلستان در ماه نوامبر برای اولین بار در چهارماهه پیش از آن مثبت شد.
نرخ تورم انگلستان در ماه نوامبر برای اولین بار در چهارماهه پیش از آن مثبت شد. البته این نرخ همچنان 1 /0 درصد عنوان شده است و در حقیقت در نزدیک به یک سال گذشته، نرخ تورم ماهانه انگلستان از منفی 1 /0 درصد تا 1 /0 درصد متغیر بوده است. قیمت پایین نفت و فضای رقابتی فروشگاهها برای جذب مشتری، که عموماً در قالب رقابت قیمتی رخ میدهد، علت عمده پایین ماندن نرخ تورم عنوان شده است.
نرخ 1 /0 درصد در حالی عنوان میشود که نرخ تورم هدف بانک مرکزی انگلستان، سالانه دو درصد است. نرخی که این نهاد چند سالی است در رسیدن به آن ناکام میماند و مرحله مقدماتی برای افزایش نرخ بهره عنوان شده است. اعلام رقم تورم ماه نوامبر، دوباره بازار گمانهزنیها درباره افزایش نرخ بهره را داغ کرد، اما این بار اکثر کارشناسان بر این باورند که پایین ماندن این نرخ، افزایش نرخ بهره را به تعویق انداخته است. فعلاً به نظر میرسد نزدیکترین زمان ممکن برای افزایش نرخ بهره در انگلستان سهماهه دوم سال 2016 باشد و احتمال تعویق زمانی بیشتر از آن هم وجود دارد.
کارنی در مصاحبهای اظهار داشت انتظار ندارد تا قبل از پایان نیمه اول سال 2016 تورم انگلستان به رقمی بالاتر از یک درصد سالانه برسد و به همین دلیل فعلاً نرخ بهره در حد فعلی که بیش از شش سال و نیم است در آن قرار دارد، باقی خواهد ماند. وی علاوه بر نرخ بهره، چشمانداز رشد اقتصادی جهان را نیز بر تصمیمگیری در مورد نرخ بهره موثر قلمداد کرد و اظهار داشت چشمانداز از ماه آگوست 2015 به بعد، افت داشته است. علاوه بر این کاهش مجدد قیمت نفت که بعد از اجلاس اوپک رخ داد، میتواند
نه تنها بر اوضاع اقتصاد جهان موثر باشد، که نرخ تورم انگلستان را مجدداً وارد حوزه منفی کند. زمستان معتدل در اروپا و ایالات متحده، کاهش تقاضای نفت را به دنبال داشته و عدم تغییر نرخ عرضه در کنار آن نیز، به کاهش قیمت دامن زده است. در ماه آوریل سال جاری انگلستان برای اولین بار در 50 سال گذشته تورم منفی را تجربه کرد و پس از آن در ماههای سپتامبر و اکتبر هم نرخ تورم منفی ادامه داشت. به همین دلیل مثبت شدن تورم ماه نوامبر، بهرغم عدد بسیار اندک آن خبر خوبی محسوب میشود. نرخ تورم چند سالی است در بخشهای بزرگی از جهان، تبدیل به موضوعی مهم و کلیدی شده است. خطر ایجاد تورم منفی، وضعیتی که برای ماههای متوالی توانست ژاپن را در وضعیت رکودی نگه دارد، در مقطعی برای ایالات متحده وجود داشت و هنوز هم شبحی است که بر فراز اروپا و انگلستان در پرواز است. در وضعیت تورم منفی، مردم به امید کاهش قیمت در آینده، خریدهای خود را به تعویق میاندازند که همین کار به تعمیق رکود و شدت گرفتن روند کاهش قیمتها میانجامد.
دیدگاه تان را بنویسید