شناسه خبر : 12744 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

کدام یک از خودروسازان اروپایی شریک جدید تجاری ایران می‌شوند؟

تخت گاز

با حصول توافق وین، هیات‌های اقتصادی گوناگونی راهی ایران شده‌اند تا در سایه حل و فصل مسائل سیاسی، بتوانند سهمی از بازار ایران را از آن خود کنند و در آن به نقش‌آفرینی بپردازند.

با حصول توافق وین، هیات‌های اقتصادی گوناگونی راهی ایران شده‌اند تا در سایه حل و فصل مسائل سیاسی، بتوانند سهمی از بازار ایران را از آن خود کنند و در آن به نقش‌آفرینی بپردازند.
در میان این رفت و آمدها حضور در صنعت خودرو ایران بیشتر به مذاق این هیات‌ها خوش آمده و آنان سعی می‌کنند گوشه چشمی هم به کیلومتر 14 و 15 جاده مخصوص کرج بیندازند تا شاید بتوانند پا جای پای رقیبان دیگر اروپایی خود بگذارند.
آلمانی‌ها اولین گروهی بودند که پس از توافق وین به ایران آمدند و برای دو خودروساز مطرح خود شرح وظایفی تعریف کرده و به تفاهم‌هایی نیز دست یافتند. آلمانی‌ها بار دیگر خواستار بازگشت بنز به ایران شدند تا این شرکت مطرح خودروسازی دوباره فعالیت‌های خود را در بخش خودروهای نیمه‌سنگین و تجاری شروع کند. بنز پیش از این همکاری گسترده‌ای با ایران‌خودرو دیزل داشت و بخش بزرگی از خودروهای تجاری نظیر اتوبوس و مینی‌بوس و کامیون‌های نیمه‌سنگین را به تولید می‌رساند. در بخش سواری نیز از طریق شرکت ستاره بنز فعالیت‌هایی را انجام می‌داد و به صورت محدود سالانه حدود 200 دستگاه بنز سواری تشریفاتی را در ایران‌خودرو به تولید می‌رساند که با وقوع تحریم‌ها این شرکت از ایران رفت و فعالیت‌هایش را به حالت تعلیق درآورد. بنز زیرساخت‌های زیادی را طی چند دهه حضورش در ایران به وجود آورده که نمونه بارز آن شرکت ایدم تبریز است که در آن موتورهای بنز را به تولید می‌رساند. حال این شرکت که نزدیک به سه سال است از ایران دور بوده با پرداخت 42 میلیون یورو غرامت به ایران‌خودرو مجوز دوباره خود را برای فعالیت در بازار خودرو کشورمان کسب کرده است.
فولکس‌واگن به عنوان دیگر خودروساز مطرح آلمانی که سال‌ها پیش، فولکس گل را در کرمان موتور به تولید می‌رساند نیز مذاکراتی با ایران‌خودرو انجام داده تا شاید بتواند در کنار رقبایی چون رنو، پژو، بنز و سوزوکی به عنوان شریک دیگر ایران‌خودرو مطرح شود.
به موازات همین مذاکرات، پژو به عنوان یار غار ایران‌خودرو از سال پیش چگونگی از سرگیری روابط خود را با این شرکت فرانسوی آغاز کرده و قصد دارد مانند بنز، از پژو نیز غرامت بگیرد تا دور جدید همکاری‌هایش را در فضایی برد-برد آغاز کند.
به نظر می‌رسد پژو کماکان بیشترین شانس را دارد تا سهم بزرگ‌تری از بازار خودرو ایران را به نام خود زند چرا که خبرها حاکی از آن است که بر اساس تفاهم‌های صورت‌گرفته محصولات قدیمی این شرکت به زودی راهی موزه خواهد شد و پژو مدل جدیدی را به بازار ایران عرضه می‌کند تا در رنج 30 تا 40‌میلیونی قیمت‌گذاری شود.
در این میان با توجه به عطش بازار خودرو به خودروهای ارزان، مذاکراتی نیز از سوی ایران‌خودرو با فیات ایتالیا آغاز شده تا این خودرو در کشورمان به تولید خودروهای ارزانی در رنج قیمت بین 20 تا 30 میلیون تومان مشغول شود. ایران‌خودرو در حدود 10 سال که از توقف تولید پیکان می‌گذرد در تلاش است تا خودرویی را جایگزین آن کند اما به چنین هدفی دست نیافته است. به نظر می‌رسد با توجه به اوضاع نامناسب اقتصادی در اروپا مذاکرات با فیات به نتیجه برسد و این شرکت گزینه‌های خود را برای تولید در ایران رو کند.
صنعت خودرو ایران که تا دو سال پیش کاسه چه کنم به دست خود گرفته بود حال با انبوهی از تقاضا مواجه شده که در این میان بهتر است با هوشمندی و آینده‌نگری شرکایی را برگزیند که در روزهای سختی او را تنها نگذارند.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها