تاریخ انتشار:
بریده روزنامهها
بزرگان اصلاحات پیمان وحدت بستند
راهکار نافرجام اصلاحطلبان
از قانون انتخابات چه میخواهیم؟
اصل و فرع اصلاحات
نوشت: «اولین جلسه «نهاد عالی اصلاحطلبان» برگزار شد. نهاد عالی اصلاحطلبان، مجلس مشورتی است که در آن سران جریان اصلاحات و نمایندگان احزاب موثر حضور دارند. در این نشست رئیس دولت اصلاحات، عبدالله نوری، سیدمحمد موسویخوئینی، محمدعلی نجفی، سیدهادی خامنهای، مصطفی معین، محمدرضا عارف، سیدحسین مرعشی، محمدرضا خاتمی، محسن امینزاده، سیدعبدالواحد موسویلاری و اکبر ترکان حضور داشتند. [مصوبات این جلسه از این قرارند:] اصلاحطلبان از دولت بخواهند از حقوق همه نامزدها دفاع کند؛ در انتخابات از دولت حمایت کنند؛ فقط یک لیست در انتخابات منتشر شود، به تمام اصلاحطلبان ابلاغ شود که علیه یکدیگر مصاحبه نکنند.»
راهکار نافرجام اصلاحطلبان
با اشاره به خبر تشکیل نهاد عالی اصلاحطلبان و مصوبات آن نوشت: «آنچه درخصوص این نهاد قابل توجه به نظر میآید ابلاغ این مساله به همه اصلاحطلبان بود که علیه یکدیگر مصاحبه نکنند. ارزیابی این مصوبات نشاندهنده نگرانی برخی فعالان و رسانههای اصلاحطلب از عیان شدن اختلافات جریان اصلاحات است. [لذا] اصلاحطلبان با ساخت شوراها و نهادها در جریان متبوع خود قصد دارند خود را متشکلتر از جناح رقیب یعنی اصولگرایان نشان دهند و با فضاسازی روانی و رسانهای اینطور وانمود کنند که انسجام داخلی اصلاحات بهطور صددرصد در بین رهبران این جریان محقق شده است و این اصولگرایان هستند که باید فکری به حال تفرق خود کنند.»
از قانون انتخابات چه میخواهیم؟
با اشاره به تغییرات قانون انتخابات از صدر مشروطه تاکنون نوشت: «هدف اصلی این تغییرات افزایش اعتماد مردم به پروسه انتخابات و دستیابی به نهادهای انتخابی کارآمدتر است.... بهترین راه برای رسیدن به نمونه مطلوب، بررسی دموکراسیهای کارآمد جهانی است. با توجه به این نمونهها همگی آنان را در یک مورد مشترک مییابیم و آن سیستم حزبی قدرتمند، پویا و مستقل است. به نظر میرسد تا زمانی که اصلاح قانون انتخابات در کلیتی با عنوان بهینهسازی اداره امور کشور دیده نشود و قوانین دیگری چون قانون احزاب، مطبوعات و جرم سیاسی در یک مجموعه به همراه قانون انتخابات مورد اصلاح و بازبینی قرار نگیرند، کمیت قانون انتخابات همچنان لنگ خواهد ماند.»
اصل و فرع اصلاحات
نوشت: «چه چیزی اولویت جریان اصلاحطلبی است و چه مسائلی را امور فرعی آن میتوان نامید؟ طبیعتاً اصلاحات اصالتی دارد و مبنای قرار گرفتن افراد در دایره اصلاحطلبی باید این اصول باشد نه روابط قبیلهای و شخصی. اصل اصلاحات [همان] غایت اصلاحات است. اهداف و آرمانهای اصلاحطلبی طبیعتاً بدون تغییر است و میتوان آنها را استقلال، آزادی و پیشرفت برشمرد. تاکید همیشگی اصلاحطلبان از انقلاب مشروطه تاکنون بر آزادی بوده و تثبیت و تقویت مهمترین وجه آزادی یعنی حاکمیت مردم بر سرنوشت خود که در انقلاب اسلامی ایران بهدست آمده، اولین اصل اصلاحطلبی است. [در مقابل] خویشتنداری را میتوان منطقیترین روش برای پیشبرد اصلاحات دانست... این روشها فرع اصلاحات هستند.»
دیدگاه تان را بنویسید