شناسه خبر : 10409 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

کارت زرد به جنتی؛ استیضاح فانی

تلاش فتوشاپی برای توهین به ظریف

اخبار و رویدادهای هفته پیش تا حدود زیادی تحت ‌تاثیر برنامه‌های بیست‌وششمین سالگرد رحلت رهبر کبیر جمهوری اسلامی ایران بود. خبر اختلال در مراسم سخنرانی حسن روحانی رئیس‌جمهور در آرامگاه بنیانگذار جمهوری اسلامی در روزهای آغازین هفته به یکی از سوژه‌های اصلی روزنامه‌های کشور بدل شد.

اخبار و رویدادهای هفته پیش تا حدود زیادی تحت ‌تاثیر برنامه‌های بیست‌وششمین سالگرد رحلت رهبر کبیر جمهوری اسلامی ایران بود. خبر اختلال در مراسم سخنرانی حسن روحانی رئیس‌جمهور در آرامگاه بنیانگذار جمهوری اسلامی در روزهای آغازین هفته به یکی از سوژه‌های اصلی روزنامه‌های کشور بدل شد.
در این ایام صدا و سیما نیز در اقدامی خلاف معمول با سیدحسن خمینی نوه امام گفت‌وگویی انجام داد. گفت‌وگویی که پخش آن نیز با حاشیه‌هایی همراه بود. «جماران» در این‌باره نوشت: «صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، دو فراز مهم از سخنان سیدحسن‌ خمینی را سانسور کرد که در سال‌های گذشته بارها از سوی ایشان مطرح و بر آن تاکید شده بود. این رویداد که به‌روشنی می‌تواند نشانه‌ای باشد بر امکان حذف و سانسور بیت امام و اندیشه امام خمینی در قرائت‌های رسمی و تبلیغاتی صدا و سیما؛ خطری بزرگ را در آنچه که در اصطلاح رسانه ملی خوانده می‌شود؛ پیش چشم می‌آورد. چه بسیار از سخنان امام خمینی (ره) که هرگز از صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش نمی‌شود و چه بسیار از سخنان ایشان که بدون توجه به زمینه تاریخی آن مورد سوءاستفاده‌های فراوان در این به‌اصطلاح رسانه ملی واقع می‌شود.»
از دیگر رویدادهای مهم روزهای اخیر می‌توان به ماجرای اینستاگرام امام خمینی اشاره کرد. «ایران» در این باره نوشت: سایت اشتراک عکس «اینستاگرام» اعلام کرد بسته شدن موقت حساب کاربری «آیت‌الله خمینی» «اشتباه» بوده است. یکی از سخنگویان «اینستاگرام» با ارسال «ای‌میلی» به «بی‌بی‌سی ورد» نوشت: «ما برای اشتباهی که رخ داد بسیار متاسفیم. ما گاهی در بررسی گزارش‌هایی که از کاربران دریافت می‌کنیم دچار اشتباه می‌شویم و در این مورد به اشتباه این حساب را مسدود کردیم. ما به محض اینکه مطلع شدیم این حساب را دوباره فعال کردیم و محتوای آن را برگرداندیم.» حساب کاربری امام خمینی (ره) (emamkhomeini@) چند روز پیش از بیست و ششمین سالگرد ارتحال امام توسط «اینستاگرام» مسدود شده بود.
در آغاز هفته پیش اعلام شد احمد توکلی نماینده اصولگرای مجلس به سبب مطالب انتشار‌یافته در سایت خبری «الف» به شش ماه حبس تعلیقی محکوم شد و در پایان هفته هم «فارس» از تایید حکم مهدی هاشمی فرزند رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دادگاه تجدیدنظر خبر داد. به این ترتیب احتمالاً مهدی هاشمی برای گذران محکومیت 10ساله باید به اوین برود.
در هفته پیش محمد قوچانی سردبیر «مردم امروز» نیز از اتهام توهین به مقدسات تبرئه و مدیرمسوول روزنامه نیز به دو میلیون ‌تومان جریمه محکوم شد.

باز هم تلاش فتوشاپی دلواپسان، برای توهین به ظریف
چند روزی است که در فضای مجازی و گروه‌های وابسته به جریان‌های دلواپس در وایبر و تلگرام، تصویری دست به دست می‌شود که محمد‌جواد ظریف را «در بحبوحه جنگ تحمیلی» بر سر کلاس درس در کشور آمریکا نشان می‌دهد! به گزارش «انتخاب»؛ این تصویر که ظریف را در کلاس درس نشان می‌دهد و حکایت از تلاش جریان‌های دلواپس برای تحقیر و توهین به وزیر خارجه کشورمان در سخت‌ترین ایام مذاکرات دارد، در تیراژ وسیع در فضای مجازی دست به دست می‌شود.
بر روی تصویر مذکور، این جمله قید شده «جناب ظریف در بحبوحه جنگ تحمیلی مشغول جهاد علمی در کشور برادر دو دوست شیطان بزرگ آمریکا»! و در انتها نیز آورده است: «...و حالا وزیر امور خارجه ایران اسلامی با 200 هزار شهید» اما بررسی‌های «انتخاب» حکایت از آن دارد که این تصویر که ظریف را بر سر کلاس درس نشان می‌دهد، نیز مانند بسیاری دیگر از مستندات این جریان جعلی و فتوشاپی است!

کارت زرد به جنتی؛ استیضاح فانی
این روزها، روزهای استیضاح و سوال است. این وزیر به مجلس می‌رود و آن یکی خارج می‌شود. طرح استیضاح این وزیر کلید می‌خورد و نامه استیضاح یکی دیگر به کمیسیون مربوطه ارسال می‌شود. «فرهیختگان» در این باره نوشت: روز سه‌شنبه هفته پیش وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دوازدهمین کارت زرد مجلس را به دولت برد. آن هم برای پاسخ به سوالاتی که همه سعی خود را کرد تا به مجلسیان بقبولاند، جواب دادن به آنها ربطی به او ندارد. اما مجلسی که می‌گوید بر اساس قانون اساسی در سوال و جواب و استیضاح وزرا آزاد است تنها به کارت زرد دادن اکتفا نکرد. هنوز علی جنتی از صحن علنی مجلس خارج نشده بود که استیضاح علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش هم اعلام وصول شد. هشت ماه پیش با انتقاد از عملکرد وزیر آموزش و پرورش امضاهای استیضاح آن جمع‌آوری شده بود.
اما شاید به واسطه علی لاریجانی، رئیس مجلس که در بحبوحه تندروی برخی از نمایندگان مجلس سعی می‌کند واسطه دولت و مجلس باشد، طرح استیضاح اعلام وصول نشده بود. به هر صورت روز سه‌شنبه در حالی که در غیاب علی لاریجانی ریاست مجلس با محمدرضا باهنر بود، این طرح اعلام وصول شد که البته به گفته باهنر به اصرار نمایندگان امضاکننده آن بوده است. هر‌چند که چهارشنبه هفته پیش در صحن علنی رئیس جلسه، سیدحسن ابوترابی‌فرد تذکر داد که بر اساس قوانین داخلی مجلس که به تازگی تغییر کرده است این اعلام وصول ابتدا باید به کمیسیون فرستاده می‌شد.
عبدالوحید فیاضی، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات با تایید این موضوع اعلام کرد: «روز یکشنبه هفته آینده آقای فانی به کمیسیون می‌آید.» فیاضی افزود: «طرح استیضاح با حضور خود ایشان در کمیسیون بررسی و سوالات ارائه می‌شود. اگر وزیر آموزش و پرورش بتواند اعضای کمیسیون را قانع کند که طرح استیضاح از دستور کار خارج می‌شود؛ اما در صورت قانع نشدن اعضا، استیضاح با نظر مثبت اعضا برای تصمیم‌گیری کلی بعد از یک هفته به صحن می‌رود.» اما در همین روز سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات هم جزو احضارشدگان به مجلس بود. او مهمان کمیسیون امنیت بوده و به سوالات و دغدغه‌های اعضای کمیسیون پاسخ داده است. بر این اساس برخی اعضا که از مخالفان همیشگی دولت هستند از پاسخ علوی قانع نشده‌اند.

جواب اینستاگرامی علی مطهری به مهدی کوچک‌زاده
از دیگر اخبار هفته می‌توان به حواشی حضور نماینده زن هلندی در هیات ملاقات‌کننده با علی لاریجانی اشاره کرد. پوشش متفاوت این نماینده به سوژه رسانه‌ها بدل شد و برخی نمایندگان از جمله مهدی کوچک‌زاده از اعضای جبهه پایداری نسبت به آن موضع گرفتند. در همین زمینه علی مطهری در جوابیه‌ای که در صفحه اینستاگرام خود خطاب به مهدی کوچک‌زاده نوشته، آورده بود: «با اهدای سلام، اعتراض اینستاگرامی جنابعالی به ملاقات رئیس مجلس و رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با هیاتی از پارلمان اروپا که یکی از اعضای زن آن پوشش مناسب را رعایت نکرده بود و درخواست‌تان برای اظهارنظر اینجانب را ملاحظه کردم. اولاً از توجه و حساسیت شما نسبت به این‌گونه موضوعات که پای احکام اسلام و قوانین کشور در میان است و متاسفانه عده‌ای این موضوعات را کوچک جلوه می‌دهند سپاسگزارم.
قرآن کریم این مسائل را مهم معرفی می‌کند و در ابتدای سوره نور که بیشتر آیات آن درباره مساله عفاف است می‌فرماید: سوره‌ای است که نازل کردیم و آن را فرض و واجب قرار دادیم. ثانیاً: قطعاً در این قضیه تشریفات مجلس مقصر بوده است و بهتر بود روابط عمومی مجلس در اطلاعیه‌ای از مردم عذرخواهی می‌کرد و هنوز هم دیر نشده است. ثالثاً: آن‌طور که من تحقیق کردم خانم مورد نظر در ملاقات هیات با آقای بروجردی روسری داشته و در نتیجه، آن قسمت‌هایی از بدن او که در ملاقات بعدی آشکار است پوشیده بوده است.
بعد از این جلسه به سرویس بهداشتی می‌رود و هنگام خروج، روسری نداشته و کلاه مانندی بر سر داشته است. افراد تشریفات باید به او تذکر می‌داده‌اند که این کار را نکرده‌اند. رابعاً آقای لاریجانی، رئیس مجلس در مقابل عمل انجام‌شده قرار گرفته و بعد از جلسه هم مسوولان مربوط را توبیخ کرده است. اینکه می‌فرمایید باید جلسه را ترک می‌کردند، با توجه به تبعات سیاسی آن درست به نظر نمی‌رسد. اصولاً ایشان نسبت به مسائل مربوط به عفاف حساس است و الاّ داماد ما نمی‌شد! اگر انتظار دارید که در بازگشت به منزل، از طرف همشیره با کفگیر و لنگه‌کفش مورد استقبال قرار گیرند، چنین اتفاقی نخواهد افتاد.»

بازداشت دومین معاون احمدی‌نژاد
حمیدرضا بقایی معاون اجرایی رئیس دولت یازدهم نیز در هفته گذشته با اعلام سخنگوی قوه قضائیه بازداشت شد. این رویداد با واکنش‌های زیادی همراه بود. در این زمینه «اعتماد» نوشت: بالاخره پس از گذشت دو سال از پایان دولت آقای احمدی‌نژاد، دومین معاون وی نیز بازداشت شد. اگرچه معاون اول وی هیچ‌گاه بازداشت نشد، ولی اتهامی که به او وارد شده بود مطابق قانون باید با بازداشت همراه می‌بود، از این‌رو به نظر می‌رسد برخورد اخیر قدری متفاوت خواهد بود، چرا که به گفته سخنگوی محترم قوه قضائیه: «آقای بقایی پرونده‌ای داشت که بازپرس پرونده وی را امروز احضار کرد و طبق اطلاعاتی که ساعاتی پیش گرفتم، بازپرس پرونده برای وی قرار بازداشت صادر کرده و هم‌اکنون در بازداشت است.»
وی تصریح کرد: «به دلیل قرار داشتن پرونده در مرحله دادسرا از بیان جزییات معذور هستم. این پرونده در دادسرای انقلاب در دست رسیدگی قرار دارد.» نکته اخیر این خبر که اتهام در دادسرای انقلاب در دست رسیدگی است می‌تواند قرائن و شواهدی را درباره نوع اتهام در اختیار قرار دهد. هرچند آقای معاون اول قوه قضائیه اعلام کردند به علت موانع قانونی از ذکر اتهامات علیه وی معذور است و این نکته از منظر حقوقی درست است و قوه قضائیه نیز نباید خلاف آن عمل کند، ولی در این موارد باید به نکات دیگری نیز توجه داشت.
«شرق» نیز در سرمقاله خود در این‌باره نوشت: «...‌حیرت‌انگیز نیست که پای نزدیکان و مدیران دولت احمدی‌نژاد به دلایل مالی،‌ حقوقی و سوءمدیریت به زندان باز شده است. آنها از چیزی می‌نوشتند و حرف می‌زدند که نداشتند. «روحیه مهرورزی، رایحه خوش‌ خدمت و ایضاً پاک‌دستی.» این‌طور که پیش می‌رود، حمید بقایی نه اولین نفر و نه آخرین نفر از مدیران احمدی‌نژاد است که احضار و احتمالاً زندانی خواهد شد، اما این حیرت‌انگیز است که دولت احمدی‌نژاد بیش از هر دولت دیگری در مظان اتهام قرار گرفته و مجرم شناخته شده است.
واقعاً بی‌انصافی است همه تقصیر این وقایع را به گردن احمدی‌نژاد و دولتش بیندازیم. بالاخره آنچه بدیهی است فضای سیاست داخلی ایران است که مستعد پرورش و بروز این‌گونه خلاقیت‌هاست.» در بخش دیگری از این یادداشت آمده بود: «اما آنچه نکته اساسی‌تر است و می‌شود آن را به‌عنوان نوع نگاه دیگر مطرح کرد این است که در ایران راه رفت ‌و برگشت قدرت و ثروت مسیری متفاوت با دیگر جاهای دنیا طی می‌کند. به بیان ساده‌تر، این‌قدر که قدرت مجرای برخورداری از ثروت است، ثروت در معادلات قدرت نقش ندارد.»

جامعه‌شناسی پدیده آقازاده‌ها
«رسالت» هم یادداشتی جالب درباره آقازاده دارد. در بخشی از این یادداشت تاکید شده است: «...«آقازاده»‌ها، همان‌قدر که «آقا»‌زاده هستند، «مادر»‌زاده نیز هستند... اینکه، مادر «آقازاده»‌ها، بر حسب جایگاه یقه‌سفیدی آقایان، در شرایطی که فرزندان سایر مردم، در گرمای خوزستان از کشور دفاع می‌کردند، اغلب، حتی به رغم نظر «آقایان»، فرزندان خود را برای ادامه تحصیل به خارج گسیل کردند تا آنها را از شرایط نامساعد کشور برهانند.
«آقازاده»‌ها به رغم «آقا»‌یی در شرایط انقلابی بزرگ نشدند، و حتی به رغم فرزندان سایر مردم، در شرایط «جنگ» هم بزرگ نشدند؛ از این قرار است که طبیعتاً، چندان قدر انقلاب را نمی‌دانند. آنها برخوردی خونسرد و بی‌تفاوت با میراث انقلاب دارند، و این، عجیب است. از این قرار که آشکارا، «آقازاده»‌ها برای رسالتی فراخوانده شده‌اند، که اغلب برای آن ساخته نشده‌اند.»

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها