ارزش نهفته
از جمله تجربیات کشورهای درحال توسعه که امروز به عنوان کشورهای تازه صنعتیشده و نوظهور از آنها یاد میشود، نقش صنعت لیزینگ (واسپاری) در پیشرفت و توسعه این کشورهاست که سهم قابل توجهی از تولید ناخالص ملی این کشورها، به ارزشآفرینی صنعت لیزینگ بستگی مستقیم دارد.
مقوله لیزینگ که متاسفانه در کشور ما بیشتر در بازار خودرو مورد استفاده قرار میگیرد، به عنوان ابزاری در جهت رشد اقتصادی از اهمیت بسیاری برخوردار است و از طریق کمک به ایجاد واحدهای اقتصادی کوچک و زودبازده در ارتقای سطح تولید و همچنین اشتغالزایی تاثیر بسزایی دارد. عملیات لیزینگ (واسپاری) در چرخه اقتصادی کشورهای توسعهیافته اثرات مثبت و اجتنابناپذیری در گسترش زیرساختهای اقتصادی و تجهیزات تولیدی برای بنگاههای اقتصادی داشته است. از آنجا که لیزینگها واسط بین شرکتهای تولیدکننده و مصرفکننده هستند، با فراهم کردن فرصت دسترسی به نهادههای تولید، تولیدکنندگان را در گسترش فعالیتهای اقتصادی مدد میرساند، از این تجربه میتوان در کشورمان و البته با نگاهی متفاوت استفاده کرد تا زمینه رشد و توسعه پایدار ایران عزیزمان فراهم شود. مشکلات عدیدهای برای حضور موثر شرکتهای لیزینگ در ساختار اقتصادی کشور وجود دارد که از آن جمله عدم تلقی این شرکتها به عنوان موسسات مالی و اعتباری از سوی بانک مرکزی است، در صورتی که شرکتهای لیزینگی کاملاً تحت نظارت بانک مرکزی هستند، این عدم تلقی به عنوان موسسات مالی و اعتباری باعث شمول این
شرکتها در قانون مالیات بر ارزش افزوده میشود. لیزینگها با ساختارهای علمی، نرمافزاری، سختافزاری و سرمایههای انسانی که در اختیار دارند میتوانند با کمک به صنعت و رفع موانع خصوصی نقش بسزایی را در اجرای اصل 44 قانون اساسی و شکوفایی اقتصادی کشور که مورد توجه و تاکید مقام معظم رهبری نیز هست، ایفا کرده و جایگاه ویژهای در بازار سرمایه به دست آورند. برای ایجاد و حفظ مشاغل، کارآفرینان چه در کشورهای صنعتی و چه در کشورهای در حال رشد، به انواع مختلف محصولات مالی نیازمندند. محصولات مالی -تسهیلات اعتباری، وامها و تسهیلات سپردهای - میتوانند نقشی حیاتی در تداوم و رشد کسبوکارها و در نتیجه ایجاد و حفظ اشتغال ایفا کنند. فعالیت لیزینگ (اجاره اعتباری)، فعالیتی است که ریشه در عقاید اسلامی دارد. عملیات لیزینگ از عقود اسلامی شکل گرفته است. در مقوله لیزینگ ارزشی نهفته است که آن تعدیل فرهنگ وثیقه است و موضوع تسهیلات خودش وثیقه نیز قلمداد میشود. از این رو حمایت از صنعت لیزینگ از سوی دولت، بانکها و موسسات مالی و اعتباری میتواند به رشد اقتصاد زودبازده، تامین اشتغال و در نتیجه توسعه پایدار در کشور عزیزمان منجر شود.
دیدگاه تان را بنویسید