تاریخ انتشار:
وزیر کار تایید کرده است که حقوق زنان در محیط کار رعایت نمیشود
مصائب کار زنان
سالهاست که بسیاری از مقامات دولتی میگویند حقوق زنان در محیط کار رعایت نمیشود. این اذعان فقط از طریق زنان تایید نشده بلکه بسیاری از مقامات دولتی که خود این سختی را تجربه نکردهاند نیز به این مساله اذعان کردهاند.
سالهاست که بسیاری از مقامات دولتی میگویند حقوق زنان در محیط کار رعایت نمیشود. این اذعان فقط از طریق زنان تایید نشده بلکه بسیاری از مقامات دولتی که خود این سختی را تجربه نکردهاند نیز به این مساله اذعان کردهاند.
حالا بعد از سالها، یکی از مقامات دولتی نیز این مساله را تایید کرده است. صحبتهای وزیر کار، جرقه آخری بود بر انبار سختیهایی که زنان در طول سالهای گذشته در محیطهای کاری متحمل میشدند. هرچند که بیشتر این سختیها مربوط به مشاغل خدماتی است که نیاز به سختیهای بیشتری برای تحمل نیز دارد. آنچه میتوان در تعریف مشاغل خدماتی برشمرد، داشتن تخصص اما زحمت بسیار برای آن است.
در حقیقت مشاغل خدماتی همان مشاغلی است که پیش از این تحت عنوان شغلهای فنی از آن یاد میشد. در این میان، وارد شدن زنان به این حیطه، خود به خوبی نشان از مصائبی است که زنان در حوزه کار با آن روبهرو میشوند. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این رابطه بیان کرده است که مشاغل در بخش خدماتی به سمت زنانه شدن پیش میروند و در عین حال، حقوق زنان در محیطهای کار رعایت نمیشود و آنها با دستمزد و حقوق کم و پایین استخدام میشوند که باید با این امر مقابله شود. آنچه علی ربیعی بر آن تاکید کرده، مربوط به مشکلاتی است که زنان در حوزه مشاغل خدماتی با آن روبهرو هستند چرا که این مشاغل به خودی خود، با سختیهایی همراه هستند.
وی در عین حال، برنامههایی نیز برای توانمندسازی زنان مطرح و تاکید کرده است افزایش تعاونیهای زنان به برکت منابعی که از یکی از بانکها ارائه میشود، در دستور کار قرار دارد.
نکته مهم دیگر اما مربوط به اشتغال زنان در مناطق محروم است که به اذعان ربیعی، برای آن نیز برنامهای تدوین شده است. تمام این صحبتهایی که از قول وزیر کار بیان شده، به نوعی هدایت زنان به مشاغلی است که با مشکلات کمتری همراه هستند. در حقیقت دغدعه وزیر کار به نوعی نشان از دغدغههایی است که دولت یازدهم در حوزه زنان دارد.
وزیر کار این صحبتها را بیان کرد تا دغدغههای زنان از معاون امور زنان به دیگر بخشهای کابینه نیز سرایت کند. خیلیها اینطور میگویند که دولت یازدهم از زمان روی کار آمدن خود، دغدغههای زنان و مصائب این گروه را در راس برنامههای خود قرار داده است؛ دغدغههایی که گاه با چراغ قرمز برخی نهادها و ارگانهای غیردولتی روبهرو میشد و دولت را از ادامه آن عقیم میکرد.
در این میان، مصائبی که زنان در حوزه کار و اشتغال میبینند بسیار بیشتر از آن چیزی است که با تایید یا تکذیب وزیر کار، سمت و سو بگیرد. اما نکتهای که در مورد صحبتهای اخیر وی وجود دارد، اشاره به مهمترین مشکلی است که زنان امروز با آن روبهرو هستند. اشارات وزیر کار، همه به سمت راهحل است. برنامهریزی برای مشاغل روستایی و اختصاص بودجه برای ایجاد برخی حمایتها از زنان شاغل، خود نشان از آن دارد که دولت یازدهم قدمی هرچند کوچک را به سمت رفع مشکلات زنان برداشته است. نکته مهمی که در این میان مطرح میشود، چرایی صحبت وزیر کار است. چرا مشاغل خدماتی، زنانه شده است. علتیابی چنین مسالهای شاید بتواند دولت را در انتخاب راهکار، یاری کند.
دیدگاه تان را بنویسید