تاریخ انتشار:
انتشارات دانشگاه آکسفورد اخیرا چه کتابهایی منتشر کرده است؟
میراثاسقفها
انتشارات دانشگاه آکسفورد بزرگترین و پس از انتشارات دانشگاه کمبریج، قدیمیترین انتشارات دانشگاهی جهان است.
انتشارات دانشگاه آکسفورد بزرگترین و پس از انتشارات دانشگاه کمبریج، قدیمیترین انتشارات دانشگاهی جهان است. دانشگاه آکسفورد از اواخر قرن پانزدهم میلادی وارد صنعت چاپ شد و نخستین کتاب را در سال 1478 منتشر کرد، که اثری بود از تیرانیوس روفینیوس -راهب، مورخ و متکلم سدههای چهارم و پنجم میلادی- در تفسیر «اعتقادنامه رسولان» (یکی از نخستین اعتقادنامههای مسیحی که بیشتر مورد استفاده کلیساهای کاتولیک، لوتری و انگلیکن است). پس از این، تا حوالی سالهای 1580 میلادی، چاپخانه وابسته به دانشگاه فعالیتهای اندکی داشت. پایگاه حقوقی این انتشارات در دهه 1630 مستحکم شد. ویلیام لود، اسقف اعظم کانتربری، تصویر یک انتشارات متحد با وجهه جهانی را در سر میپروراند. او همچنین امتیاز نشر ترجمه شاه جیمز از کتاب مقدس را از ملکه گرفت. لود همچنین در زمینه سازماندهی داخلی انتشارات کارهای جدیدی انجام داد. در کنار تثبیت نظام موسوم به نمایندهها که هماکنون نیز انتشارات با این نظام اداره میشود، او یک پُست سرپرستی فراگیر به نام «آرکیتیپوگرافوس»(Architypographus) ایجاد کرد. آرکیتیپوگرافوس کسی بود که مسوولیت همه فرآیندهای کار از مدیریت بنگاه چاپ
تا نمونهخوانی را بر عهده داشت. در قرن نوزدهم بود که انتشارات وارد دوره کاملاً جدیدی شد. در سال 1830، انتشارات دانشگاه آکسفورد همچنان یک بنگاه چاپ در بستری آکادمیک بود که آثار سطح بالا را به دست مخاطبانی محدود -دانشپژوهان و روحانیون- میرساند. کسب و کار آن بر فروش گسترده انجیلهای ارزانقیمت متکی بود و سالانه 5 یا 10 عنوان کتاب منتشر میکرد. در سال 1868، بارتولومی پرایس به دبیری انتشارات منصوب شد. در دوره او، انتشارات دانشگاه آکسفورد شروع به مدرنشدن کرد. همچنین از زمان پرایس انتشارات دانشگاه آکسفورد مستقل و به نام خودش کتاب منتشر کرد. پس از پرایس، انتشارات کاملاً تحت مالکیت دانشگاه درآمد. تولیدات این نشر تا آنجا گسترش پیدا کرد که کتابهای درسی مدارس و متون پژوهشی جدید را نیز شامل شد. از نخستین متون پژوهشی جدیدی که انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر کرد، «رسالهای درباره الکتریسیته و مغناطیس» (1873) اثر جیمز کلرک ماکسول بود؛ اثری که در شکلگیری اندیشههای اینشتین نقش برجستهای ایفا کرد. با بارتولومی پرایس، انتشارات دانشگاه آکسفورد به یک انتشاراتی مدرن و بهروز بدل شد.
شاید عمدهترین تحول انتشارات دانشگاه آکسفورد در قرن بیستم توسعه کسب و کار آن در فراسوی مرزهای بریتانیا باشد. هامفری اس. میلفورد که مسوول گسترش برونمرزی انتشارات بود ماموریتهایی را به هند و خاور دور ترتیب داد. شعبه انتشارات در آمریکای شمالی که از سال 1896 در نیویورک و برای تسهیل فروش انجیل آکسفورد در آمریکا به راه افتاده بود، فعالیتهای خود را گستردهتر کرد. فروش این شعبه طی سالهای 1928 و 1936 رشد چشمگیری داشت. انتشارات دانشگاه آکسفورد را شاید بیش از همه با «لغتنامههای آکسفورد» بشناسند. . انتشارات دانشگاه آکسفورد از زمان پیدایش خود، چیزی فراتر از یک نشر دانشگاهی و پژوهشی بوده است. بخش عمده کارهای این انتشارات، نشر کتابهای مرجع، لغتنامهها و آثار کلاسیک بوده است. با این حال مثل هر نشر دانشگاهی دیگر، آکسفورد نیز رو به کتابهای پژوهشی آورده است.
دیدگاه تان را بنویسید