شناسه خبر : 4210 لینک کوتاه

نگاهی به انتشار فیلم‌های اشرار مازندران

قلدرهای مجازی

هنوز سرمای زمستان ۱۳۸۶ استخوان‌سوز نشده بود که سردار رادان، رئیس پلیس وقت پایتخت از طراحی برنامه‌ای ویژه برای برخور‌د با «اراذل و اوباش» خبر داد.

هنوز سرمای زمستان 1386 استخوان‌سوز نشده بود که سردار رادان، رئیس پلیس وقت پایتخت از طراحی برنامه‌ای ویژه برای برخور‌د با «اراذل و اوباش» خبر داد. به گفته او شناسایی چهره‌های تهدیدکننده مردم در تهران و معرفی آنها به مراجع قضایی برای صدور مجازات سنگین از دستاوردهای این برنامه است که می‌تواند درس عبرتی شود برای متخلفان و این‌گونه جرائم را به شکل محسوسی کاهش دهد. در همه این سال‌ها در ابتدای هر فصل طرح‌های ویژه برخورد با اراذل و اوباش چه به صورت ضربتی شبانه و چه با اعلام قبلی در صبح اولین روز هفته با حضور روسای پلیس شهرستان‌ها انجام شده، عکس‌های مختلفی از دستگیری جوانان قوی‌هیکل با خال‌کوبی‌های بزرگ روی بدن یا همراه با قمه و گاهی اسلحه گرم منتشر می‌شود، چند روز بعد از این اخبار هم گاهی تصاویر آفتابه آویزان کردن بر گردن چهره عربده‌کش فلان محله که در همان محله چرخانده‌شده در میان رسانه‌ها دست‌به‌دست می‌شود. شکل داستان هیچ‌وقت تغییر نکرده، فقط زمان برگزاری این طرح از فصلی به فصل دیگر با تغییر لباس ماموران و دستگیرشده‌ها قابل تشخیص است. با اینکه شیوه برخورد تغییر نکرده، اما رفتار اراذل و اوباش با پیشرفت تکنولوژی پیشرفت کرده!
حالا لات‌های قوی‌هیکل به جای عربده‌کشی در خیابان یا تهدید اهالی محل، فیلم قدرت‌نمایی و تهدید همشهری‌های خود را در شبکه‌های مجازی منتشر می‌کنند و برای این زورآزمایی حریف می‌طلبند. کافی است همین امروز نام استان مازندران را در یکی از موتورهای جست‌وجو وارد کنید، صدها لینک فیلم، عکس و خبر از هنرنمایی اراذل و اوباش این استان را می‌بینید که یکی برای دیگری بازو گرفته و دیگری برای لات فلان شهر قمه کشیده یا حتی یکی خود را «شاه» نامیده و گفته»«کی جرات داره با من در بیفته؟». هنرپیشه‌های فیلم‌های جدید اوباش‌گری در مازندران به گفته فرمانده پلیس مازندران به خبرگزاری مهر، چهره‌های شرور شهرهای آمل، بابل، نور و قائمشهر هستند که بعد از انتشار فیلم‌ها به راحتی بازداشت شده‌اند و فقط یک نفر آنها معروف به «شاه مازندران» فراری و هم‌اکنون تحت تعقیب است. جعفری رئیس پلیس گفت: «بسیاری از این چهره‌ها اراذل شناسنامه‌دار و شناخته‌شده هستند که نزدیک به شش‌ماه است در محکومیت به سر می‌برند و بعضی از آنها تا 25 سال حبس دارند.» به گفته این مقام انتظامی بررسی فیلم‌ها نشان می‌دهد فیلم‌ها مربوط به ماه‌ها و شاید یک سال قبل است که هم‌اکنون به خاطر جنگ درون‌گروهی در تلگرام و در فضاهای مجازی منتشر شده: «جنگ درون‌گروهی بین اراذل و اوباش در مازندران اتفاق افتاده است و این ممکن است به نفع پلیس برای شناسایی آنان باشد، اما به امنیت جامعه به دلیل انتشار این کلیپ‌ها تا حدودی خدشه وارد شد.» دعوای درون‌گروهی که جعفری به آن اشاره می‌کند، در گزارش خبرگزاری فارس این‌گونه تشریح شده: «چندی قبل یکی از اراذل و اوباش شهرستان بابل به نام «محمود طالبی» پس از ربودن یکی از اوباش منطقه «گتاب» با قمه او و احتمالاً دوستان او را تهدید می‌کند و برای این قدرت‌نمایی خود با انتشار فیلم تهدید و تحقیر آن فرد دزدیده شده، حریف باجرات می‌خواهد.» با انتشار گسترده سریال زورآزمایی اوباش مازندران، دادستان بابل «محمود طالبی» ملقب به «شاه مازندران» را به اتهام محاربه و افساد فی‌الارض تحت تعقیب قضایی قرار داد و سرانجام صبح روز دوشنبه 12 بهمن، فرمانده انتظامی استان مازندران از عملیات مخفیانه و دستگیری «شاه» در یکی از روستاهای بابل در ساعت سه بامداد خبر داد. دقایقی بعد از انتشار این خبر مشابه این سال‌ها بازهم عکس‌هایی از چرخاندن «شاه» با دستانی بسته و تحت کنترل ماموران قوی‌هیکل نیروی انتظامی در شهرستان بابل منتشر شد و دقایقی بعد از قول علی‌مرادی دادستان بابل نقل شد: «این پرونده با فوریت بررسی و به‌زودی مجازات سنگین برای متهمان صادر می‌شود.»
حالا هشت سال از روز کلید خوردن سریال «برخورد با اراذل و اوباش» می‌گذرد، اتفاقاً سرما همچنان هم استخوان‌سوز نشده و اراذل و اوباش هم همچنان درس عبرت نگرفته‌اند!

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها