بازرسان ۱۳۰۰ تن سلاح شیمیایی در سوریه کشف کردند
اکتشاف مرگ
بر اساس اولین گزارش ارسالی توسط بازرسان، رژیم سوریه ۱۳۰۰ تن سلاح شیمیایی در اختیار داشته است.
بر اساس اولین گزارش ارسالی توسط بازرسان، رژیم سوریه 1300 تن سلاح شیمیایی در اختیار داشته است. بازرسان سازمان منع سلاحهای شیمیایی در سوریه اولین یافتههای خود را در بازه زمانی مورد توافق آمریکا، روسیه و سوریه ارسال کردند. بر اساس این یافتهها بشار اسد هزار تن سلاح شیمیایی نوع یک در اختیار دارد. این نوع شامل گسترهای از سلاحهای شیمیایی از جمله گاز سارین میشود که به گفته سازمان منع سلاحهای شیمیایی علیه مناطق تحت تصرف مخالفان به کار رفته و منجر به کشته شدن صدها نفر شده بود. این رقم با انتظارات بینالمللی و گزارشهای سازمانهای امنیتی غربی هماهنگ است. گزارش مذکور همچنین به وجود 290 تُن سلاح شیمیایی نوع 2 و 1230 تن حامل سلاحهای شیمیایی، مانند موشک، اشاره کرده است.
با وجود اینکه دههها تصور میشد انبار سلاحهای شیمیایی سوریه، بزرگترین انبار در خاورمیانه باشد، اما اسد تا زمانی که آمریکا اعلام نکرده بود حمله به مناطقی از دمشق، عبور از خط قرمز است و تهدید به مداخله نظامی افزایش نیافته بود، به طور عمومی تملک آنها را نپذیرفت. اجازه دادن به بازرسان سلاحهای شیمیایی برای تنظیم گزارش و همینطور تخلیه انبار در آغاز سال بعد، تهدید را دفع کرده است.
بر اساس گزارش بازرسان، از جمله مشکلاتی که سر راه پروژه پیش خواهد آمد، ناتوانی در بازدید از همه پایگاههای احتمالی دارای سلاحهای شیمیایی است. دو مورد از 23 پایگاه، به دلایل امنیتی قابل دسترس نیستند. این دو پایگاه در مناطق تحت تصرف شورشیان قرار دارند. یکی از این دو مورد در جنوب شرقی حلب، که هنوز صحنه درگیریهای سنگین است، قرار دارد. توافقنامه سلاحهای شیمیایی که بر اساس برخی گزارشها توسط روسیه به ولید المعلم وزیر خارجه سوریه تحمیل شد، مجدداً علاقه به امکان مذاکرات گستردهتر صلح را برانگیخته و ماموریت اخضر ابراهیمی فرستاده صلح سازمان ملل و اتحادیه عرب را احیا کرده است. با این حال، این مساله به شدت در میان اپوزیسیون مورد مجادله است؛ در صورتی که مذاکرات صلح، ابقای اسد در قدرت را پیشفرض بگیرد، هم فعالان و هم شورشیان خشمگین خواهند شد. دولت انگلستان تایید کرد قدرتهای بزرگ قصد دارند کنفرانس صلحی در ژنو ترتیب دهند تا پیشنهاد گذار را که در سال قبل در ژنو تصویب شد، دنبال کنند. با این حال، قدرتمندترین گروههای شورشی اسلامگرا، که اکنون اکثریت نیروهای مبارز را در اختیار دارد، با رد امکان هرگونه گفتوگو با اسد، کسانی
را که میخواهند در این مذاکرات شرکت کنند نیز تهدید کرده است. بیانیه گروهی متشکل از 19 تیپ شورشی اعلام کرده است کنفرانس صلح تلاشی بود برای خنثیسازی انقلاب و هر کس به این کنفرانس بپیوندد خائن است و باید در برابر دادگاههای انقلابی پاسخگو باشد. اخضر ابراهیمی که پس از سفر به ایران در حال گفتوگو در دمشق است، با بیان اینکه «رهبر سوریه باید نقشش را ایفا میکرد اما وقتی انقلاب در کشور آغاز شد دیگر نقطه بازگشتی وجود ندارد»، بر دشواری ماموریت خود تاکید کرد.
دیدگاه تان را بنویسید