تاریخ انتشار:
رسانههای جهانی چه واکنشی به ماجرای مظاهری نشان دادند؟
چک دردسرساز در رسانهها
در بیست و یکمین روز ماه فوریه، مردی میانسال در میان خیل عظیم مسافران وارد فرودگاه دوسلدورف آلمان شد.
واکنش خبرگزاریهای خارجی
آسوشیتدپرس
خبرگزاری مرجع در جهان انگلیسیزبان، آسوشیتدپرس بود. این خبرگزاری آمریکایی، به نقل از سفیر ایران در ونزوئلا، حجتالله سلطانی گزارش داد طهماسب مظاهری بازداشت شده است. مظاهری اظهارات سفیر را کذب دانست. حجتالله سلطانی، سفیر ایران در ونزوئلا، در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی ونزوئلایی گفت: طهماسب مظاهری به عنوان نماینده یک شرکت ساختمانی ایران مامور انتقال این چک به کاراکاس بوده است. به گفته سلطانی، این چک 300 میلیونبولیواری قرار بود صرف تامین هزینههای شرکت کیسون شود.
دیلی میل
دیلی میل، خبرگزاری 117ساله متمایل به محافظهکاران انگلستان، در گزارشی با عنوان «چیزی برای اظهار هست؟» به شرح این واقعه پرداخت. دیلی میل به نقل از یک روزنامه آلمانی گزارش کرد ماموران گمرکی پس از ورود وی از ترکیه به آلمان، چک را در چمدان او یافتهاند.
دبلیو پیتیوی
وبسایت شبکه خبری دبلیو پی تیوی، با انتشار اینکه «طهماسب مظاهری، مردی با چک70 میلیون دلاری، رئیس پیشین بانک مرکزی ایران است» به ماجرای مظاهری اشاره کرد. این شبکه به نقل از آسوشیتدپرس گزارش کرد که چک مذکور را بانک مرکزی ونزوئلا صادر کرده است.
اد هوک نیوز
خبرگزاری آلمانی اد هوک نیوز، که در شهر برلین مستقر است، در روز ششم فوریه در گزارشی با زبان انگلیسی، اعلام کرد مقامات آلمانی گفتند طهماسب مظاهری، که در سال 2008 از ریاست بانک مرکزی ایران استعفا داده، این چک را در فرودگاه دوسلدورف اظهار نکرده است.
هافینگتونپست
چند خبرگزاری نیز خبر از بازداشت مظاهری در فرودگاه دادند. از بین این خبرگزاریها، هافینگتونپست، با تیتر «طهماسب مظاهری، رئیس پیشین بانک مرکزی ایران با چک 70 میلیوندلاری بانک مرکزی ونزوئلا در آلمان بازداشت شد»، خبر از بازداشت مظاهری داد. همانطور که گفته شد، مظاهری این خبر را تکذیب کرد. هافینگتونپست در گزارشی دیگر به بررسی واکنش اپوزیسیون ونزوئلا به این موضوع پرداخت.
فرانس24
فرانس24 گزارش کرد مظاهری پس از انتشار گزارش گفته است چک قرار بوده هزینه ساخت10هزار مسکن توسط دولت ونزوئلا را تامین کند. این خبرگزاری در گزارش خبری خود با عنوان « رئیس پیشین بانک مرکزی ایران با چکی هفتاد میلیون دلاری» گزارش داد ماموران گمر کی در حال بررسی این هستند که آیا این چک بخشی از یک عملیات پولشویی است یا نه.
الزیگلو و الواکانودو
خبرگزاری اسپانیاییزبان الزیگلو نیز خبر گرفتاری مظاهری را انتشار داد. یک خبرگزاری اسپانیاییزبان دیگر نیز با نام الواکانودو این خبر را پوشش داد.
واکنش شرکت کیسون
روزنامه شرق در روز چهارشنبه هجدهم بهمنماه، توضیح ارسالی شرکت کیسون برای این روزنامه را منتشر کرد. در این توضیح آمده است که این چک، چه به لحاظ مالکیت وجه و چه به لحاظ مواد مصرف آن، ارتباطی به آقای مظاهری ندارد، اما از آنجا که آقای مظاهری قصد سفر شخصی به ونزوئلا را داشتند، از ایشان به عنوان شخص معتمد خواسته شد تا چک را به مقصد برسانند. به گفته شرکت کیسون، این چک برای تامین هزینه طرحهای عمرانی و احداث واحدهای مسکونی بوده است. شرکت کیسون اعلام کرده چون صاحبان امضای مجاز این حساب در تهران مستقر هستند، چکها در تهران امضا میشود. صاحبان امضا نیز مظاهری را که در حال سفر به ونزوئلا بوده، شخص مناسبی برای انتقال چک دانستند، اما مظاهری به هنگام ورود به ماموران گمرکی اعلام نکرده این چک 300 میلیونبولیواری (54 میلیون یورو) را به همراه دارد. این در حالی است که طبق قوانین آلمان، کسانی که بیش از 10 هزار یورو به صورت پول نقد یا اوراق بهادار با خود به همراه دارند، باید به هنگام ورود به آلمان به ماموران گمرکی فرودگاه اعلام کنند.
واکنش اپوزیسیون ونزوئلا
هافینگتونپست در گزارشی دیگر درباره این مساله، از خواسته اپوزیسیون ونزوئلا برای پاسخگویی دولت در این زمینه خبر داد. به گزارش این خبرگزاری، ائتلاف اپوزیسیون ونزوئلا در بیانیهای در روز دوشنبه گفته است دولت باید روشن کند چرا یک ایرانی چکی 300 میلیونبولیواری به همراه داشته است. رومن خوزه مدینا، از فعالان جناح مخالف دولت در ونزوئلا، این واقعه را یک بینظمی آشکار دانسته و خواهان بررسی کامل ماجرا شده است. وی در بیانیه ائتلاف اپوزیسیون اعلام کرد ما خواهان توضیحی سریع به ملت درباره این پولها هستیم. هنریک کاپریلس، از رهبران اپوزیسیون، نیز در توییتر خود نوشت دولت چه توضیحی میخواهد درباره اتفاق پیشآمده برای وزیر پیشین ایرانی بدهد؟ دولت ونزوئلا هنوز موضعی در اینباره نگرفته است.
دیدگاه تان را بنویسید