تاریخ انتشار:
بریده روزنامهها
تمجید جان کری از نقش ایران در عراق
نوشت: جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا معتقد است حضور ایران در عراق، بهرغم وجود چالشهایی با آمریکا، مفید است. به گزارش سیانان، وزیر امور خارجه ایالات متحده در جشنواره «ایدههای آسپن» در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه حضور ایران را در عراق مفید میداند یا مضر، گفت: همانگونه که همه میدانند ما با ایران چالشهایی داریم و سرگرم کار در زمینه این چالشها هستیم، اما این را میتوانم بگویم که ایران در عراق به طرق مشخصی، مفید بوده است. او همچنین اضافه کرد: آنها آشکارا بر مقابله با «داعش» تمرکز کردهاند و ما عملاً منافع مشترک داریم.
وجه اشتراک اصلاحطلبان و اصولگرایان
به نقل از محمدرضا خاتمی نوشت: اگر اصلاحطلبان یک وجه مشترک با اصولگرایان و افراطیون داشته باشند آن وجه این است که مطمئن هستند که آمریکا دنبال منافع خود است و دلش برای ما نسوخته است. بدش هم نمیآید جمهوری اسلامی را ساقط کند. ما هم از رژیم آمریکا خوشمان نمیآید. ولی باید در نظر داشت ما نهتنها به آمریکا بلکه به روسیه و چین و فرانسه و... هم نباید اطمینان کنیم. همه فکر منافع خود هستند و فقط تا وقتی با ما هستند که منافع بیشتری از جای دیگری نصیبشان نشود. اگر به این نتیجه رسیدیم با مذاکره بهتر میتوانیم منافع خود را تامین کنیم همین کار را انجام دهیم و حتی اگر دیدیم ایجاد رابطه برایمان بهتر است اقدام کنیم.
مصائب جناح راست در انتخابات آتی
نوشت: کارنامه سه دوره مجلس اصولگرا و دو دوره دولت اصولگرا پیشروی مردم است و در هر انتخاباتی قاعدتاً یکی از مسائلی که مورد بررسی و آسیبشناسی و نقد قرار میگیرد همین کارنامه است. جریان اصولگرا باید بتواند پاسخ درخوری برای این کارنامه ناموفق داشته باشد. به نظر نمیرسد که مواضع جناح راست در مورد نامزد انتخاباتی آنها در سال 13۹۶ مواضع یکسانی باشد. طیفی که خود را نزدیکتر به دولت گذشته میداند گفتمانی بر محور عدالتخواهی دارد. طیفی که نگاه واقعبینانه نسبت به مسائل و مشکلات کشور دارد به دلیل اینکه آثار دولت گذشته را مشاهده کرده، میداند تا یک دهه آینده نمیتواند مجدداً بر گفتمان عدالتخواهی با بخش تندرو به حرف و رویکرد مشترک برسد.
آغاز فروپاشی هژمونی آمریکایی
نوشت: آمریکاییها در مناقشات منطقه غرب آسیا موفق به حفظ برتری خود و هژمونی آمریکایی نبوده و هرگز نتوانستهاند همپیمانان اروپایی و عربی خود را برای همگرایی با آمریکا در مناقشات این منطقه متقاعد و همراه نمایند و به این ترتیب شمارش معکوس اضمحلال امپراتوری لیبرال سرمایهداری غربی به پرچمداری آمریکا آغاز شده است. در این میان آنچه از اهمیت فوقالعاده برخوردار است این است که دولتمردان ایران باید با وقوف بر افول اقتدار و هژمونی آمریکا و توسعه عمق استراتژیک ایران، سریعاً نسبت به تغییر دیپلماسی کشور از دیپلماسی التماسی و غیرانقلابی به دیپلماسی فعال انقلابی اقدام کنند و رسالت انقلابی جمهوری اسلامی ایران در حل مناقشات منطقهای و بینالمللی را به انجام برسانند.
دیدگاه تان را بنویسید