تاریخ انتشار:
خبرهای کوتاه
آسیبشناسی احزاب و تشکلهای سیاسی برای کنشگران و فعالان حرفهای ضرورتی انکارناپذیر است. این امر ممکن است به واسطه نقد از بیرون یا نقد درونی انجام پذیرد.
پایداری و تنازع بقا
لزوم اصلاح احزاب اصلاحطلب
هرچند تا برگزاری انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی زمان زیادی باقی مانده اما پرداختن به این موضوع و احتمالات پیرامون آن از ماهها پیش آغاز شده است. هشدارهای گاه و بیگاه برخی از چهرههای اصولگرا در خصوص برنامه اصلاحطلبان و اعتدالگرایان برای تصرف اکثر کرسیهای مجلس از یکسو و رصد تحرکات گروههای مختلف اصولگرا توسط تحولخواهان و ارائه تحلیلهای گوناگون نشانه اهمیت انتخابات مجلس برای هر دو جناح اصلی کشور است. روزنامه آرمان که در گزارشی به این موضوع پرداخته، پس از بررسی احتمال کاندیداتوری ناطقنوری و عارف، درباره تحرکات جبهه پایداری مینویسد: «اگرچه گفته میشود اصولگرایان و بیشتر اعضای جبهه پایداری از احمدینژاد روی برگرداندهاند اما این خبر بیشتر به تاکتیک انتخاباتی شباهت دارد چون شنیده میشود که احمدینژاد در تماسهای جداگانه با شخصیتهای اصولگرا، خواهان دیدار با آنها شده است. به نظر میرسد احمدینژاد میخواهد در این تماس اصولگرایان را متوجه قدرت گرفتن طیف اعتدالطلب در مقابل اصولگرایان بکند... حال باید منتظر بود و دید احمدینژاد، اصولگرایان و جبهه پایداری برای بقا در سیاست چه تصمیمی خواهند گرفت، آنها
خوب میدانند که از دست دادن مجلس دهم، یعنی خداحافظی طولانیمدت این جریان با فضای سیاسی کشور.» غلامرضا مصباحیمقدم نماینده مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با ایسنا حمایت اصولگرایان از احمدینژاد را ناگزیر و وی را فاقد «مقبولیت کافی» دانسته است. این عضو شاخص جامعه روحانیت مبارز که علت ناکامی نسبی اصولگرایان در انتخابات یازدهم را ناتوانی از معرفی کاندیدای واحد میداند اما در عین حال معتقد است احمدینژاد پایگاه اجتماعی ندارد و در صورت ورود به عرصه سیاسی توفیقی کسب نخواهد کرد.
لزوم اصلاح احزاب اصلاحطلب
آسیبشناسی احزاب و تشکلهای سیاسی برای کنشگران و فعالان حرفهای ضرورتی انکارناپذیر است. این امر ممکن است به واسطه نقد از بیرون یا نقد درونی انجام پذیرد. مسلماً هر یک از این دو گونه نقد امتیازاتی دارند که در صورت تلفیق نتایج ارزشمندی به همراه میآورند. البته برای هموار کردن این مسیر باید از جزمیات و عصبیتها فاصله گرفت. اصلاحطلبان تاکنون کوششهایی محدود در بازخوانی کارنامه خود از نظر شناخت ضعفها و کاستیها داشتهاند که البته به نسبت عملکرد رقیب در این زمینه قابل تقدیر بوده اما کافی به نظر نمیرسد و نیازمند تداوم و تعمیق بیشتر است. هفته گذشته پایگاه خبری «سلام نو» که مواضع اصلاحطلبان را منعکس میکند به انتقاد از شخصمحوری در جریان اصلاحات پرداخت و بر لزوم اصلاح جریان اصلاحطلب جهت تقویت نقش احزاب در هدایت اوضاع سیاسی کشور پای فشرد. در این یادداشت از شورای مشورتی اصلاحطلبان (متشکل از فعالان اصلاحطلب با محوریت خاتمی) و شورای هماهنگی جبهه اصلاحات (شامل 18 تشکل و حزب) بهعنوان مهمترین مجامع مشورتی و تصمیمگیری اصلاحطلب نام برده و تاکید شده که شورای هماهنگی به دلیل کاستیهای عدیده از جمله تکنفره بودن بعضی
از احزاب عضو، قادر به ایفای نقش موثر در تحولات سیاسی نیست. سلام نو در ادامه مینویسد «دبیران کل احزاب ایران از جمله احزاب اصلاحطلب عموماً برآمده از یک سازوکار دموکراتیک و شایستهسالار نیستند و صرفاً عدهای از پیروانشان را دور خود جمع کرده و نام حزب» بر خود مینهند. این یادداشت ضمن تمجید از جوانان اصلاحطلبی که کیفیت کارشان در برخی موارد بالاتر از شورای هماهنگی برآورد شده از احزاب و فعالان اصلاحطلب میخواهد تا با ایجاد تحولات ساختاری و بازسازی تشکیلاتی گام مهمی در تحقق جامعه مدنی بردارند.
دیدگاه تان را بنویسید