تاریخ انتشار:
اصلاحطلبان خطوط قرمز را بپذیرند
احمد پورنجاتی معتقد است حاکمیت هیچگاه دنبال پاکسازی اصلاحطلبان از سیاست نبوده اما چون در جریان وقایع سال ۱۳۸۸ بحثرقابت انتخاباتی و سیاسی کمکم تحتالشعاع مسائل دیگر قرار گرفت و وجه امنیتی پیدا کرد نگاهی به وجود آمد که اصلاحطلبان قرار است اتفاقاتی مشابه بیافرینند و اساس نظام را به هم بریزند که البته چنین نگاهی به اصلاحطلبان غلط است.
احمد پورنجاتی معتقد است حاکمیت هیچگاه دنبال پاکسازی اصلاحطلبان از سیاست نبوده اما چون در جریان وقایع سال 1388 بحث رقابت انتخاباتی و سیاسی کمکم تحتالشعاع مسائل دیگر قرار گرفت و وجه امنیتی پیدا کرد نگاهی به وجود آمد که اصلاحطلبان قرار است اتفاقاتی مشابه بیافرینند و اساس نظام را به هم بریزند که البته چنین نگاهی به اصلاحطلبان غلط است. این فعال سیاسی در گفتوگو با روزنامه اعتماد همچنین بر لزوم طراحی یک بازی دو سر برد میان اصلاحطلبان و حاکمیت تاکید کرده و میافزاید: «به نظر من بیایید منصفانه داوری کنیم. خیلی شفاف آن طرف ماجرا یک تعیین تکلیف روشنی کرده است که به نظر من راهگشاست و آن هم اینکه اگر قرار باشد در حاکمیت بیایید باید یکسری از ملاحظات را بپذیرید. حالا نامش خط قرمز است هر چه هست باید ملاحظاتی را بپذیرید. ممکن است همه آن قابل قبول نباشد اما در کنش سیاسی هر جایی که بخواهید قدمی به جلو حرکت کنید باید اجازه بدهید طیف مقابل هم به عنوان واکنش قدمی به جلو حرکت کند.» این نماینده اسبق مجلس مبنای تحلیل خود از نوع سیاستورزی مطلوب را بر «وضعیت گذار جامعه ایران» استوار کرده و میگوید: «اگر کسی بخواهد با نگاه
اصلاحطلبی وارد این فضا شود اول باید ببیند که در کدام فضا در حال تنفس است. یعنی تصور نکند با جامعهای مواجه است که یک جریان اصلاحطلبی دارد و یک جریان محافظهکار که میخواهد وضع موجود را حفظ کند و اینها کاملاً سازمانیافته و استالایز است، بلکه گاهی حاشیههای جریان فکری و سیاسیمان در متن تاثیر میگذارند و یکباره گرانیگاه را عوض میکند.» پورنجاتی در ادامه این گفتوگو به موضوعات دیگری نظیر علت تشکیل و انحلال جمعیت دفاع از ارزشها و اهمیت شکلگیری و تقویت سازمانهای مردمنهاد در مقایسه با احزاب برای پیشبرد اصلاحات نیز پرداخته است.
دیدگاه تان را بنویسید