شناسه خبر : 15331 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

تعیین چهار خط قرمز دولت در مجمع عمومی بانک مرکزی

عبور از عصر قجر

چهار سال از فعالیت دولت یازدهم می‌گذرد و یک سال از امضای برجام، اما مخالفت‌ها به قدری است که این دولت را وامی‌دارد از هر تریبونی از حقانیت برجام و اوضاع آشفته پیش از آن سخن بگوید.

چهار سال از فعالیت دولت یازدهم می‌گذرد و یک سال از امضای برجام، اما مخالفت‌ها به قدری است که این دولت را وامی‌دارد از هر تریبونی از حقانیت برجام و اوضاع آشفته پیش از آن سخن بگوید. مجمع عمومی بانک مرکزی هم جایی بود تا رئیس‌جمهور علاوه بر بیان مشکلات و دستاوردهای نظام بانکی بار دیگر از بزرگ‌ترین دستاورد دولتش دفاع کند. حسن روحانی در این مجمع گفت: اگر برجام نبود، امروز تنها ۲۰۰ هزار بشکه نفت صادر می‌کردیم و با این شرایط درآمد کشورمان به‌شدت کاهش می‌یافت، اما بعضی‌ها ظاهراً از سر سیری در این موضوع سخن می‌گویند و بهانه‌های این عده مانند این است که به بیماری که بهبود یافته و در حال طی روند عادی زندگی خود است، می‌گویند چرا نمی‌تواند در مسابقات دو شرکت کند. همه دنیا برجام را افتخار ایران می‌دانند و رژیم صهیونیستی و تندروهای آمریکا هم اذعان می‌کنند ایرانی‌ها سر طرف مقابل کلاه گذاشته‌اند، اما معلوم نیست یک عده در این زمینه بر چه مبنایی فکر می‌کنند و سخن می‌گویند. روحانی گفت: دروغ‌گفتن مثل نوشیدن آب شور است، هرچقدر آب شور خورده شود، عطش‌شان نیز بیشتر خواهد شد و بیشتر فریاد خواهند زد. او به مشکلات اقتصادی دولت پیشین هم گریزی زد و گفت: «در آن مقطع یکباره به حدود 100 سال قبل و زمان قاجار برگشتیم، به‌گونه‌ای که تمام تعاملات که از راه سیستم بانکی انجام می‌شد، به شرایط صرافی بازگشت یا طی سه روز قیمت ارز 825 تومان گران شد.»
روحانی بخشی از سخنانش را هم به سیستم بانکی اختصاص داد و گفت: دولت یازدهم، روی متغیرهای «رشد اقتصادی»، «نرخ تورم»، «نرخ ارز» و «صادرات غیرنفتی» حساسیت ویژه‌ای دارد. او در اهمیت و ضرورت وجود بانک‌ها در سیستم اقتصادی کشور گفت: «بانک‌ها بی‌تردید همان رگ‌هایی هستند که از نظر مالی و پولی خون را از منابع مالی یعنی قلب به سراسر بخش‌های اقتصادی می‌رسانند و چنانچه یکی از این رگ‌ها دچار مشکل شود و نتواند به شکل کافی خون‌رسانی انجام دهد، بدون تردید بدن و جسم دچار مشکل خواهد شد.» او گفت: مشکلات نظام بانکی پس از برجام هنوز کاملاً حل نشده. بخشی از این مشکل به دلیل تخلف و اجرا نشدن تعهدات از سوی آمریکاست و مقداری به دلیل ترس بانک‌های بزرگ دنیا و مقداری هم به دلیل نبود جاذبه کافی از سوی بانک‌های کشورمان بوده است و این موضوعی است که با بزک‌کردن نمی‌شود آن را درست کرد. در انتها هم روحانی خواستار کاهش سود تسهیلات و سپرده‌ها شد.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها