تاریخ انتشار:
تا انتخابات
میرمحمود موسوی: نمیآیم
احتمال حضور سیدحسن خمینی در انتخابات
در حالی که کمتر از شش ماه به انتخابات ریاستجمهوری باقی نمانده است هنوز هم درباره شیوه و نوع برگزاری انتخابات ابهامات و بحثهای فراوانی وجود دارد.
اصولگرایان
هفته سوم دی ماه برای اصولگرایان هفته اخبار آمدنهایشان بود؛ از احتمال آمدن لاریجانی و قالیباف گرفته تا مطهری و... این گونه بود که هفته پیش روزنامه آرمان در ستون خبرهای کوتاه خود به تلاشهای علی لاریجانی برای ورود به پاستور اشاره کرده و آورد: «علی لاریجانی تبلیغات خود را از قم آغاز کرده است. او چند روز پیش بود که به جمع اعضای شورای شهر و روستای قم رفت و با آنها گل گفت و گل شنید! البته پیش از سفر به قم به شهرهای دیگری هم سفر کرده بود که پس از تفسیرهای انتخاباتی از آن کولهبار بستنها، ترجیح داد از شهری تبلیغات انتخاباتی خود را آغاز کند که مردمش او را بهخوبی میشناسند و همین زمستان سال گذشته بود که با رای دادن به او برای ورود به مجلس نهم، بیعتی با او تازه کردند.»
البته در این میان اطرافیان شناختهشده لاریجانی میگویند او قصد شرکت در انتخابات را ندارد اما شاید این لبخندها و دیدارها در شهر قم تنها به صرف نماینده این شهر مقدس بودن نباشد. بهنظر میرسد لاریجانی احتمالاً میخواهد باز هم رئیس یک قوه دیگر کشور شود چرا که به گمانی، او در مدیریت یک قوه عملکرد خوبی داشته است پس بیراه نیست که شانس خود را اینبار در انتخاباتی دیگر و این بار نه برای رفتن به بهارستان، بلکه برای رفتن به مکانی بیازماید که در این سالها، نامههای زیادی به مقصد آن نوشته است. محلی به نام پاستور!
درهمین حال طبق آنچه آریا گزارش داد هفته گذشته یک تراکت تبلیغاتی درباره محمدباقر قالیباف به صورت گسترده در سطح شهر تهران پخش شد. این تراکت که به صورت رنگی و با امضای جمعیت ایثارگران منتشر شده بود شعارهایی تحت عنوان پیشرفت، عدالت، تحول، خدمت و کارآمدی را به همراه داشت. گرچه این اقدام تبلیغاتی از سوی جمعیت ایثارگران رد شد و این جمعیت با صدور بیانیهای حمایت از کاندیداتوری محمدباقر قالیباف را تکذیب کرد و البته پس از آن سایت شفاف این اقدام را منتسب به جریان انحرافی دانست و نوشت: در روزهای گذشته جریان انحرافی اقدام به توزیع گسترده تصاویری با مضمون تخریب محمدباقر قالیباف شهردار تهران در برخی مناطق تهران و انتساب آن به یکی از مجموعههای اصولگرا کرده است.
از سوی دیگر همچنین خبر رسید که از علی مطهری درخواست شده است تا در انتخابات شرکت کند و این درحالی بود که تا پیش از آن از درخواست مطهری برای کاندیداتوری هاشمیرفسنجانی خبر میرسید. درخواستی که به گفته مطهری با جواب رد هاشمی ناکام ماند. مطهری در این دیدار خصوصی تاکید کرد: «در شرایط کنونی کشور و در شرایطی که در حالت اضطراری قرار داریم و اقتصاد، فرهنگ و سیاست خارجی ما با مشکلاتی رو به رو شده است، کاندیداتوری شما برای یک دوره چهارساله میتواند کمک کند.»
اما حالا پس از پاسخ رد هاشمیرفسنجانی آنطور که علی عسگری به مهر گفته است علی مطهری پیشنهاد کاندیدا شدن در انتخابات ریاستجمهوری آتی را از سوی برخی از سیاسیون اصولگرا دارد و اگر واقعاً برای ورود به انتخابات ریاستجمهوری قدم بردارد، میتواند به عنوان یکی از کاندیداهای جدی در عرصه رقابت سیاسی سال آینده نقشآفرینی کند.
در کنار این موارد در هفته گذشته برخی از اصولگرایان به اظهارات رقبا نیز اعتراضاتی وارد کردند. به طور نمونه حسین ابراهیم عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، استفاده از کلیدواژه انتخابات آزاد را سناریوی جدید علیه نظام دانست و تاکید کرد: «... اخیراً اظهاراتی از سوی رئیسجمهور، آقای هاشمی و موسویخوئینیها در این خصوص زده شده که هر یک از سه طیف و جریان متفاوت هستند؛ بنابراین همصدایی این افراد با بیگانگان نشاندهنده این است که سناریوی جدیدی برای نظام در آستانه انتخابات چیده شده است... احمدینژاد و هاشمی که مجری چند انتخابات آزاد بودند با استفاده از واژه انتخابات آزاد عملکرد خود را زیر سوال میبرند؛ بنابراین اگر مجریان خوبی نبودند باید بیایند توبه کنند... برگزارکننده انتخابات دولت است؛ لذا کسی که مجری انتخابات است دم از انتخابات آزاد بزند به نفعش نیست و علیه خودش حرف زده است؛ علاوه براینکه احمدینژاد خود انتخابشده از همین سیستم انتخاباتی است و با این حرف خودش را هم زیر سوال میبرد.»
اصلاحطلبان
اصلاحطلبان در این ایام هنوز گرم نشدهاند و به نظر میرسد با فضای انتخابات فاصله زیادی داشته باشند. در هفته گذشته از اردوگاه این جریان گاه و بیگاه اظهار نظرهای انتخاباتی آن هم بهصورتکلی منتشر شده است. بااین حال انتشار خبری در محافل سیاسی همه نگاهها را به سوی این اردوگاه معطوف کرد. از قرار معلوم برخی سایتهای اینترنتی از احتمال کاندیداتوری میرمحمود موسوی برادر نخستوزیر دوران جنگ خبر دادند. این سایتها مدعی شدند حضور موسوی در جلسات هفتههای اخیر اصلاحطلبان این احتمال را قوت بخشیده است که وی خواهان حضور در دور آینده انتخابات ریاستجمهوری است. این خبر بلافاصله در تماس میرمحمود موسوی با روزنامه جمهوری اسلامی تکذیب شد.
با این وجود باز هم این تنها خبر انتخاباتی نبود که محمدرضا عارف هم که احتمال کاندیداتوریاش این روزها به شدت زیاد شده است با تاکید بر اینکه تحریم انتخابات منتفی شده است، گفت: «اصلاحطلبان برای اینکه به نتیجه برسند باید به صحنه بیایند و برای اینکه در صحنه انتخابات بازنده تلقی نشوند باید اجماع کنند.» به گزارش مهر، عارف که در دیدار جمعی از روزنامهنگاران و فعالان رسانهای سخن میگفت اصلیترین جریان انقلاب را اصلاحات دانست و خاطرنشان کرد: «عملکرد این جریان نیز گویای اصالت و نقشش بوده است. گاهی رقبا میخواهند این جایگاه را از اصلاحطلبان بگیرند و متاسفانه برخی دوستان هم غافل از این نگاه رقبا، در مسیر آنها قرار میگیرند.»
معاون اول دولت اصلاحات همچنین در حال حاضر ضرورت را بر مشارکت اصلاحطلبان دانست و خطاب به رسانهها گفت: «رسانههای اصلاحطلب باید فضا را اصلاح کنند و اگر میخواهیم شکست نخوریم باید به اجماع برسیم. من هم اگر اصلاحطلبان با محوریت آقای خاتمی به هر اجماعی برسند، صددرصد تمکین میکنم.»
از طرفی دیگر نعیمه اشراقی در گفتوگویی که با تسنیم انجام داده با اشاره به خبر برخی رسانهها مبنی بر احتمال کاندیداتوری حجتالاسلام سیدحسن خمینی نیز گفت: احتمال حضور سیدحسن خمینی در انتخابات ۹۲ را رد نمیکنم. وی در اینباره خاطرنشان کرد: به نظر بنده، سیدحسن خمینی بهترین گزینه برای شرایط ایران امروز است؛ پشتوانه قوی مردمی، سلامت شخصیتی و تفکر باز فراجناحی وی، ادله این نظرم است. وی با بیان اینکه سیدحسن تنها کسی است که میتواند دولت آشتی ملی تشکیل دهد، افزود: او میتواند وسیلهای برای آشتی عدهای از مردم و برخی از جناحها با نظام شود.
یاران حلقه محمود احمدینژاد
اخبار انتخاباتی در جبهه یاران حلقه احمدینژاد در هفتهای که پشت سر گذاشته شد کم نبود. از یک سو روزنامه کیهان درباره فعالیتهای جریان حامی دولت نوشت و از سوی دیگر هواداران مشایی اعلام کردند کسی از او برای حضور در انتخابات دعوت نکرده است.
به این ترتیب بود که کیهان در مطلبی تحت عنوان تحرکات تازه انتخاباتی جریان خاص نوشت: تیم حامی رئیس حلقه انحرافی درصدد اجرای نمایش دعوت مردمی (!) از وی برای نامزدی است. طبق این سناریو که مشابه آن در سال ۸۴ از سوی یکی از رقبای احمدینژاد مورد استفاده قرار گرفت، اشخاص و گروههایی به شخص موردنظر مراجعه و با عرض نیاز و التماس، دعوت میکنند تا نامزد انتخابات شود. این ظاهرسازی هماکنون نیز از سوی روزنامههای زنجیرهای برای یکی از چهرههای سیاسی انجام میشود اما نکته جالب تقلید این روش از سوی حلقه انحرافی است.
به نوشته این روزنامه اخیراً «ب.ش» مشاور آقای «م» در جمع چند نفر از حامیان وی با اشاره به مبانی علوی گفته است؛ مبنای آن، فردی علوی است که ابداً سخنی از ریاست نزده اگرچه همگان در واهمه هستند که مبادا او بیاید! اگر بیاید ردصلاحیت میشود! نباید بیاید! واانقلابا! وا اسلاما! وا ایرانا!... ولی او تا به حال یک کلمه دال بر اینکه من میخواهم قدمی برای ریاستجمهوری بردارم عنوان نکرده است. جناب مهندس نه مطالبهگر است و نه عرضهکننده. هر چه یاران میپرسند که او میآید و تقاضا میکنند، پاسخی نمیشنوند اما من امروز به همین یاران توصیه دارم، سفارش دارم که اینقدر به دنبال این معنا نباشید که مهندس میآید یا نمیآید، دیر شده است! اگر میخواهد بیاید باید کار را شروع کنیم! اگر نمیخواهد بیاید پس چه کسی میخواهد بیاید؟ مبنای فکری مهندس اصلاً این نیست! من میگویم هرگز از دهان «م» نخواهید شنید که من میآیم! تاکید میکنم که اصلاً مبنای ایشان این نیست. مبنای او ابا و پرهیز است و در عین حال احترام به خواست مردم.
این خبر را اما کیهان در حالی منتشر کرد که «سراج ۲۴» سایت وابسته به هواداران دولت در خبری مدعی شد حامیان مشایی برای دعوت از وی جهت حضور در یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری نامهای را امضا کردهاند. این سایت با اعلام اینکه تاکنون سه میلیون نفر این نامه را امضا کردهاند توضیح داده است: «حامیان آقای مشایی درصدد هستند تا این امضاها را پس از پایان فعالیتهایشان به وی بدهند و از او بخواهند که کاندیدای ریاستجمهوری بشود، همچنین احتمال ارائه این امضاها در صورت ردصلاحیت ایشان به شورای نگهبان وجود دارد.»
دیدگاه تان را بنویسید